Page content

Regressietherapie

Met regressietherapie brengt de hypnotherapeut jou naar een eerdere gebeurtenis in jouw leven. Daar kan je dan de herinnering ofwel helemaal beleven en zo tot inzichten komen die je vergeten was of de emotie compleet wissen.

Regressietherapie

Er zijn vele vormen van regressietherapie. Zelf ken ik zeker minimaal 10 varianten. Waar het mij bij regressietherapie om gaat is: ‘Wat is het resultaat?’

Wil je inzicht verkrijgen, wil je de oorzaak weten, wil je ervaren hoe het is om weer klein te zijn? Voor mij is het belangrijkste dat het probleem waar iemand nu mee zit wordt opgelost. Vaak is regressietherapie een supermethode om dat te doen. Natuurlijk kan inzicht oplossen, maar dat kan het ook net zo goed niet doen.

Beter is het om terug te gaan naar de eerste gebeurtenis toen het probleem ontstond met regressietherapie. Daar het probleem neutraliseren door de emotie die daar zit zo te neutraliseren dat het gevoel weg is in het lichaam van de klant.

De variant die wij gebruiken in de regressietherapie is die van Gil Boyne. Daarna moet de klant een catharsis doen, oftewel zijn hart luchten. Als dat gedaan is dan is er nog een vergevingsritueel en dan laten we het geheelde kind opgroeien tot in het nu.

Het is een zeer effectieve manier van regressietherapie en ook humaan. We associëren de persoon nooit helemaal met zijn probleem zodat hij het voelt, maar neutraliseren de emotie totdat het weg is.

Deze vorm van regressietherapie ontdek je uiteraard in de hypnotherapie opleidingen bij ons en we gebruiken deze vorm ook bij veel vormen van angsten en fobieën. Daarnaast kan regressietherapie ook een uitkomst bieden bij stotteren, bruxisme (oftewel tandenknarsen), migraine of andere ‘vage’ klachten waar de reguliere geneeswijze niet zoveel mee kan. Regressietherapie kan dan uitkomst bieden voor jou wanneer je dat soort klachten ervaart en het ook oplossen.

Comment Section

0 reacties op “Regressietherapie

Plaats een reactie


*