Page content

Hypnose 1.0 opleiding 18 januari 2019

UITVERKOCHT! In Zwolle is nog wel plek.

Ontdek waarom hypnotherapie de meest effectieve therapie is die er is…

 • Wil jij ontdekken hoe je beter kan communiceren zodat jouw relaties hechter worden en je meer verbinding ervaart met mensen?
 • Wil je alle facetten van de hypnose ontdekken zodat jouw sessies sneller en een beter resultaat hebben?
 • Wil jij meester worden over jouw emoties?
 • Wil je jezelf ook als coach in de markt gaan zetten en leren hoe?
 • Wil je ontdekken hoe je jouw belemmeringen kan oplossen?
 • Dan is deze hypnotherapie opleiding iets voor jou!

Deze hypnose basis opleiding gaat jou een sterk fundament geven om hypnotherapie te doen. Na deze opleiding kan jij op iedereen afstemmen, komt jouw boodschap duidelijk over, kan je jouw emoties managen en kan je makkelijk oude patronen doorbreken en vervangen door nieuwe.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor:

 • Coaches
 • Psychologen
 • Mensen die een opleiding zoeken voor persoonlijke ontwikkeling
 • Professionals in de zorg
 • Alternatieve zorgverleners
 • Fysiotherapeuten
 • Mensen die een praktijk willen beginnen en hypnose daarin willen inzetten.

BATC

Deze opleiding is als een van de weinige hypnose opleidingen namelijk geaccrediteerd door de KTNO voor de BATC, de LVNG en de VBAG. De grootste beroepsverenigingen waar alle verzekeraars bij aangesloten zijn. Deze opleiding is voor de VBAG een deeltijdopleiding en geldt dus als bij/nascholing.

Ook anderen waren zeer tevreden over de training, zoals bijvoorbeeld Jolanda die zeer sceptisch de opleiding in ging.

Wanneer en waar is de Hypnotherapie basis opleiding

De Hypnotherapie opleiding gaat van start met het eerste blok op 11 januari 2019. De hypnose 1.0 opleiding wordt gegeven in Wormerveer.

Wat ga je ontdekken in de Hypnose basis opleiding

 • Hoe je taal kunt gebruiken om mensen aan te zetten tot het juiste gedrag
 • Hoe je een fobie binnen 10 minuten kan weghalen
 • Hoe je een acuut naar gevoel kunt stoppen
 • Hoe je naar de kern van een probleem kan gaan
 • Hypnotische taalmodellen
 • Hoe je mensen laat vastplakken aan hun stoel om ze zo te overtuigen dat jij dus alles kan
 • Hoe je kunt stoppen met slechte gewoontes zoals roken of nagelbijten
 • Uiteraard ga je werken met de hypnose 2.0 principes, meteen al in de basisopleiding
 • En nog veel meer…

Wat dan?

Je ontdekt hoe je jouw emoties kan managen. Daarnaast word je alerter en flexibeler. Dat komt goed van pas wanneer je problemen tegenkomt die daarvoor misschien onoplosbaar leken. Met de vaardigheden die je leert in de Hypnotherapie Practitioner zijn die problemen wel oplosbaar. Je bent na 16 dagen opleiding zo flexibel dat je altijd een oplossing vindt. Ook bij jezelf.

Mensen stappen zelfs over naar ons

Veel mensen stappen zelfs over naar deze Hypnose opleiding omdat deze Hypnotherapie practitioner zeer praktisch is. Je kan ook direct aan de slag met wat je ontdekt hebt, waardoor ook veel mensen vaak een coachingspraktijk gaan beginnen.

Soms horen wij wel eens mensen praten over NLP of hypnose, maar kunnen ze het niet eens toepassen. Ongelooflijk toch?

“Deze Practitioner Opleiding heeft mij gegeven wat ik zocht, 

sterker nog … het is overtroffen”

“Om dat ik veel interesses heb, omdat ik mijn grijze cellen ietwat flexibel wil houden, en vooral omdat ik het leuk vind, volg ik af en toe een cursus of workshop van allerlei slag. Van bedrijfsboekhouden, pottenbakken, glasfusing, portret boetseren , creatieve therapie tot, waarom ook niet …aardbeien kweken.

Van de ene cursus hou je meer over dan van de andere, maar deze opleiding hypnotherapie zal me zeker altijd positief bijblijven.

Toen ik een moeilijke periode had en door slechts één hypnosesessie ongelofelijk goed geholpen was, werd ik wel heel benieuwd naar wat hypnose eigenlijk was. Zo kwam ik op een hypnose-event in Eindhoven terecht.

De liefde voor zijn vak die de trainers daar uitstraalde en de mogelijkheden die hypnotherapie biedt, grepen mij meteen. Dus ging ik de opleiding in het verre Wormerveer volgen. Hypnose, tja, het was al eens iets anders:-)

Achteraf kan ik zeggen dat ik er nog geen seconde spijt van gehad heb, ondanks de vele kilometers die ik er voor afgelegd heb.

Van alle trainers of docenten die ik tot nu ken, is Edwin wel een van de meest gepassioneerde. Weinig mensen hebben zo veel liefde en kennis voor hun vak, en kunnen bovendien die vonk ook nog eens zo goed overbrengen op de cursisten.

Dit alles doorspekt met een flinke dosis humor en veel praktische oefeningen, zodat verveling nooit een kans kreeg. Ondanks zijn groot talent voor hypnose en les geven, weet hij voldoende – ook zichzelf – te relativeren. Hij staat bovendien steeds open voor ideeën van cursisten. Ik geef zelf workshops en weet dat al die kwaliteiten samen niet aan iedereen gegeven zijn.

Ik ga voorlopig nog niet professioneel aan de slag met hypnose, maar toch was het 100% de moeite waard om deze cursus te volgen. Ik kan het zeker aan alle geïnteresseerden aanbevelen. De opleiding heeft mij een stuk dichter bij mezelf gebracht en dit proces gaat nu nog steeds verder. Ook de kennismaking met de onmetelijke mogelijkheden van het onbewuste en de voordelen die je kan halen uit zelfhypnose, zijn cadeaus die je de rest van je leven kan gebruiken.

Bedankt aan de trainers en ook alle sympathieke mede-cursisten, jullie zorgden er samen voor dat deze opleiding de beste en de leukste was die ik tot nu toe deed. ”

Martine

Wat ontdek je nog meer..

Je ontdekt ook conversationele hypnose. Conversationele hypnose en waking hypnosis is hypnose met open ogen en in een, wat we noemen, goed gesprek. Dat is zeer krachtig en heel bruikbaar voor therapie.

Daarnaast onthullen we jou hoe je hypnose toe moet passen tot het niveau van een ‘hypnotherapeut’, waardoor deze opleiding uniek is in Nederland. Niet één NLP of hypnose opleiding heeft zoveel diepgaande kennis van hypnose en NLP gecombineerd tot een enkele opleiding.

Waarom 16 dagen en niet in 3, 7 of 12 dagen?

De praktijk heeft uitgewezen dat 16 dagen en dan vooral gespreid over een aantal maanden nodig is om alle kennis goed te integreren van NLP en hypnose. Om echt een goede basis en kennis te krijgen over hypnose en NLP is de Hypnotherapie practitioner de beste keus. In 5 blokken leer je de basis compleet te integreren. Dat is nodig om effectief te kunnen zijn met hypnose. Het is een kunde die tijd en veel vlieguren nodig heeft. Je gaat dan ook veel doen!

Tussen de blokken door zijn er ook intervisie bijeenkomsten zodat je het geleerde nog meer kan integreren. We zien dat dat het niveau enorm omhoog brengt en zijn daar trots op als instituut. De intervisie bijeenkomsten plannen we tijdens de opleiding en staan niet vast.

Daarnaast is de groep niet heel groot zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt en daardoor makkelijker en eenvoudiger Hypnose kan gaan ontdekken.

“De Practitioner opleiding bij Hypnose Instituut Nederland: Een vrolijke, ontspannen cursus die toch heel professioneel is…”

(Gerwie Warrink)

 

Kan ik het direct toepassen?

Ja, natuurlijk. Je leert alles direct in de praktijk te brengen. Hypnose Instituut Nederland leidt niet alleen Hypnose experts op. Wij leiden mensen op die ook echt kunnen hypnotiseren en dat direct kunnen toepassen. Veel te vaak zie je dat mensen het niet eens kunnen toepassen na een Hypnose of NLP opleiding. Ongelooflijk!

Wat ontdek je nog meer in de Hypnotherapie practitioner opleiding™

 • Hoe neutraliseer je negatieve ervaringen uit je verleden en stop je angsten, fobie en trauma’s.
 • Hoe maak je negatieve gedachten zo belachelijk dat je weer rust in je hoofd krijgt.
 • Hoe zorg je dat mensen steeds een klik met je voelen en alles doen wat je zegt.
 • Hoe je goede gevoelens kan verankeren waardoor je deze gevoelens snel kan oproepen.
 • Hoe je taalpatronen kunt gebruiken om mensen op een positieve manier te beïnvloeden.
 • Hoe je hulpbronnen naar boven kunt halen bij iemand.
 • Je ontdekt het Milton- en Metamodel om mensen diepgaand te beïnvloeden.
 • Hoe je hypnose gebruikt om alle problemen op te lossen
 • en nog veel en veel meer…

Wat krijg jij nog meer

We leren jou ook de geheimen van mindtuning. Een ongelooflijk fantastische methode om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt een diep inzicht in de menselijke motoriek en het visuele systeem. Wanneer je dat verkrijgt ga je nog beter worden in Hypnose. Ook ga je merken dat je angstvrij wordt en meer lef en durf gaat krijgen. Dat is het geheim van mindtuning..en dat ga jij leren..

Bart zat ook op de opleiding en kwam uit een omgeving die er totaal niet in geloofde. Zelf was hij ook sceptisch en kritisch. Luister hieronder wat hij ervan vond.

Het certificaat

Je krijgt het erkende en officiële Hypnotherapie practitioner certificaat wanneer je de hypnose basis opleiding met goed gevolg hebt afgerond.

De eisen voor certificering zijn:

 • minimaal 80% van de tijd aanwezig zijn op de opleiding
 • Slagen voor het praktijkexamen
 • Minimaal 1 keer maand bijeenkomen in een intervisiegroep

Slaag je niet, dan kan je een herkansing krijgen in de volgende opleiding. Je krijgt dan een certificaat van deelname en mag dan jouw examen herkansen. Je krijgt dus niet zomaar jouw certificaat omdat je aanwezig bent geweest zoals bij zoveel opleidingen wel het geval is. Mocht je onverhoopt niet slagen dan spreken we direct een moment af voor de herkansing.

Hypnose Instituut Nederland staat voor kwaliteit en professionaliteit. Vandaar dat wij alleen certificeren aan de beste practitioners.

Dit betekent wel dat je dan daarna als coach aan de slag kan gaan. Het certificaat wordt namelijk erkend door de grootste beroepsverenigingen van Nederland.

 Eenmalige investering

Daarnaast is deze opleiding een eenmalige investering wat betekent dat je de opleiding altijd weer in delen of zelfs helemaal gratis overnieuw kan doen. Dat vind je nergens in Nederland.

Jouw investering voor deze training

Het tarief voor deze Hypnotherapie practitioner opleiding is nu 3450 euro vrijgesteld van BTW. Je kan dit ook in 3 of 6 maanden betalen. Makkelijk toch?

Aftrekbaar

Omdat dit een beroepsopleiding is kan je het aftrekken van de belasting. Dat kan alleen nog in 2018 dus doe er dit jaar nog je voordeel mee.

Waar wordt de opleiding gegeven

Weverstraat 53
1521 TA, Wormerveer

De data van de Hypnotherapie Practitioner opleiding

De opleiding bestaat uit 5 blokken. Alle blokken zijn 3 dagen.

Blok 1:

18 t/m 20 januari (Basis Hypnose)

Blok 2:

08 t/m 10 februari (Basis Hypnotherapie)

Blok 3:

15 t/m 17 maart (Regressie)

Blok 4:

19 t/m 21 april (Intermediate Hypnotherapie)

Blok 5:

24 t/m 26 mei (Intermediate Conversational Hypnosis)

Examendag:

23 juni

Kijk hier wat je van dag tot dag krijgt

Studiebelasting

Naast de trainingsdagen, zijn er iedere maand verplichte intervisie bijeenkomsten en huiswerkopdrachten waar je ongeveer 2 uur per week aan kwijt bent. Het niveau van de opleiding is een MBO werk-en denkniveau.

Boeken (niet verplicht wel wenselijk)

Hypnotherapy (Dave Elman)
Mijn stem gaat met je mee (Milton Erickson)
De betovering van de taal (Bandler en Grinder)

Aanvang opleiding

Bij aanvang van de opleiding krijg je een uitgebreide reader waar alles in staat wat je voor de opleiding nodig heeft.

Doelstelling van de opleiding

Na deze opleiding ben jij in staat 80% van de mensen met hypnotherapie te helpen en een praktijk te starten. Wat niet met deze opleiding kan, zijn mensen helpen met psychoses, schizofrenie, manische depressies of klinische depressies. Daar is meer specialistische training voor nodig, waarbij moet worden aangetekend dat wel veel, maar niet alles met hypnose te behandelen is.

Inschrijven

Vol is vol. Hypnose Instituut Nederland werkt niet met hele grote groepen van 40 mensen dus is het zaak om snel te reageren. Alleen dan kan je profiteren van deze unieke opleiding. Met onderstaand formulier kan je je direct inschrijven en en daarbij gelden de algemene voorwaarden.

Inschrijven kan door het inschrijfformulier onderaan deze pagina in te vullen. (nu nog 12 plaatsen beschikbaar van de 24. De opleiding gaat dus zeker door!)

Meer informatie

Wil je meer informatie kan je uiteraard altijd bellen met Marjo Verheij (tel: 0651898411) voor een verkennend gesprek.

Hoor en zie hieronder wat anderen van de hypnose basisopleiding vonden

Testimonial Jacqueline

Mijn reis met de hypnoseopleiding was heel boeiend, in het begin zeker spannend, ik had alle vooroordelen zoals heel veel mensen die niet precies weten wat hypnose eigenlijk precies is.
Ik kwam er achter dat ik juist veel meer controle kreeg over mijn lichaam en mijn leven, dat hypnose een heerlijke diepe ontspanning is net als in een meditatie, en ik was verbaasd over alle mogelijkheden die hypnotherapie bied!
Ik werd steeds enthousiaster naarmate de opleiding vorderde, het was een feest om steeds weer met dit onderwerp bezig te zijn.
Ik merkte bij mezelf vooral op dat mijn zelfvertrouwen steeds meer toenam, en dat ik overal waar ik was en als ik dat wilde in een diepe ontspanning kon komen door zelfhypnose.
Ik vind het heel belangrijk dat er bij deze opleiding veel aandacht werd besteed aan het contact met je client middels NLP, zodat je ook door goed te observeren en uit te vragen, achter het probleem van je client kunt komen.
Ik had al een jaar opleiding van NLP achter de rug, maar nu werd het gegeven i.c.m. de hypnoseopleiding, dus zeer doelgericht!
Al met al ben ik zo enthousiast dat ik verder ga met de Master opleiding, want het is niet alleen een opeiding waarbij je een techniek leert om een ander te kunnen helpen, het draagt ook zeker bij aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling!
Dank je wel voor een fantastische tijd de afgelopen 4 maanden, en ik ben er in januari weer bij!!!

Xxx Jacqueline :-))

Testimonial Brigitte

Ik ben zelf al jaren werkzaam als therapeute.
In het verleden merkte ik wel grote verbeteringen bij klanten, en bij mezelf, want ik ben altijd mijn eigen proefkonijn als ik iets doe, maar ik geraakte op één of andere manier niet bij de Kern oorzaken. Ik vond ze wel, kon ze duiden, maar niet oplossen… noch bij mezelf, nog bij de klanten.
Tot ik zelf ondervond wat hypnose kan doen!
Op een half uur veranderde mijn leven!
Ik was zo overtuigd van de positieve kracht van hypnose dat ik dit ook wou gaan leren en gebruiken in mijn praktijk!
Ondertussen geef ik alleen nog maar hypnose sessies in mijn praktijk, omdat alle andere dingen die ik vroeger deed, niet kunnen tippen aan deze liefdevolle en krachtige methode!
Ik zie mensen veranderen, heel vaak al na 1 sessie, en soms denk ik “waarom wist ik dit niet vroeger”?
Maar alles komt op zijn tijd, en de opleiding bij Edwin Selij kwam dus ook “op tijd”.
De opleiding zelf was mateloos boeiend, interessant en onmiddellijk toepasbaar in de praktijk.
Deze opleiding bracht een carrièrewending in de positieve zin voor mij, maar ook mijn eigen leven is nog meer veranderd in de goeie zin tijdens de opleiding!
Ik kan bijna niet wachten tot de Master opleiding begint in januari, want dan mag ik nog meer gaan leren en ervaren, ik kijk er nu al enorm naar uit!!!!
Moest ik het niet gedaan hebben voor mijn praktijk, dan was het alleen al het geld waard geweest voor mezelf… 14 kg lichter ondertussen, en veel meer zelfvertrouwen dan ooit!
PS: ik volgde toevallig een seminarie enkele weken geleden waar enkel heel ervaren hypnotherapeuten aanwezig waren… ik heb alles met gemak kunnen volgen, ik wist precies over wat het allemaal ging en hoe de technieken werkten die ze daar voorstelden… Toen wist ik helemaal dat de opleidingen bij Hypnose Instituut van een zeer hoog niveau zijn, als zelfs “een blueke” al meekan tussen al die ervaren mensen 😉

Brigitte Hendrickx

Testimonial

Eind 2013 heb ik de opleiding Hypnose Practitioner gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland. Terugkijkend op de afgelopen 4 maanden kan ik concluderen dat het een inspirerende reis is geweest. Een hele mooie reis die ervoor gezorgd heeft dat ik voor mijzelf duidelijk heb gekregen hoe ik mijn eigen praktijk wil opstarten.

In de lessen zijn veel verschillende technieken en strategieën besproken om mensen met diverse problemen te kunnen helpen op een manier die bij die persoon past.
De theorie en praktijk oefeningen zijn tijdens de lesdagen beide evenveel aanwezig waardoor het niet moeilijk is om de lesstof op te nemen. Het zorgt er tevens voor dat een eventuele drempel om het zelf in de praktijk te gaan doen, er niet is of minder hoog is. Tijdens de lessen en het leren gaan mensen zelf ook door een ontwikkelingsproces waardoor ze mogelijk door iets persoonlijks getriggerd kunnen worden. In de lessen was ten allen tijde voldoende ruimte en begeleiding aanwezig als dit bij iemand het geval was.

Ik heb de lessen als zéér professioneel en prettig ervaren. Voor mij persoonlijk kan ik zeggen dat ik mijzelf een beetje verdwaald voelde toen ik begon met de opleiding. Gevoelsmatig zat ik verstrikt tussen overheidsregels en onmogelijkheden, terwijl ik eigenlijk blijheid en motivatie zou moeten voelen omdat ik nu de kans heb om mijn eigen praktijk op te starten. Daar waar ik mijzelf eigenlijk trots en gelukkig wilde voelen, voelde ik angst en zag ik vooral veel beren op de weg.

In 4 maanden tijd is mijn angst gevoel weg en zijn de beren weer terug in hun hok gestuurd. Ik realiseer mij nu dat het nog maar een kwestie van tijd is, voordat ik de laatste praktische zaken kan oplossen en dat dan de weg vrij is om te doen wat mijn hart graag wil.

Eline Kempers.

vanaf de eerste dag dat ik met deze groep mensen aan deze opleiding begon zijn er dingen veranderd, en dat proces gaat nog steeds door. Ik heb in het verleden heel wat opleidingen en cursussen gevolgd, maar geen enkele had zo gemotiveerde trainers als van Hypnose Instituut.

En de manier van leren, bestaande uit een verhaal, het onderwerp en de daarbij behorende uitleg, de daadwerkelijke demonstratie en het daarna zelf uitvoeren van de oefening is zo speciaal dat je altijd je volledige aandacht erbij hebt. Ik heb deze manier van opleiden dan ook als zeer prettig en effectief ervaren.

Ondanks het feit dat de opleiding in het weekend doorliep en ik normaliter vijf dagen er week werk, was de opleiding niet echt belastend, ik ging er steeds met heel veel plezier naar toe, mede ook vanwege de fantastische medecursisten. Deze wijze van leren en oefenen zorgt er ook voor dat er binnen de groep cursisten een hele sterke onderlinge band ontstaat zonder enige uitzondering, en dat sterkt jezelf in de bereikte resultaten bij de oefeningen.

Door deze opleiding, de trainers en medecursisten ben ik zeer enthousiast geworden over alles wat ik tijdens deze opleiding heb geleerd, en ik zou dan ook iedereen aan willen raden deze opleiding te gaan volgen. Je kunt zoveel mooie dingen bereiken bij anderen door ze weer vrij te maken van allerlei negatieve zaken, en ze weer kracht voor de toekomst te geven.

Wat deze opleiding mijzelf gebracht heeft is het feit dat ik steeds minder moeite heb mijzelf naar anderen zo te profileren zoals ik dat wil en niet zoals een ander mij zou willen zien. Er veranderd dus daadwerkelijk iets, en hoe cool is dat!

Daar waar ik nooit aandacht voor iets vroeg heb ik dat al in het eerste blok wel gedaan naar mijn medecursisten en trainers door het woord te nemen. In het laatste blok heb ik dat wat uitgebreider gedaan, en op het moment dat ik daarna naar huis reed, was ik best trots op mezelf dat ik het gedaan had, zelfs met een stukje humor.

Humor is ook een van de toverwoorden van de opleiding, want dit is verweven in alle vertelde verhalen die mede daardoor de opleiding ook zo boeiend maakten.

Inmiddels heb ik al wat mooie resultaten kunnen bereiken met de opgedane kennis en ben ik zeker van plan nog meer opleidingen te gaan volgen zoals de Mesmerisme opleiding in september en later nog de Master opleiding.

Voor de ingewijden nog het volgende: Kleren maken de man, maar schoenen maken Hennie Wallroth “The Hypnotist”.

Meld je in Zwolle aan als je mee wilt gaan doen: