Gratis hypnose webinar volgen?
Ja dat wil ik wel

Page content

Hypnose 3.0 opleiding

Wie wil er nog meer een succesvolle hypnose praktijk?

Wil je naar het volgende niveau doorgroeien en echt een hypnotherapeut worden?

Dat kan in 2020. De opleiding van 2019 is helaas vol…

Deze opleiding kan je alleen volgen wanneer je de basisopleiding en de hypnose 2.0 opleiding hebt gevolgd en dus 30 dagen training hebt gehad. Deze opleiding brengt je naar het volgende niveau…

De hypnose niveaus

Het eerste niveau (de basisopleiding) ging erom dat je de structuur beheerst. Het zijn veel technieken en die dien je te beheersen. Dat niet alleen, je kan ook de cliënt het vertrouwen geven en het gevoel geven van veiligheid en verbinding.

Na de tweede opleiding beheerst je niet alleen de structuur, je hebt meer zelfvertrouwen en ook het gevoel dat het bij iedereen wel lukt. En dat klopt ook. Na de hypnose 2.0 opleiding kan je mensen prima helpen met de meest uiteenlopende problemen.

Je hoort dan echt wel bij de beste hypnotherapeuten die er zijn. Natuurlijk gaat het daarna om trainen, trainen, trainen en doen, doen, doen. Zo word je echt goed natuurlijk en daar gaat het volgende niveau over.

Hypnose 3.0

Het doel van de hypnose 3.0 opleiding is dat iedere sessie een succes is. De vragen:

 • Wat is nu het werkelijke probleem?
 • Waarom lukt het een sessie niet?
 • Waar moet ik nu op letten als iemand gaat uitwijden over zijn problemen?
 • Welke cliënt moet ik op welke manier behandelen?
 • Welk gedeelte van de cliënt zorgt nu voor het probleem?

Al die vragen worden in de 3.0 beantwoord. Na de hypnose 3.0 heb je niet meer het gevoel dat het niet gelukt is. Je weet dan heel helder waar de schoen wringt en de cliënt weet dat ook. Dus als je altijd het gevoel wilt hebben dat een sessie gelukt is, dan is dit de opleiding voor jou.

Voor wie is dit geschikt?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die echt een eigen praktijk hebben en zich willen vestigen als hypnotherapeut. Als je geen praktijk hebt dan is deze opleiding niet voor jou. Als je er een gaat beginnnen, dan is het wel wat voor jou, maar er zal wel begonnen moeten worden met je praktijk als we beginnen.

Na deze opleiding krijg je na goed gevolg dan ook een licentie en kom je op de website te staan van Hypnose Instituut Nederland met een eigen pagina. De website wordt steeds groter en steeds beter gevonden dus een zeer interessante mogelijkheid om ermee aan de slag te gaan.

Dus wat zit er allemaal in de hypnose 3.0 opleiding. De opleiding bestaat uit twee delen en het eerste deel is van januari tot en met april.

In blok 1 ontdek je onder andere:

 • Wat jouw werkelijke missie is.
 • Hoe je jouw vaardigheden kan trainen naar een volgend niveau
 • Wat jij kan doen om meteen al gezien te worden als de beste in jouw vakgebied
 • Het unieke stappenplan
 • Advanced Rapport

Dit blok bestaat uit het kraakhelder krijgen van wat je nu werkelijk wilt zodat je dat ook veel makkelijker kan halen.De mensen met de grootste helderheid zullen ook daadwerkelijk de grootste stappen gaan zetten. Dat zie je in de meest grote bedrijven ook. Wanneer er een heldere missie is en je weet precies welke stappen je moet zetten om dat doel te bereiken dan zal het ook gebeuren.

In blok 2 ontdek je onder andere:

 • Delenwerk
 • Welke saboterende delen er zijn
 • Het werken als mediator in hypnose
 • Het ‘zien’ en ‘horen’ van de verschillende gedeelten van de cliënt
 • Voice Dialogue

Na dit blok kan jij met de verschillende delen van een cliënt werken en zo tot een bevredigend en harmonieus resultaat komen. Naast regressie is het werken met delen de meest effectieve hypnose techniek die er is.

In blok 3 gaan we kijken naar:

 • Het sociaal panorama
 • Uit welk systeem bestaat de cliënt en hoe kan je dat systeem versterken of juist verzwakken
 • Werken met personificaties
 • Techieken die te maken hebben met autoriteitskwesties
 • Verschillende locaties en de baarmoeder-regressie

Na dit blok heb je een heldere kijk op het systeem van de cliënt en de eventuele blokkades die dit systeem met zich mee brengt. Dit is de meest effectieve en simpele vorm van familieopstellingen en werkt nog krachtiger door in het onbewuste.

In blok 4:

 • Heb je films ingestuurd die we gaan bekijken
 • Daar krijg je feedback op
 • Regressie 3.0
 • Het 3.0 veranderingsschema

Dit blok is misschien wel het meest waardevolle blok omdat we nu met zijn allen jouw ingezonden video gaan bekijken. Daar krijg je feedback op en gaan we ook oefenen met het geleerde.

Na deze vier blokken heb je de zomerperiode de tijd om zelf films te maken van jouw cliënten en dan wil ik dat je die films meeneemt. En dan vooral de films waarbij het resultaat niet goed was. Die kunnen we dan bekijken en daar krijg je feedback op.

Het tweede deel van de Hypnose 3.0

Dan in september is blok 5 en daarin krijg je:

 • Feedback op de films
 • Meer inzicht in hoe jij de sessies doet en wat je nog kan verbeteren
 • Ik ga je persoonlijk coachen tijdens de sessies

We gaan dan namelijk de films bekijken en bespreken en dan krijg je daar feedback op. Dit zal voor iedereen waardevol zijn en van deze sessies leer je misschien nog wel het meeste.

In blok 6 ontdek je:

 • Werken met het zelfbeeld
 • Het bouwen van een nieuwe identiteit voor jezelf of voor een ander

Na dit blok kan je ook mensen helpen die vastzitten in een bepaald idee over zichzelf zoals ‘de patiënt’. Na dit blok kan je ze voorgoed bevrijden van die rol en een nieuwe IK leren te creëren.

Tussen blok 6 en 7 ga je een sessie doen waarop je beoordeeld wordt. Die moet je voor het 7e blok inleveren en wordt meegeteld voor 30% van je examen.

In blok 7:

 • Werken met entiteiten en psychoses
 • Werken met het hogere zelf
 • Werken met de droom van de cliënt

In blok 7 gaan we ons richten op de droom van de cliënt en het werken met entiteiten en hogere zelf van de cliënt.

In blok 8:

 • Doe je de tweede dag examen in een werken met delen sessie.
 • De eerste dag gaan we het hebben over marketing en je toekomst.

Wanneer je slaagt kom je bij ons op de website en krijg je ook via ons je cliënten.

Dus de opleiding bestaat uit:

8 blokken van twee dagen die duren van 10.00 tot 17.30 uur.

De data van 2019 zijn:

25/26 januari
8/9 maart
19/20 april
7/8 juni

Deel 2:

6/7 september
4/5 oktober
1/2 november
29/30 november

Een praktijk examen

Waarbij je met een cliënt gaat werken tussen blok zes en zeven. Tevens het examen op de laatste dag van de opleiding.

Na goed gevolg krijg je een licentie van een jaar die je uiteraard ieder jaar kan verlengen. Met deze licentie krijg je een plek op de site en na- en bijscholing van Hypnose Instituut Nederland over een bepaald onderwerp.

De jaarlijkse licentie kost 99 euro per maand en die krijg je na de opleiding een jaar lang van ons. Wanneer je besluit die licentie na dat jaar niet te verlengen dan gaat ook jouw pagina van de site af en sturen wij geen cliënten meer door naar jou.

Studiebelasting

Naast de trainingsdagen, zijn er iedere maand verplichte intervisie bijeenkomsten en huiswerkopdrachten waar je ongeveer 2 uur per week aan kwijt bent. Het niveau van de opleiding is een HBO werk- en denkniveau.

Boeken verplicht extra aan te schaffen

Hypnotherapy (Dave Elman)
Transforming Therapy (Gil Boyne)
Mijn stem gaat met je mee (Milton Erickson)
De betovering van de taal (Bandler en Grinder)
Hoe haal je wat in je hoofd (Bandler)

Aanvang opleiding

Bij aanvang van de opleiding krijg je een uitgebreide reader waar alles in staat wat je voor de opleiding nodig heeft.

Wat is jouw investering

De investering voor deze opleiding is 3450 euro vrijgesteld van BTW en bij goed gevolg heb je de beroepsopleiding voor hypnotherapie helemaal afgerond. Je krijgt dan van ons een licentie en je kan dan, wanneer je psycho sociale basiskennis hebt, je aanmelden bij de BATC en je kan op die manier vergoeding krijgen van de zorgverzekeraar.

Deze investering is misschien wel de beste investering ooit. Als je nagaat dat mensen met deze kennis een praktijk opbouwen met een omzet van 100.000+ euro, dan is dit wellicht zeer interessant.

Inschrijven

Je kan je alleen inschrijven wanneer je een Hypnotherapie Masterpractitioner certificaat bij ons hebt gehaald. Wanneer je je inschrijft dan ga je akkoord met de algemene voorwaarden die je hier kan vinden.

Doelstelling van de opleiding

Na deze opleiding ben jij in staat 98% van de mensen met hypnotherapie te helpen en een praktijk te starten. Wat niet met deze opleiding kan, zijn mensen helpen die erfelijk belast zijn. Twee procent van de mensen zijn erfelijk (biologisch) belast en hebben daardoor bepaalde uitdagingen. Die ‘beschadigingen of defecten’ kan je natuurlijk niet weg hypnotiseren. Het neemt niet weg dat je wel die mensen een betere levensvreugde kunt laten ervaren met hypnose.

Examen

De hypnose 3.0 opleiding wordt afgesloten met een theorie en een praktijkexamen. Wanneer je dit goed doet dan slaag je voor de 3.0 opleiding. Herexamen kan aangevraagd en gedaan worden in overleg. Dat doen we direct na de examinering mocht dat onverhoopt gebeuren. De examendag is op 30 november.

De opleiding van 2019 is vol. De data van 2020 volgen binnenkort

Comment Section

0 reacties op “Hypnose 3.0 opleiding

Plaats een reactie


*