Page content

Regressie

Regressie betekent zoveel als teruggaan en als je het in de context van hypnose gaat zetten, dan is regressie het teruggaan naar een eerder moment in jouw leven.

Regressie

Het wordt uiteraard niet alleen maar gebruikt in regressietherapie of in hypnose. Zelf kunnen we ook makkelijk in een regressie schieten. Dat kan bijvoorbeeld door dat een we worden getriggerd door een bepaalde gebeurtenis. Die trigger zorgt ervoor dat er iets uit ons verleden omhoog komt. Dat kan zowel positief als negatief zijn.

Jaren geleden bijvoorbeeld bracht ik mijn zoon voor het eerst naar school. Ik was daar niet meer geweest sinds ik een kleuter was. Op het moment dat ik binnenkwam waren de kapstokken heel even weer heel hoog en hoorde ik allemaal andere kinderstemmen (uit mijn tijd). Dat duurde een paar seconden, maar de geur bracht mij compleet terug in een herinnering van vroeger. Ik bekeek het zelfs heel even door mijn eigen ogen en dat was een hele aparte gewaarwording.

Zo ken jij misschien ook wel jouw eigen regressie. Als iemand op een bepaalde manier kijkt dat er een situatie of een gevoel omhoog komt die waarschijnlijk niets met het nu te maken heeft maar alles met het verleden. Continu worden wij met triggers geconfronteerd die ons in een regressie doen belanden. Niet erg, als het positief is. Wel erg als het negatieve gebeurtenissen zijn. Gelukkig kan je dan met regressietherapie de emotie en herinnering zo veranderen dat het je niets meer doet. Ultieme vrijheid noem ik dat.

Je kan jezelf ook die vrijheid gunnen door de speciale regressie methode te ondergaan van Hypnose Instituut Nederland. Je hoeft niets te doorleven of emoties te voelen. Nee, dat is de klassieke oude hypnotherapie. De meest moderne hypnotherapie maakt gebruik van diepe hypnose om de emotie te wissen. Dat is vele malen effectiever omdat je dan echt alles kan loslaten.

Comment Section

0 reacties op “Regressie

Plaats een reactie


*