Aura beïnvloeden en gebruiken

Een Aura is een energieveld om een persoon, plant of dier. Alles wat leeft heeft een aura en sommige mensen zeggen ook dat ook ‘dode’ dingen een aura hebben, omdat alles energie heeft. Je zou zelfs dat kunnen beïnvloeden. Zelf heb ik alleen levende klanten dus houd ik mij alleen daar mee bezig.

Aura

Een aura is een verschijnsel dat sommige mensen kunnen zien. Wanneer je ermee oefent en er voor open staat dan kan jij het ook leren zien. Een aura is opgebouwd uit verschillende lagen en hoe verder weg van het lichaam, hoe fijnstoffelijker die lagen zijn.

De eerste laag noem je ook wel het etherische lichaam en is bijna door iedereen wel eens waargenomen. Het is net alsof een lichtafdruk om iemand heen zit. Soms zie je het ook schokkend achter iemand aangaan. Mensen die hier niet in geloven zeggen dat het oog een nabeeld creëert en wuiven de rest weg.

Dat mag uiteraard wanneer je geen nieuwe dingen wilt leren, maar ik vind alles wel interessant en ook het fenomeen aura’s. Laatst is er ook wetenschappelijk onderzoek geweest naar het zien van aura’s en hebben ze ontdekt dat het te maken heeft met synesthesie van de zintuigen. Sommige mensen zien gevoelens namelijk in kleuren.

Er zijn ook verschillende hypnotische technieken die werken met kleuren en gevoelens. Er zijn echter mensen die dat dus automatisch zien. Dat zou een logische verklaring zijn waarom iedereen de mogelijkheid heeft om met enige oefening de aura’s te zien.

Synesthesie in de zintuigen

Zintuigen en synesthesie is trainbaar en maakbaar. Synesthesie is de overlapping van zintuigen. Zelf zie ik bijvoorbeeld muziek in kleur.

Jaren geleden dat ik zanger was bij Pakhuis, een

Nederlandstalige reggaeband had ik vaak ruzie (wie niet in een band ;-)) met de andere zanger. Dat ging dan vaak over de kleur van de muziek. Hij vond het geel, dus moet er rood bij. Ik vond het groen en daar hoort blauw bij. Voor omstanders niet te begrijpen, voor ons heel logisch.

Later las ik ergens dat de Russische componist Scriabin kleuren zag bij muzieknoten en daar met andere componisten wel eens discussies over had. Niet iedere componist zag dat of was het met die kleuren eens. Een interessant geval van synesthesie.

Naar schatting ervaart ongeveer 1 op de 25 mensen een vorm van synesthesie. Een veelvoorkomende vorm is grafeem-kleur synesthesie. Dit houdt in dat je bij het zien van een letter of cijfer een bepaalde kleur ziet.

Nu is er onderzoek geweest en die begon bij een 23-jarige man die het syndroom van Asperger heeft. Op de leeftijd van 10 leerde zijn moeder hem om zijn emoties aan kleuren te verbinden zodat hij makkelijker over zijn gevoelens kon praten. Na een tijdje, meldde hij al snel dat wanneer hij verschillende emoties voelde ook daadwerkelijk de kleuren in zijn hoofd zag. Meer over dat onderzoek lees je hier

Een aura zien is dus ook een vorm van synesthesie. Je ziet dus als het ware de gevoelens van andere mensen in kleur. Dat is trainbaar en ook een logische verklaring. Het is dus niet iets paranormaals, maar een geval van synesthesie.

Het grappige is, is dat kinderen en zeker hele kleine kinderen dit vaak al doen. Voelen is namelijk ons eerst ontwikkelde zintuig en daardoor kunnen we zelfs gevoelens zien. Later niet meer en verliezen we dat talent (althans de meeste van ons). Logisch ook, want het kan zeer hinderlijk zijn als je al die kleuren om de mensen heen ziet.

Aura’s leren zien

Wanneer je het wilt leren zien, de aura, dan kan je oefenen door wat wazig te kijken naar iemand die tegen een effen achtergrond staat. Wit of zwart is perfect. Kijk een beetje langs die persoon en op een gegeven moment zal je eerst het etherisch lichaam zien, dat is de eerste laag.

De laag erna zijn kleuren en de laag daarna zelfs de chakra’s die te zien zijn dan. Daarna zijn er nog 4 lagen en die zijn voor de meeste mensen niet waarneembaar.

Als je getraind bent om het te zien, dan kan je natuurlijk veel effectiever mensen helpen. Je weet dan al waar je heen moet gaan en in mijn geval kan ik dan mijn hypnose daarop aanpassen. Nu kan ik het nog niet zo goed maar af en toe zie ik ze wel en dat is wel interessant. Als je een effectieve mensenhelper wilt zijn is het goed om open te staan voor alle dingen die kunnen helpen.

Wanneer je dit artikel waardevol vind kan je het delen met anderen en een reactie wordt altijd gewaardeerd 🙂