Page content

Masterclass Verander je Zelfbeeld

Ken je dat? Je helpt mensen en dat gaat prima, alleen sommigen mensen…

Die blijven het probleem opnieuw creëren omdat dat hun rol is, hun identiteit.

Of mensen met zo een laag of klein zelfbeeld dat ieder advies, aanwijzing of techniek al bij voorbaat gedoemd is te mislukken. Ze kunnen het toch allemaal niet, het is te moeilijk en ze zijn nu eenmaal zo…

Ze zijn namelijk depressief, ze zijn bang, ze zijn onzeker, het is een rol die ze misschien al jarenlang hebben aangenomen. Die rol moeten ze kwijt alleen daar zitten nogal wat haken en ogen aan zoals je misschien wel weet.

De rollen die je speelt en doet..

Iedere rol heeft kwaliteiten die je niet kwijt wil en er zit vaak ook een winst aan vast. Je kan je voorstellen dat de ‘psychiatrisch patiënt’ niet een rol is die je graag wilt, maar je krijgt wel onderdak, geld, verzorging, een goed gesprek iedere week met een therapeut. Als je die rol loslaat laat je dat ook los en dat is heel lastig.

Mijn naam is Edwin Selij en al jaren help ik mensen met de meest uiteenlopende problemen. Na veel verschillende cliënten te hebben gezien, viel het mij op dat heel veel mensen problemen hebben gerelateerd aan hun zelfbeeld. Mensen die een rol hebben aangenomen die niet werkt, maar hoe verander je iemand zijn identiteit?

Dat was jaren mijn vraag, omdat tijdens sessies het probleem soms weer terugkwam. Dat kwam dan vaak omdat het iemand zijn identiteit was. Ik hoorde dan vaak ‘Weet je Edwin ik ben nu eenmaal zo. Het zit in de genen, in de familie en wij zijn allemaal zo…’

Kijk, ik geloof daar niet in, maar als iemand daar wel in gelooft, dan is dat voor die persoon zo. De overtuigingen en het gedrag daar kon ik wel wat mee, daar had ik genoeg ‘tools’ voor in mijn gereedschap kist, maar om iemand zijn identiteit te veranderen? Nee, dat vond ik lastig want dan heb je met veel meer te maken dan alleen overtuigingen.

Tot een jaar geleden…

Al een hele tijd bestudeerde ik allerlei methodes zoals het werken met delen (wat ook rollen zijn) en het werken met het zelfbeeld. Alleen als je werkt met het zelfbeeld dan is dat vaak gedissocieerd, dus losgekoppeld van de persoon. Dat werkt toch minder goed dan.

Tot ik op het spoor kwam van een combinatie van methodes die ervoor zorgde dat het wel lukte. Dat je wel echt je zelfbeeld kan aanpassen en ook kan wisselen van rol.

En zelfs een nieuwe rol kan aannemen die nu niet eens bestaat…

Want wie zou jij eigenlijk ECHT willen zijn?

Sommige mensen willen wel iemand anders zijn maar kunnen dat nu niet omdat ze er geen ervaring mee hebben.

Dat is verleden tijd na deze tweedaagse training ‘Werken met Identiteit, wie wil je zijn en wie wil je niet meer zijn…’

Na deze tweedaagse training ben jij in staat om:

  • Zelf je identiteit te veranderen naar wie je wilt zijn.
  • Bij anderen dit te doen.
  • Voorgoed af te reken met ‘innerlijke saboteurs’.
  • Rollen zo te verschuiven dat ze je nog meer dienen.
  • Het verschil te ervaren tussen schaduwrollen en verlichte rollen.
  • Het zelfbeeld op te roepen.
  • Het zelfbeeld te veranderen.
  • Mensen te helpen die een heel laag zelfbeeld hebben of zelfs geen zelfbeeld hebben omdat iemand anders dat heeft ingenomen (denk aan ex-partners oid)

En nog veel meer…

Deze inspirerende training ga ik geven op 29 en 30 maart 2018 aan de Weverstraat 53 in Wormerveer. Jouw investering voor deze 2 dagen inclusief lunch, koffie en thee is 499 euro incl. BTW. Hieronder kan je je inschrijven en daarmee ga je akkoord met de algemene voorwaarden die je hier kan lezen.

Je kan je aanmelden door op onderstaand formulier jouw gegevens in te vullen: