Verlaagt een allergie de kans op het krijgen van een hersentumor?
Verlaagt een allergie de kans op het krijgen van een hersentumor?
08 augustus 2012 
1 min. leestijd

Verlaagt een allergie de kans op het krijgen van een hersentumor?

Als je erover nadenkt klinkt dat vrij apart. Wetenschappers hadden echter al langer het idee dat een allergie de kans misschien zou verkleinen op het ontwikkelen van een hersentumor. Maar ja hadden ze gelijk..

Allergie en hersentumor

Het lijkt erop dat een allergie de kans inderdaad verkleint op een hersentumor. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door de Ohio State University. Zij konden aan bloedmonsters komen van 20 jaar geleden en konden die met nu vergelijken. Dat bloedonderzoek liet zien dat mensen met antilichamen in hun bloed die gerelateerd waren aan een bepaalde allergie, 50% minder kans hadden op een hersentumor (Glioom) na 20 jaar, in vergelijking met andere mannen en vrouwen.

Het lijkt erop dat mensen met een allergie hun immuunsysteem stimuleren en meer antilichamen laten produceren. Nu is dat ook best logisch omdat het immuunsysteem jou wil beschermen en als jij allergisch bent voor een bepaalde stof, jij dus meer bescherming nodig hebt. Nu blijkt dat juist die bescherming een tumor onderdrukt.

Nu is het zo dat dit onderzoek gebaseerd is op een aantal mensen die een hersentumor kregen en uit die groep waren er ook een aantal allergisch. De kans op een hersentumor is niet zo groot als het krijgen van een allergie. Ongeveer 950 mensen krijgen per jaar een hersentumor en ongeveer 1 op de 3 Nederlanders is allergisch.

Allergie en medicijnenHet is dus een heel goed idee om jezelf te bevrijden van een allergie. Meestal krijg je dan pillen die niet werken. Allergologen weten vaak niet eens wat ze moeten doen om jou van die allergie te bevrijden. Het is toch lichamelijk?

Gelukkig kan ook dat probleem voorgoed uit jouw leven gewist worden als je dat wilt. Het is net als een ongewenste emotie of gevoel. Ook die kan je met hypnose vergeten en wissen. De allergie kan ook gewist en verwijderd worden uit jouw leven. Als je wilt kan je hier direct een afspraak maken.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen