Dit gun je toch niemand

Daar ging Theo met zijn kinderen naar de winkel. Dolgelukkig was hij want ze hadden als gezin een prijs gewonnen. Kinderen mee, vrouw mee en op naar de winkel waar de prijs was weggeven. Theo kwam daar vaak want ze verkopen daar rookwaren, kaarten en ze hebben een postagentschap. Uiteraard deed hij dus mee en hij won! Te gek zou je denken maar ja..

Het probleem

Toen Theo met zijn kinderen de zaak binnenkwam werd hem een geweldige reischeque overhandigd. In extase was zijn gezin, maar Theo zijn gezicht betrok. De vakantie gaat namelijk naar Portugal!

Begrijp mij goed, Portugal is een fantastisch land. Ik ben er toen ik jong was vaak geweest met de trein. We namen dan een Interrail en gingen dan 4 weken met de trein door Spanje en Portugal heen. De Algarve, Lissabon, Porto, heerlijk vond ik het en ik denk er vaak aan terug. Aan de mensen daar, aan het lekkere eten en vooral ook aan het heerlijke weer.

Maar ja, Theo gaat niet met de trein, hij gaat met het vliegtuig en daar zit hem nu precies het probleem. Hij heeft vliegangst en die angst belemmert hem om juichend in die winkel te staan. Uiteraard kan hij het niet maken om de prijs af te wijzen en zijn kinderen teleur te stellen. Dat zou jij ook niet doen toch? Nee, als een held zegt hij dat hij gewoon in het vliegtuig gaat stappen en de vlucht gaat maken.

Dat lijkt eenvoudig maar zo is het voor hem niet. Misschien ben jij ook bang voor iets? Spreken voor groepen, slangen, insecten, wespen, honden, mensen in het algemeen? Stel je dan eens voor dat jij 2 tot 3 uur met die angst opgescheept zit, zoals een slang 2 uur om je nek of een spin op je lichaam voor een paar uur. Dat ervaart Theo en ieder ander die vliegangst heeft.

Vliegangst? Waar komt het vandaan?

De vraag is waar het vandaan komt. Tenminste voor psychologen en andere angstcoaches. Ze willen graag dat jij het nog een keer doorleeft of ophaalt om het nog eens lekker te voelen. Tja, het is een manier, maar we leven niet meer in 1500 toch?

Bij ons ga je niets ophalen of doorleven. Wij wissen de complete emotie en als je wilt ook nog de herinnering. Sommige mensen willen dat en met de moderne hypnose technieken kan dat. Onze specialiteit is het wissen van de emotie, want waarom zou je al die ellende nog willen voelen.

Gelukkig kan en gaat Theo waarschijnlijk gewoon en gaat genieten van een heerlijke verdiende vakantie in het schitterende land Portugal. Hij heeft gelijk want je moet je nooit laten beperken door een negatieve emotie.