Hypnose tegen Nagelbijten

Het is grappig als we denken aan vervelende gewoontes zoals nagelbijten. Het klinkt nogal onschuldig maar mensen kunnen daar zich lelijk in vergissen. Op televisie heb je een programma’s waar mensen met dit soort “onschuldige” gewoontes in voor komen. Voor die personen is het een echt probleem. Het belemmerd ze namelijk in hun leven.

Nagels bijten

Zo was er laatst op televisie een jongen die al jaren zijn nagels beet. Het was zelfs zo erg dat hij tot bloedens toe zijn nagels beet en er ontstonden ook allemaal infecties. Dus niet alleen had hij daar last van maar hij schaamde zich ook voor zijn handen/ nagels. Hij verstopte zijn vingers elke keer als er iemand bij was. Of wanneer hij bij een groep mensen zat.

Maar goed, hoe erg hij het ook wilde hij kon niet stoppen met nagelbijten en dat was een resultaat van iets wat in zijn verleden gebeurd was. Nu had hij wel gezocht en allemaal dingen geprobeerd om te stoppen met nagelbijten, maar helaas niks werkte, en dat is wel zo lastig als je allemaal dingen geprobeerd hebt, maar niks werkt tot zover.

Positieve Intentie

Toch heeft elke negatieve vorm van gedrag een positieve intentie voor die persoon. Hoewel je dat niet goed kan voorstellen misschien. Zo kan nagelbijten bijvoorbeeld het resultaat zijn van rust, ontspanning voor die persoon. Het kan ook uit stress zijn ontstaan. Maar ook boosheid kan dat opgewekt hebben en nu is het een vast patroon geworden.

Nagelbijten op zich is geen probleem. Dit geldt voor meer van die gewoontes, het hoeft geen probleem te zijn. Maar het kan er wel 1 worden.

Hypnotherapie en Nagelbijten

Via via kwam hij dus terecht bij een hypnotherapeut en deze hielp hem dus wel echt. Nadat hij dus bij een hypnotherapeut was geweest, kwamen ze erachter was het nou was waardoor deze jongen dus nagels ging bijten en hij is er ook echt vanaf.

En dat is dus het mooie van hypnose. Het kan allemaal namelijk veel makkelijker, sneller en effectiever. En dat is wel zo prettig als je met iets loopt wat al jaren duurt en daar dan ook vanaf ben.

Je hebt dus naast al die potjes en flesjes die je bijvoorbeeld op je nagels kan smeren ook nog andere methodes zoals hypnose. Met hypnose kan je heel veel dingen oplossen, kan je door het probleem heen werken zodat je er niet langer meer last van hebt of nog beter, gewoon niet meer hebt. Je hebt geen probleem meer. Je doet het niet meer. Je bent er simpelweg van af.

Hypnose werkt bij veel problemen

Dit geldt voor meer dingen,voor meer nare en vervelende gewoontes. Je hoeft niet langer meer ergens mee te zitten en nu weet je ook dat het goed te behandelen is. Je hoeft je ook er niet voor te schamen. Je kan nu goed aan de slag om de vervelende en nare gewoontes te lijf te gaan.

Andere gewoontes zoals, tandenknarsen, nagelbijten, krabben, roken zijn allemaal dingen die je tot het verleden kan rekenen en die je niet langer meer hoeven te belemmeren.