Page content

rapport – representatiesystemen – afstemmen

Je kent ze vast wel.. die mensen waarbij je je gelijk op je gemak voelt, zonder dat je eigenlijk precies weet hoe dat nou komt?

Het kan zelfs zo zijn dat je iemand met totaal andere interesses tegen het lijf loopt, je vervolgens een praatje maakt en tóch het idee hebt dat je een echte ‘klik’ met die persoon hebt.

Maar HOE komt dat toch?

Jarenlang hebben John Grinder en Richard Bandler duizenden mensen bestudeerd en gezocht naar overeenkomsten in gedrag, taal en houding. Zij ontdekten dat er wel degelijk patronen te herkennen zijn in het gedrag van de mens en dat, wanneer je deze kan herkennen bij jezelf en anderen, je zonder enige moeite een ‘klik‘ kan creëren met iemand.

Deze klik kreeg al snel de benaming ‘rapport‘, wat vandaag de dag een veel besproken term is binnen NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Rapport is één van de belangrijkste dingen binnen therapie, want als de therapeut in kwestie geen rapport heeft met zijn cliënt, dan wordt het vaak heel lastig om het vertrouwen te winnen van de cliënt en een succesvolle sessie neer te zetten.

maar HOE doe je dat nou precies, eenvoudig en snel vertrouwen winnen van de persoon tegenover je?

Afbeeldingsresultaat voor rapport

Natuurlijk zijn hiervoor een aantal trucs te leren en kan ook jíj deze trucs eenvoudig en snel leren, zodat jij voortaan sneller en gemakkelijker de juiste klik kan creëren.

Want hoe handig zou het zijn als jij vanaf nu altijd zeker weet dat je in ieder gesprek de leiding kan nemen, de persoon tegenover je gemakkelijk voor je kan winnen en jij hierdoor altijd sterk in je schoenen staat?

 

Nadat we je de basis hebben uitgelegd van een goed rapport, gaan we verder de diepte in en zal je leren hoe onze representatiesystemen zijn opgebouwd en wat deze precies inhouden.

Ieder persoon heeft namelijk een bepaalde manier waarop hij informatie verwerkt en tot zich neemt en als je deze strategieën van anderen weet te ontdekken, dan zal je versteld staan hoe krachtig deze informatie is!

Het stelt jou bijvoorbeeld in staat om;

  • snel en eenvoudig een klik op een dieper niveau te creëren
  • altijd de juiste snaar te raken bij iemand, ook al ken je deze persoon pas net(!)
  • een goed verhaal te vertellen, waarbij je zeker weet dat iedereen geboeid zal luisteren
  • te zorgen dat jouw partner en/of vrienden meer begrip voor je krijgen en jou (nog) beter begrijpen

 

  • en nog veel meer wat je allemaal zal gaan ontdekken en waar je mond van zal openvallen…

 

Tijdens deze 1-daagse themadag leer je niet alleen veel over jezelf en de manier waarop jij informatie verwerkt, maar ga je ook nog eens naar huis met een schat aan informatie, waarmee je gelijk al wonderlijke dingen kunt verrichten in jouw omgeving.

Heb je interesse om meer te leren over deze boeiende onderwerpen en kun jij niet wachten om één van de gelukkige deelnemers te zijn van deze themadag, meld je dan snel hieronder aan, voordat we volgeboekt zijn!

Jouw investering voor deze waardevolle schat aan informatie is slechts 125 euro. Voor deelnemers aan de online opleiding komen deze kosten te vervallen, mits je nog open themadagen hebt.

Ja, ik meld mij graag aan voor de opleiding zodat ik deze themadag kan volgen.