Page content

regressie

Déjà-vu?!

Afbeeldingsresultaat voor terug in de tijdHeb jij weleens van die momenten waarop je even terug in de tijd lijkt te gaan en het nét lijkt alsof je een moment weer herbeleeft?

Indien je dit bekend voorkomt, dan weet je waarschijnlijk precies waar we het over hebben, namelijk over regressie.

“Regressie!?” Jazeker, want teruggaan naar een herinnering van vroeger noemen we regressie. Toch weten slechts weinig mensen precies wat regressie inhoudt en wat een enorm voordeel hierin verscholen zit als je zou weten hoe je een goede regressie kan benutten..

Waarschijnlijk maak je het zelf ook wel eens mee; je loopt over straat en ruikt of hoort opeens iets, waardoor je plotseling herinnert wordt aan een moment dat je eerder hebt meegemaakt. Soms kan die ene geur (bijvoorbeeld de parfum van jouw eerste geliefde) zelfs zó sterk zijn, dat je jaren later, precies weer datzelfde verliefde gevoel kan ervaren als toen, puur door het ruiken van die specifieke geur.

triggers en activators

De grote vraag is echter; hoe komt het nou precies dat je slechts door het ruiken van een bepaalde geur in één keer weer terugschiet in een oude herinnering of een eerder moment?

Dit komt omdat we continue te maken hebben met triggers die ervoor zorgen dat we ergens aan herinnerd worden en zo, mogelijk, geassocieerd worden met bepaalde emoties die daaraan gekoppeld zijn.

Vaak gebeurt dit in een split-second en heb je niet eens door dat je voor heel even in die oude herinnering zat. Andere momenten kan de trigger echter zo heftig zijn, dat je even helemaal verzinkt in gedachtes en weer compleet terugkomt in een eerder moment. Je kan je voorstellen dat dit heerlijk kan zijn, als je bijvoorbeeld dat ene romantische nummer hoort, waardoor je ineens in gedachte weer op de dansvloer staat te schuifelen met jouw eerste geliefde..

“maar kan dit ook de andere kant op werken?”

Helaas werkt dit ook de andere kant op, waardoor het zomaar kan voorkomen dat je bij een bepaalde trigger opeens geconfronteerd wordt met een nare gebeurtenis uit het verleden, waarbij er ook nog eens flinke emoties of zelfs angsten kunnen opkomen.

Een typisch voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een trauma. Dit is vaak een heftige gebeurtenis, waarbij iemand door verschillende triggers van buitenaf herinnerd kan worden aan een heftige gebeurtenis uit het verleden. De reactie op deze trigger kan soms zo heftig zijn, dat iemand niet meer voor reden vatbaar is en dat kan, zelfs jaren na zo’n gebeurtenis, voor heftige gevolgen zorgen.

Afbeeldingsresultaat voor trauma

Triggers beïnvloeden.. kan dat?

Een veelgestelde vraag is of het dan niet mogelijk is om triggers te beïnvloeden, waardoor iemand niet direct terugdenkt aan die nare gebeurtenis? Het goede nieuws is dat dit wel degelijk mogelijk is, maar hiervoor zijn een aantal dingen erg belangrijk, namelijk;

  • dat je weet welke triggers en activators er met het probleem/trauma te maken hebben
  • dat je je tijdelijk (heel kort) kan associëren met de gebeurtenis, om vervolgens de trigger te veranderen
  • dat je op het juiste niveau werkt om de verandering te kunnen maken

 

“Kan ik dit ook zelf doen zonder begeleiding?”

In essentie hebben wij alle hulpbronnen al in ons om iedere verandering te kunnen maken, maar helaas weten maar weinig mensen hoe we deze hulpbronnen optimaal kunnen benutten.

Kijk maar eens om je heen, hoeveel mensen ken jij wel niet die een trauma hebben of ergens bang voor zijn?!

Als we allemaal zouden weten hoe we onze hulpbronnen zouden moeten inzetten om veranderingen te creëren, dan zouden deze problemen en angsten helemaal niet bestaan. We zouden dan in iedere situatie direct weten hoe we moeten reageren om bepaalde emoties niet of juist wel te ervaren, maar helaas is de realiteit anders.

 

“En wat nou als er in theorie precies wordt uitgelegd wat je moet doen om bepaalde triggers voor jouw trauma/angst/fobie/verslaving te negeren..?” 

 

Helaas is weten alleen niet genoeg, omdat dit soort problemen vaak wat dieper liggen dan het bewuste niveau waarop we veelal communiceren. Vaak worden er onbewust namelijk allerlei triggers geïnstalleerd, waardoor we bewust soms niet eens weten waarom we precies bang zijn ergens voor of waarom we ons op een bepaalde manier gedragen.

Niet voor niets is regressie al jarenlang een van de meest populaire en effectieve technieken binnen de hypnotherapie en worden er vaak verbluffende resultaten geboekt binnen aanzienlijk korte periodes.

Tijdens deze zeer gewilde themadag krijg jij nu ook de kans om o.a. te leren hoe je;

  • jezelf en anderen kan helpen aan een vrijer en blijer leven
  • diepgewortelde problemen kan ‘opsporen‘ en deleten
  • de trigger kan vinden voor een probleem en deze kan ombuigen
  • een gevoel terug kan volgen naar de eerste keer dat je dit gevoel had..
  • een resultaat kan behalen binnen enkele sessies, waar andere therapeuten soms jaren over doen(!)
  • en nog veel meer..

 

Het belooft weer een magische dag te worden, die voor veel mensen een enorme positieve impact maakt op hun leven.

Wil jij hier ook bij zijn en kan je niet wachten om de fijne kneepjes van het vak te leren van onze Master Hypnotiseurs?

Ja, ik meld mij graag aan voor de opleiding zodat ik deze themadag kan volgen.