Medium is dat echt, coldreading of oplichting

Een medium is iemand die vaak beweert met overleden mensen te kunnen praten of contact te kunnen leggen. Wanneer je het aan mij persoonlijk zou vragen dan geloof ik daar wel in, omdat ik zelf dat ook heb meegemaakt. Al van kleins af aan kan ik dat ook. Maar er zijn er ook bij die heel gewiekst andere tactieken gebruiken.

Coldreading

Cold reading is een methode om je als medium voor te doen. Het is een uitgebreide methode die ik niet helemaal kan beschrijven hier in dit artikel, maar wanneer je daar wat boeken over leest dan zal je jezelf kunnen beschermen tegen de invloeden van de charlatans.

Helaas zijn er genoeg charlatans die simpelweg alleen geld willen verdienen aan de problemen van anderen. Die mensen zullen vanzelf wel een keer hun deel krijgen geloof ik. Ik ben namelijk van mening dat wat je zaait, je ook zal oogsten dus ik wacht gewoon af 😉

Cold reading gebruikt verschillende tactieken om mensen zover te krijgen dat ze geloven dat het medium echt iets kan. De volgende tactieken worden gebruikt in een reading:

  1. Een goede set-up
  2. De thema’s waarin gewerkt wordt
  3. Welke elementen zijn belangrijk
  4. De Win/Win situatie
  5. Een goede presentatie

Deze 5 elementen worden gebruikt door de coldreader om succes te hebben tijdens een reading. Meestal gebruikt de coldreader tarotkaarten of astrologie. Wanneer je deze elementen goed kan toepassen kan ook jij op een paranormale beurs zitten en readings geven. Ik garandeer je meer succes dan de meeste ‘echte’ mediums en readers.

Goede set up

Een goede set up is zeer belangrijk. Overal waar je met mensen werkt is het belangrijk dat je een sfeer creëert dat mensen jouw geloven. Je wilt namelijk wel dat het gaat werken. Je bent vriendelijk, open en je zorgt voor een bepaald ritueel. Misschien heb je oude tarotkaarten waar een verhaal aan vast zit, misschien brand je wierrook of draai je een meditatief muziekje. Alles om een sfeer te creëren van openheid en vertrouwen in jouw gave als medium.

De thema’s

De thema’s waarmee meestal wordt gewerkt zijn liefde, geld, werk of gezondheid. Dat zijn de 4 hoofdthema’s waarmee de coldreader werkt. Het is lekker abstract en je kan er alle kanten mee op en dat is belangrijk.

De elementen

Er zijn 38 elementen waarmee gewerkt kan worden en dit artikel is te kort om daarop in te gaan. Ze worden onderverdeeld in 4 groepen:

  • Over het karakter
  • Over de feiten en gebeurtenissen
  • Over het voorspellen van de toekomst
  • Over het verkrijgen van informatie

Een voorbeeld dat ik je niet wil onthouden is het Regenboog-element. Deze komt uit de groep karakter en wordt vaak gebruikt door ‘mediums’. Ze zeggen dan zoiets als:

‘Je kan een hele attente persoon zijn die heel snel is om anderen te helpen, maar er zijn momenten als je heel eerlijk bent dat je in jezelf ook wel een egoïstisch trekje herkent’

Je ziet dat deze zin twee elementen bevat van iemand zijn persoonlijkheid die tegenovergesteld zijn. Zo zit je dus nooit echt helemaal mis. Je kan deze zin uiteraard ook verbouwen met eerlijkheid – oneerlijk of introvert – extravert.

De Win/Win situatie

Er zijn een aantal tactieken die je kan gebruiken om toch gelijk te krijgen als coldreader ook al zat je er helemaal naast. Een van die tactieken is de volgende. Stel je voor dat je zegt: ‘Ik krijg een naam door, Herman, ken je Herman?‘ De persoon zegt dat hij geen Herman kent. Wat de coldreader dan kan doen zijn 2 dingen.

  1. Hij gaat door met vragen en blijft vasthouden aan die naam. Vaak ik het zo dat iemand opeens toch een Herman kent en dat maakt jou als coldreader direct nog geloofwaardiger
  2. Een andere tactiek is te doen alsof je in de war raakt. De ‘hoe-kan-dat-nou-houding’. Als je dan ook nog eens stelt dat je er niet vaak naast zit en dat het toch iets moet betekenen dan raakt de cliënt ook in die staat en heb je een win/win.

Mocht de cliënt er later toch nog opkomen dan krijg je extra punten!

Een goede presentatie

Een aantal dingen die goed zijn om te doen is oogcontact te houden en jouw hoofd een beetje schuin te houden. Onbewust is dat een signaal dat je open en geïnteresseerd bent in de ander. Dat zijn belangrijke dingen om te doen.

Coldreading bestuderen

Wanneer je hier meer van wilt weten dan kan ik je het boek aanraden van Ian Rowland, The Full facts on Cold Reading. Daarin staan alle elementen in beschreven en kan je er verder mee aan de slag.

Medium

Nu geloof ik zeker dat er mediums zijn die wel contact kunnen maken met overleden mensen, omdat ik dat zelf ook kan. Dat is ook de enige reden waarom ik erin geloof. Zeker na het lezen van dit soort trucs weet ik dat er heel veel mensen zijn die dit misbruiken. Wanneer jij echter dit soort trucs doorziet en weet dat het een truc is, dan kan je je beschermen. Anders is iedereen een prooi.

Spirituele Hypnose

Wil je je hierin juist meer verdiepen kijk dan eens naar de hypnose opleiding.

Ik hoop dat je dit artikel waardevol vond en als dat zo is laat dan even een reactie achter of geef het een like. Dat wordt zeer gewaardeerd.