Page content

De Schwisssh juni

 

“Ik knipperde even met mijn ogen en voor enkele seconden was alles anders. Ik zag een heel duidelijk beeld van een situatie die er zo perfect uitzag en waarnaar ik direct enorm verlangde.. en toen wist ik het, ik moest en zou direct actie ondernemen, want de pijn om in mijn oude situatie te blijven hangen en ongelukkig te blijven, kon ik niet meer aan. Binnen 5 minuten nam ik een besluit en sinds dat moment is alles anders!”

 

Bovenstaande en vele andere verbluffende verhalen hebben wij in de afgelopen jaren veelvuldig voorbij horen komen. Geïnspireerd op een veelgebruikte techniek van Anthony Robbins, hebben we bij Hypnose Instituut Nederland inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan een vrijer en blijer leven.

Deze techniek, ook wel de Schwisssh genoemd, maakt het mogelijk om zeer snel een effectieve verandering te creëren in een bestaande situatie, waardoor je ineens wel die motivatie hebt om je huis op te ruimen en wel naar de sportschool gaat om nu eindelijk eens die overtollige kilo’s eraf te trainen.

maar HOE werkt dit dan precies?

Om een probleem te ervaren, heb je een bepaalde strategie nodig, die ervoor zorgt hoe je je voelt en of je iets wel of niet doet. Het gaat nu nog niet om de actie die daaruit voortvloeit waardoor de sterkte van het probleem wordt bepaalt, maar puur om het ontstaan van een probleem.

Veel problemen ontstaan door een herhaling van bepaalde gevoelens of acties, waardoor het een patroon wordt en het steeds gemakkelijker wordt om dit probleem te ervaren. Dit betekent tegelijkertijd ook dat het steeds moeilijker wordt om van het probleem af te komen, want hoe vaker je iets doet, des te meer het went.. toch?

Het interessante hierbij is dat de meningen hierover verdeeld zijn en dat dit niet voor iedereen klinkklare waarheid blijkt te zijn. Dit wil niet zeggen dat het niet lastig kan zijn om een bepaald patroon te doorbreken, want dat kan het wel degelijk zijn. Echter, er blijken ook strategieën te bestaan om oude patronen door middel van bepaalde krachtige technieken te doorbreken en soms gebeurt dit zelfs in één vingerknip!Gerelateerde afbeelding

Maar hoe kan het dan precies dat sommige mensen een bijna vastgeroest patroon zomaar ineens kunnen doorbreken, waardoor ze iets anders gaan doen en het probleem als sneeuw voor de zon lijkt te verdwijnen?

Het geheim hierachter zit hem vooral in het kennen van de juiste strategie van deze persoon, waardoor het probleem geactiveerd wordt. Indien je deze strategie kent, dan is het in wezen vrij gemakkelijk om het probleem te tackelen.

Geweldig toch!?

Dat is het inderdaad, maar wel als je strategie weet waarom het probleem in kwestie als onprettig wordt ervaren en zich blijft herhalen of zelfs sterker wordt. Als je dit namelijk niet weet, dan weet je ook niet precies wat de trigger is waardoor het probleem geactiveerd wordt en dan is het vrij lastig om hier iets aan te doen.

Er zijn dus enkele dingen belangrijk om te weten, namelijk;

 • wat de trigger van het probleem is, waardoor het geactiveerd wordt
 • waardoor het het probleem versterkt wordt, én;
 • wat je kan doen om het probleem te verminderen

Gerelateerde afbeelding

De ultieme ingrediënten voor een gelukkig leven..

Als je bovenstaande vragen dus voor jezelf kan beantwoorden, dan heb je in wezen de ultieme ingrediënten voor een gelukkig leven, nietwaar? Of zou er toch nog iets anders belangrijk zijn om te weten als je een probleem wil oplossen?

Waarschijnlijk kun je je wel voorstellen dat er toch nét iets meer nodig is om daadwerkelijk met je probleem af te kunnen rekenen. Waar we het namelijk nog niet over hebben gehad zijn de details van problemen, die vaak het grote verschil maken, ookwel de submodaliteiten genoemd.

Submodaliteiten, ook wel de bouwstenen van iedere ervaring genoemd, hebben de geweldige eigenschap dat ze een ervaring enorm kunnen versterken of verzwakken. Dit betekent tegelijkertijd dat het heel belangrijk is om je te realiseren hoe je;

 

 • submodaliteiten in jouw voordeel kan gebruiken?
 • welke submodaliteiten invloed hebben op het probleem van iemand?

 

Tijdens deze themadag krijg je uiteraard antwoord op deze bovenstaande vragen en leer je hoe de intensiteit van een ervaring of gebeurtenis bepaald wordt en hoe je dit in jouw voordeel kan laten werken. Verder ga je ontdekken;

 • hoe iemand dmv een simpele oefening gemotiveerd kan raken om iets te gaan doen
 • hoe je negatieve gevoelens bij een bepaalde situatie kan neutraliseren, zodat ze geen impact meer op je hebben
 • waarom bepaalde mensen bang zijn voor spinnen en anderen niet..
 • wat het geheim is waardoor je veel sneller je doelen kunt behalen
 • hoe je overal en iedereen kan helpen met bepaalde angsten en fobieën 
 • en meer..

 

Wil jij dit ook leren en meester worden van de Schwisssh?

Jouw investering voor deze waardevolle schat aan informatie is slechts 125 euro. Voor deelnemers aan de online opleiding komen deze kosten te vervallen, mits je nog open themadagen hebt.

Ja, ik meld mij graag aan voor de themadag de Schwisssh op 7 juni: