Een onbewust conflict in een vorig leven?
Je kan ook een onbewust conflict hebben in een vorig leven. Lees over deze casus en doe er je voordeel mee.
Het idee van tijd
Vorige levens zijn super interessant, zeker als daar conflicten in zitten. Een hele tijd geleden, toen ik net met de opleidingen begon in 2009, was daar een mevrouw en we gingen een oefening doen met tijdlijnen. Een tijdlijn is een concept van tijd wat jij hebt bedacht. Jij hebt de tijd bedacht. Nou ja, jij hebt de tijd bedacht, in principe ben je zo gehypnotiseerd dat je denkt dat er een verleden is en dat je denkt dat er in toekomst is. Maar in wezen is er alleen nu.
Dat is er zo in gehypnotiseerd, omdat alle mensen om je heen dat ook geloven. Er is een verleden en een toekomst. Maar als je één bent, of twee, dan is dat er gewoon niet. Dan is er alleen maar dit moment. Daarna moet je naar school, dan leer je alle dagen van de week. Op een gegeven moment leer je dat een jaar 52 weken, en 12 maanden heeft. Prima. En dat zit er op een gegeven moment in. Maar vroeger was dat helemaal niet zo, toen was er een 13 maanden kalender bijvoorbeeld. En ja, 13 is moeilijk te delen dus Julius Caesar heeft dat veranderd naar 12 zodat hij meer belasting kon innen, daar kwam het eigenlijk op neer. Een kalender betekent in het Latijns ‘kasboek’.
Dus tijd is tot geld gemaakt eigenlijk. Een manier om geld te verdienen en te innen, daar komt het op neer. Maar goed, wij hebben dus een concept van tijd bedacht. Daar kun je mee gaan werken. We kunnen daar een werkbaar model van maken. Bijvoorbeeld door te zeggen: de toekomst ligt voor je en het verleden ligt achter je. En misschien is het bij jou net even anders, dat de toekomst misschien rechts ligt en het verleden links in jouw concept. Hoe je het ook voor je ziet, je zou daar een lijn tussen kunnen spannen. Een lijn tussen het idee van verleden en toekomst en dan heb je een tijdlijn.
Oefening met tijd
We gingen een oefening doen. Kinesthetische tijdlijn heette het. Het gaat als volgt. Stel je voor dat de tijd voor je op de grond ligt, dus ga echt met je lichaam voelen: ‘Oké, dit is het nu en daar is mijn toekomst voor me, en achter me is het verleden.’ Vervolgens loop je als het ware achterwaarts je verleden in. En dan kun je een gevoel ervaren.
In het geval van de mevrouw in kwestie, was ze bang om zichtbaar te zijn, of ze durfde niet zichtbaar te zijn. Er zat niet per se een hele grote angst op. Maar wel iets wat haar tegenhield om meer zichtbaar te zijn, om meer te zeggen wat ze vond, om meer zichzelf te laten zien, zo van: ‘Hier ben ik!’
Veel mensen vinden zichtbaarheid een uitdaging. En ze wilde weten waar het vandaan kwam dus ik zei: ‘We volgen dat gevoel terug naar een eerdere keer, dus loop maar gewoon naar achteren’. Vervolgens ankeren we daar dan dat gevoel. Met andere woorden: ze voelt dat gevoel en ik anker dat.
Gevoel ankeren
Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door een bepaalde druk aan de schouder te geven, dan krijg je een soort Pavlov reactie. Pavlov was in de vorige eeuw bekend onder andere van de Pavlovreactie, oftewel: Het is een experiment met honden. Hij liet dan een stuk vlees zien en die honden begonnen dan te blaffen en daar rinkelde hij een belletje bij. En op gegeven moment was het rinkelen van het belletje genoeg voor die honden om te denken dat er vlees kwam en dan gingen ze al kwijlen, zonder dat er vlees in de buurt was. Dus die respons was verankerd in het belletje.
Nou dat kan je zo ook gebruiken met bijvoorbeeld het gevoel verankeren aan een bepaalde handeling. Dus dat deden we, in dit geval schouderdrukken. En zo helemaal naar achteren lopen. Maar deze mevrouw bleef niet in dit leven, ze bleef ook niet in een leven daarvoor, nee ze ging 5 levens terug op de tijdlijn. En ze kwam uit op de brandstapel en die raakte helemaal in paniek. Dat is wel allemaal goed opgelost. Die sessie zelf duurde meer dan een uur. Daarna moest er nog veel lapwerk gebeuren, in de zin van: ze was zo in paniek geraakt dat er daarna nog een sessie van een uur overheen moest. En ook daar heb ik besloten: misschien is een kinesthetische tijdlijn niet zo handig in een beginnende opleiding. Dus dat was meteen de laatste keer dat we die oefening in een opleiding hebben gedaan.
Maar het effect na de sessie was dat het onbewuste conflict werd opgelost en zij gewoon keihard zichtbaar ging zijn. Het resultaat was top. Alleen het was wel even intens op dat moment.
Iets wel en niet willen doen
Het interessante is, dat je ook nu dingen kunt doen, denken en laten die je misschien niet wil. Je wil misschien bepaalde dingen niet doen, bepaalde dingen niet denken en bepaalde dingen helemaal niet laten. Je wil ze misschien gewoon wel doen. En dat komt dan door een conflict. Het is bijna altijd een conflict. ‘Aan de ene kant wil ik het wel, maar aan de andere kant durf ik het misschien niet.’ Dat is een conflict. Maar dat conflict kan dus ook voortkomen uit een vorig leven, dus dan zou je dit hele leven kunnen uitpluizen, maar dan vind je het nog steeds nét niet.
Totdat je naar een vorig leven gaat en het conflict daar oplost. Dus bijvoorbeeld door een kinesthetische tijdlijn te doen of in een regressie te gaan. Dan kan je dat dus oplossen. En dat is zeer interessant wanneer je erover nadenkt. Misschien denk je: ‘Ja, ik heb alles geprobeerd, maar niks lukt.’ Of: ‘Ja ik heb mijn hele verleden uitgeplozen, maar niks lijkt te werken’. Dan is er misschien een ander verleden waar het probleem zich bevindt. En ook daar is het dus goed om op zoek te gaan naar dat onbewuste conflict. Want tijd is van de geest. In wezen zou je tijd kunnen zien als een verticale as, dus het is altijd nu. En nu betekent ook een vorig leven waar je last van zou kunnen hebben, net als die mevrouw.
Dus ga gewoon op onderzoek uit in jezelf, ga bijvoorbeeld in een trance-achtige toestand en kijk wat er omhoog komt. En volg inderdaad de tijd terug in je geest tot het conflict daar is en los het op. En ik weet zeker, het gaat je zeker geen windeieren leggen. Succes!
Beluister ook deze podcast:
Wil je meer weten over hypnose? Kom dan eens naar de gratis online masterclass over hypnose.
Of schrijf je in voor een van onze seminars en opleidingen.