Nieuwe manier van Zelfhypnose is de zelfhypnose 2.0

Zelfhypnose is een van de meest mooie manieren om jezelf te veranderen. Tenminste, om meer te zijn wie je werkelijk wilt zijn of bent. Daar gaat het ook natuurlijk om. Je kan daar de staat van hypnose heel mooi voor gebruiken en in dit artikel leg ik een aantal manieren uit om jezelf te hypnotiseren.

Zelfhypnose

Als je kijkt naar de manieren van zelfhypnose dan zijn er nogal wat manieren. Ik zal er een aantal bespreken en dan als laatste mijn favoriet ;-)

Visualisatie

Een van de meest voorkomende manieren van zelfhypnose is het gebruik van visualisaties of verbeelding. Wanneer je een boekje zou aanschaffen over zelfhypnose (of misschien heb je er al een), dan staat er vast een manier in die je begeleidt richting de staat van hypnose door verbeelding. Je kan denken aan het lopen door een tuin, of van een trap af.

Wanneer je dan in die heerlijke ontspannen staat bent van hypnose kan je bijvoorbeeld jezelf al die dingen zien doen die je graag zou willen doen. Je stelt je dan voor dat je dat gedrag al aan het doen bent en je voelt het ook. Je gelooft ook dat het kan en dat het gaat lukken omdat je het ziet. Je creëert als het ware een nieuw zelfbeeld met zelfhypnose.

NLP

Misschien een beetje vreemd voor sommige mensen om deze methode hierbij te vermelden, maar een van de meest effectieve manieren voor zelfhypnose is toch echt NLP. Door de geweldige technieken uit NLP, kan je heel snel gedrag veranderen en zo dus heel snel resultaten genereren die anders wat langer zouden duren.

Wanneer je deze technieken uitvoert in een ontspannen staat van zijn en je focust je echt op de technieken en de uitkomst, dan werkt het super. NLP is dan ook een supermanier om aan zelfhypnose te doen.

Zelfhypnose inspreken

Een andere fantastische methode voor zelfhypnose is jouw eigen hypnose inspreken. Dat kan bijvoorbeeld al op de meeste telefoons tegenwoordig. Je spreekt jouw hypnose in met alle goede suggesties en klaar ben je. Ik heb dit heel vaak gedaan en dat voelde echt heel goed. Het was mijn favoriete manier van zelfhypnose, omdat ik verder niet veel na hoefde te denken meer en alles kon loslaten.

Het is namelijk belangrijk om in de zelfhypnose niet teveel te moeten denken want anders breng je jezelf weer uit de zelfhypnose namelijk. Dan is het effect ook direct een stuk minder. Met inspreken heb je daar geen last van en het is dan ook een aanrader, maar de beste methode vind ik..

Zelfhypnose 2.0

De zelfhypnose 2.0 methode vind ik supereffectief. Hij werkt met een snelle inductie die je bij jezelf doet. Wanneer je je dan laat wegzakken in een diepe staat van hypnose, vanaf dan ga je jezelf suggesties geven die je graag wilt hebben, zoals ‘Ik heb meer zelfvertrouwen’. Hele directe suggesties.

Wanneer je klaar bent, tel je jezelf op met 1,2,3,4,5 en zegt bijvoorbeeld ‘vertrouwen’ en je opent jouw ogen en je bent er weer helemaal bij.

Je kan je voorstellen dat deze methode niet meteen geleerd is en dat je ook moet weten hoe je jezelf snel in een diepe hypnose kan brengen. Het is iets dat ik mijn cliënten leer na een sessie wanneer ze de diepe hypnose hebben ervaren, en het is een methode die je kan ontdekken als therapeut in de hypnotherapie practitioner.

Wanneer je al wat ervaring hebt met hypnose, kan ik je aanraden om de zelfhypnose 2.0 te doen. Hieronder een filmpje wat ik voor je heb opgenomen en de methode demonstreer aan je.