Hypnose en het vergeten van problemen is zeer effectief
Met hypnose simpelweg vergeten wat jouw probleem is
07 december 2012 
2 min. leestijd

Met hypnose simpelweg vergeten wat jouw probleem is

Met hypnose kan je vele kanten op. Je kan het gebruiken als entertainment om mensen te vermaken en helaas zie je die kant veel te vaak op tv. Je kan echter nog heel veel meer met hypnose. Je kan bijvoorbeeld jouw problemen simpelweg vergeten en zo een sprong maken in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Hypnose om te herinneren

Je kan met hypnose heel veel dingen herinneren. Alles is namelijk opgeslagen in jouw onderbewustzijn. Je kan dat weer naar bovenhalen door middel van hypnose en hypnotherapie. We noemen dit fenomeen dan hypermnesie. Je kan je dan alles weer tot in detail herinneren en we kunnen daarvoor regressie gebruiken.

Regressie betekent teruggaan en je kan dan bijvoorbeeld naar een herinnering gaan van vroeger en die details weer allemaal ophalen. Dat kan soms zeer verhelderend zijn. Op het moment dat cliënten van mij weer sommige dingen herinneren gaan ze aan de slag en doen zelf een groot deel van de therapie en dat kan zeer waardevol zijn.

Hypnose en Amnesie

Wat ook een mogelijkheid is, is dat je de cliënt alles laat vergeten. Nu is dit niet mijn manier van therapie doen, maar het kan wel. Sommige dingen zijn het simpelweg waard om te vergeten.

Vergeten is wat anders dan onderdrukken. Dan weet je wel degelijk dat er iets is, alleen je stopt het weg en gebruikt daarvoor Hypnose en amnesieenergie om dat weg te stoppen. Wanneer je vergeet, dan gebruik je helemaal geen energie om dat probleem in stand te houden, want je weet niet eens welk probleem het is.

Ook dat kan een zeer interessante benadering zijn en deze ingang stuit vaak op vragen. Veel mensen vragen zich af of je de emotie niet moet doorleven of moet voelen. Het is toch een teken vanuit jouw lichaam en kan je toch niet zomaar vergeten? Die emotie is een energie en die moet je toch transformeren?

Dat soort vragen komen vaak voort uit een conditionering vanuit de reguliere zorg die stelt dat je het probleem moet benoemen, voelen en uitzoeken waar het vandaan komt. Bij dat laatste worden nu al vraagtekens gezet omdat herinneringen vaak niet deugen. Wij hebben namelijk als mensen de kwaliteit om onze herinneringen te vervormen. Je mag je dus afvragen of het allemaal wel klopt wat je denkt over jouw verleden. Waarschijnlijk niet.

Als het goed voelt, prima. Als het niet goed voelt, besef dan dat het een vervorming kan zijn van de feiten. Wat jij denkt dat waar is kan makkelijk helemaal niet kloppen. De emotie die je daar dus bij voelt kan dus prima een vergissing zijn omdat je de feiten hebt vervormd. De emotie zelf is dan dus een dwaling en kan je simpelweg vergeten.

Met hypnose kunnen we die emotie zo transformeren dat je hem simpelweg vergeet. Uiteraard weet je heus wel hoe het voelde, maar alleen rationeel. Het gevoel zelf is namelijk weg. Vergeten door jouw onderbewustzijn. Bewust weet je het nog wel dat je dat had, maar onbewust niet meer.

Deze manier van hypnotherapie kan heel heilzaam en superkrachtig zijn. In diepe hypnose kan je dan emoties echt loslaten zonder ze te voelen. In de masterpractitioner behandelen we dit fenomeen bijvoorbeeld en ontdek je daar de technieken voor.

Zelf heb ik al honderden mensen nu op deze manier behandeld en de resultaten zijn verbluffend effectief. Sommige mensen zijn echt helemaal vergeten wat voor probleem ze hadden. En denk nu zelf eens terug. Jij weet toch ook heel veel problemen niet meer van vroeger dus waarom nu niet beginnen met het vergeten van de problemen van nu..

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen