Hoe word je belangrijk

Persoonlijke ontwikkeling wordt steeds belangrijker. 

Volgens onderzoekers van Hays is het in de snel veranderende werkomgeving van nu geen optie meer om achteruit te leunen en te verwachten dat je huidige vaardigheden ook in de toekomt genoeg zijn.

Erger: als je achterover gaat leunen en wacht tot jouw vriendelijke werkgever je een cursus aanbiedt om jou vaardigheden te verbeteren, bestaat de kans dat je binnenkort net zo overbodig en verouderd bent als, bijvoorbeeld, de fax.

Maar liefst 61 procent klaagt daarbij dat hun werkgever niet genoeg investeert in hun ontwikkeling. Toch vindt bijna de helft dat het hun eigen verantwoordelijkheid is hun vaardigheden up-to-date te houden, en niet die van de werkgever of overheid. Bijna vier van de tien geven vervolgens direct toe dat ze niets doen om zich te ontwikkelen. Van degenen die dat wel doen, bestaat de kans dat het nog steeds niet genoeg is. Zestig procent doet namelijk niet meer dan zich op de hoogte houden van trends en ontwikkelingen via vakbladen en seminars. Slechts een derde is actief bezig met cursussen en trainingen om de vaardigheden te verbeteren.

Niet afwachten

Afwachten kan funest zijn. Neem zelf nu het initiatief

Werkgevers zijn de afgelopen jaren vooral bezig geweest met overleven. Werknemers moeten er rekening mee houden dat zij zelf het heft in handen moeten nemen wat betreft hun ontwikkeling.

Wat kan je zelf doen

  • Wees pro-actief. Zie het werk en de kansen. Pak ze en wacht niet tot ze op jou afkomen
  • Word een netwerker. Ga actief zelf meer mensen ontmoeten. Zo vergroot je je netwerk en word je belangrijker voor jouw werkgever. Zeker als je netwerk gaat bestaan uit potentiële nieuwe klanten
  • Maak jezelf belangrijk. Kom erachter wat jouw werkgever van je wilt en doe dat. Sterker nog, doe een stapje extra. Zo wilt hij of zij jou zeker niet kwijt
  • Maak werk van persoonlijke ontwikkeling. Zoals Jim Rohn altijd zei:

“To attract attractive people, you must be attractive. To attract powerful people, you must be powerful. To attract committed people, you must be committed. Instead of going to work on them, you go to work on yourself. If you become, you can attract.”

Je moet dus eerst aan jezelf gaan werken wil je belangrijker kunnen worden. In de nieuwe training die in augustus gaat plaatsvinden ga je dat leren. In die training leer je het beste van NLP, conversationele hypnose en overtuigingstechnieken in één geweldige training van 7 dagen. Op 22 augustus t/m 28 augustus ga je dit leren.

Wil je dat? Kijk dan hier voor meer informatie over deze training

Wil jij ook belangrijker worden? Post jouw verhaal hieronder waarom jij het verdient om datgene te krijgen wat je wilt. Degene met de meeste duimpjes voor het verhaal mag gratis naar een workshop naar keuze!

Laat je verhaal dus hieronder achter. De reactie met de meeste duimpjes mag gratis naar een workshop naar keus! Laat dus mensen hierheen gaan en jou een duimpje geven!

Breng deze blog dus onder de aandacht van al je contacten via LinkedIn, Twitter en Facebook.