Page content

Claustrofobie

Claustrofobie is de angst voor kleine ruimtes. Het is zeer vervelend en voor sommige mensen is het ronduit verschrikkelijk. Toch is claustrofobie zeker niet onoverkomelijk.

Claustrofobie

De naam is afkomstig van het Latijnse woord claudere (sluiten) of claustrum (slot) en het Griekse woord phobos (angst). Het is de angst om in afgesloten ruimtes te zitten. Wanneer je er last van hebt neem je nooit de lift en liever de trap, al is het 10 hoog.

Ook kan je problemen hebben op het toilet. Misschien neem je zelfs iemand mee naar het toilet om er voor te gaan staan zodat je hem open kan laten. Je doet hem namelijk liever niet op slot en op een verjaardag wacht je net zo lang tot je naar huis kan gaan of dat de kust veilig is.

Wellicht heb je het ook in ruimtes met heel veel mensen zoals in een bioscoop. Je weet precies waar de nooduitgang is en je zit het liefst aan de kant. Wanneer je met het vliegtuig gaat, heb je geen vliegangst maar heb jij het gevoel dat je eruit wilt. Jij hebt claustrofobie.

Wanneer je dit probleem ervaart dan weet je precies hoe claustrofobie voelt. Er zijn paniekgevoelens, het grijpt je naar de keel of je adem stokt. En vooral het gevoel dat je weg moet, je wilt vluchten. Uit de lift, de skigondel, het vliegtuig, het theater.

Het is een veelvoorkomend probleem en vaak is het al ontstaan op jonge leeftijd. Het kan daarna ook gaan verspreiden en de oorzaak zijn van veel andere angsten.

Gelukkig kan je van claustrofobie afkomen en vaak al in 1 sessie. De methode die wij hanteren werkt zo snel dat je in één uur tijd er al vanaf kan komen. Sneller kan je er niet vanaf komen en het resultaat is zo sterk dat het een blijvend gevoel is. Maak snel een afspraak met ons instituut.

Comment Section

2 reacties op “Claustrofobie


Door Sandra op 1 oktober 2017

Kunnen jullie mij hierbij helpen?


Plaats een reactie


*