Verminder pijn met hypnose

Het ziekenhuis in Ede zet hypnose in om mensen met darmklachten te helpen. Het middel wordt gebruikt voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom. Dit is buikpijn zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak.

Volgens het ziekenhuis biedt hypnotherapie voor hen uitkomst. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de pijn aanzienlijk vermindert en de werking van de darmen erdoor verbetert.

Dit was te zien op Midland FM. Dat is een goede ontwikkeling en je ziet dat hypnose steeds meer gebruikt wordt bij het verdoven en verlichten van pijn.

Het kan echter nog veel meer toegepast worden als je het mij vraagt.

Verminder pijn met hypnose

Dat mijn zoon 3 jaar was, werd hij geopereerd. Het was een operatie aan zijn piemel, die 4 uur duurde. Er zijn maar 2 specialisten in Nederland die deze operatie kunnen doen en gelukkig was er één in Amsterdam. De ander is in Groningen.

De dokter had gezegd dat hij ongeveer twee weken in het ziekenhuis moest blijven. Na 5 dagen zou het verband eraf gaan en dan zou hij ongeveer een week nog in het ziekenhuis moeten blijven voor herstel.

Na de operatie kwam hij op de uitslaapkamer. Daar mocht ik bij hem en heb hem 30 minuten lang suggesties gegeven zoals: ‘Ieder piepje dat je hoort word je sneller beter’,  ‘Je heelt snel’ en ‘Jij kan jezelf snel beter maken’. Dat bleef ik doen tot hij wakker werd.

Hij was 3, dus de suggesties moeten heel simpel zijn. Ik vind trouwens dat dat ook bij volwassenen beter werkt, maar goed…

Na 5 dagen mocht het verband eraf en de dokter waarschuwde mij: ‘Pap, reageer normaal. Het ziet er helemaal zwart en blauw uit en schrik daar niet van. Je zoontje ziet dat namelijk ook.’

Lekker dan, ik stond meteen op scherp en kreeg al allerlei visioenen binnen. Ook voelde ik het direct en dat is niet heel prettig.

Het verband ging er af en alles zag er gaaf uit. Niets zwart, niets blauw, alleen huid. Je zag nergens een korstje. De dokter keek mij even aan en zei: ‘Wonderlijk’ en liep weg.

Na 2 uur kwam ze weer terug en zei dat wij die middag naar huis konden. Ongelooflijk. Ook zij had het nog niet eerder meegemaakt dat het zo snel heelde.

Dat is de kracht van suggestie en zeker bij narcose werkt dit zeer goed. Ik pleit ervoor dat ze dit overal en bij iedereen gaan doen. Zelf kan je dit ook regelen door aan iemand te vragen of die dat bij jou wil doen als jij geopereerd gaat worden. Zaak is wel dat je onder volledige narcose gaat, omdat de suggesties dan direct onbewust worden geïnstalleerd.

Heb jij ook geweldige ervaringen hiermee? Deel ze dan hieronder..

Ken jij mensen die in je netwerk (LinkedIn, Facebook of Twitter) die hier wat aan kunnen hebben? Meld ze het dan en stuur ze dan hierheen. Iedereen moet weten dat het zo goed werkt!