Page content

Indirecte hypnose juli

We kennen het allemaal, die momenten dat we iets nieuws zien of horen wat onze interesse wekt, maar we nog niet precies weten waarom. Vervolgens blijft het in ons hoofd spoken en wat we ook doen, we blijven er maar aan denken. Veel mensen hebben dat ook met het onderwerp hypnose, omdat het steeds duidelijker wordt wat de kracht hiervan is en hoe hypnose jou kan helpen om het leven te creëren waar je van droomt..

Terwijl je dit nu leest heb jij waarschijnlijk al een bepaald beeld van hypnose, mogelijk omdat je het al eens hebt meegemaakt of omdat je weleens een hypnose-show op televisie hebt gezien. Het interessante van hypnose is, dat hoe méér je erover hoort of leest, hoe nieuwsgieriger je wordt..

kijk maar:

Alleen al door bovenstaand stukje tekst (wat overigens volledig op waarheid berust) zou jij hoogstwaarschijnlijk heel graag willen weten hoe hypnose een bijdrage kan leveren aan jouw droomleven.. is het niet?

en wat nou als we je nu zouden vertellen dat je in de volgende alinea’s wellicht het antwoord op jouw vraag zou krijgen, zou je dan verder lezen?

natúúrlijk zou je dat doen..!

want als je dat namelijk niet zou doen dat voelt dat niet goed, omdat je met een onbeantwoorde vraag blijft zitten. Nieuwsgierigheid zit in onze natuur, vandaar dat het vrij eenvoudig is om iemand iets te laten doen, als je er maar voor zorgt dat iemand graag te weten wil komen waar jij het over hebt..

Afbeeldingsresultaat voor superdeals

Je kent het wel; je hoort een leuke reclame die jouw interesse wekt en vervolgens kijk je op de website of ga je naar de winkel, alléén maar door die ene zin:

“kijk nu op onze website of ga snel naar de winkel en ontdek onze vele extra superdeals

Natuurlijk wil jij nu weten wat die superdeals zijn, vandaar dat je, zonder dat je het eigenlijk door hebt, nu jouw kostbare tijd aan hele andere dingen besteed dan gepland. Herkenbaar?

Toch is hier iets opmerkelijks aan de hand, zeker als je bedenkt dat je eigenlijk helemaal niet naar die website of winkel zou gaan als je de volgende zin ergens zou tegenkomen:

“kijk nu op onze website of ga snel naar de winkel en ontdek onze vele superdeals”

En waarschijnlijk vraag je je nu af wat dan precies het verschil is tussen de vorige zin en deze?

In dit geval is het verschil te vinden in het woord ‘extra‘, wat suggereert dat er nog een andere superdeal is en ‘toevallig’ ging die superdeal over dátgene wat voorheen al jouw interesse wekte.

Dit is namelijk essentieel, want zeg eens eerlijk; reageer jij tegenwoordig nog op iedere ‘superdeal’ die je voorbij ziet komen? Natuurlijk weten wij dat het antwoord hierop nee luidt, anders zou je namelijk compleet gek worden in deze tijd, waar de reclames en aanbiedingen je om de oren vliegen.

Gerelateerde afbeelding

 

Maar hoe komt het dan dat je toch vaker dan gepland met een nieuwe aankoop in je handen staat? of sterker nog, dat je bepaalde belangrijke beslissingen maakt, waarover je voorheen eigenlijk een andere gedachte had?

In hoeverre heb jij eigenlijk het idee dat je de beïnvloed wordt door jouw omgeving?

Natuurlijk is daar per definitie niets mis mee, want om iemands interesse te wekken, is het belangrijk om dingen te noemen die deze persoon interessant vind.

Maar stel je eens voor dat er manieren bestonden om altijd dátgene te zeggen waarvan je weet dat je de aandacht van de ander kan krijgen? of waarvan je weet dat de ander het bijna altijd eens met je zal zijn?

 

Zou je die manieren dan willen leren?

Als je namelijk de methodes kent die veel mediabedrijven en politieke partijen hanteren, dan weet je dat zij o.a voornamelijk;

  • inspelen op jouw gevoel
  • inspelen op angst
  • een bepaalde behoefte creëren

 

In de basis is daar natuurlijk niets mis mee, maar het is wel van belang dat jij je bewust bent van de communicatie die er wordt gebruikt om jou aan te zetten tot een bepaalde actie.

Binnen de hypnotherapie is het ook de bedoeling om de cliënt aan te zetten tot een bepaalde actie, zodat ze ‘afscheid’ kunnen nemen van hun probleem en plaats kunnen maken voor een nieuwe gewoonte of overtuiging. Dit gebeurt vaak d.m.v. directe suggesties, waarbij de cliënt deze aanneemt of niet (afhankelijk van de staat van de cliënt).

Een super interessante manier die helaas nog veel te weinig wordt gebruikt, maar zeer effectief is, is indirecte hypnose. Deze vorm is afkomstig van Milton Erickson en staat erom bekend dat de cliënt centraal staat en hij de verandering zelf maakt. De cliënt heeft immers alle hulpbronnen om te veranderen al in zich!

Omdat deze geavanceerde techniek zeer krachtig is en vaak moeilijk te achterhalen is door onwetende mensen, wordt er door o.a. de media en politiek dankbaar gebruik van gemaakt, waardoor het gemakkelijker is om  mensen ergens enthousiast voor te krijgen.

Natuurlijk kun je je voorstellen dat dit soort technieken binnen de therapie erg interessant en handig zijn, zeker om sneller de gewenste resultaten te behalen. Toch wordt deze indirecte methode nog veel te weinig toegepast, simpelweg omdat nog maar weinig mensen de werkelijke kracht hiervan kennen en je een goede leermeester nodig hebt om je deze stof eigen te maken.

 

Gelukkig hebben wij goed nieuws voor je…

want hoe fijn zou het zijn als jij de mogelijkheid krijgt om deze interessante materie binnen 1 dag te leren?

Dit is je kans! want tijdens deze spraakmakende themadag kom je er o.a. achter;

  • wat het verschil is tussen een normale en een goede therapeut
  • wat het geheim is van de media en politieke partijen om klanten en leden te werven
  • hoe je iemand kan betoveren met taal
  • hoe het komt dat de cliënt altijd zijn eigen problemen oplost..
  • hoe jij jezelf en anderen kan helpen om gemakkelijker succes te behalen in het leven
  • hoe je anderen van hun probleem af kan helpen zonder dat ze het doorhebben(!)
  • en meer..

Lijkt het jou interessant om jouw leven op deze manier te verrijken? meld je dan snel hieronder aan, voordat het te laat is.

Jouw investering voor deze waardevolle schat aan informatie is slechts 125 euro. Voor deelnemers aan de online opleiding komen deze kosten te vervallen, mits je nog open themadagen hebt.

Ja, ik meld mij graag aan voor de Indirecte Hypnose op 10 juli: