Page content

Show hypnose

Show hypnoseShow hypnose is een manier van hypnose die heel anders is dan hypnotherapie. Het wordt ook wel toneelhypnose of stagehypnose genoemd. Veel hypnotherapeuten halen hun neus ervoor op en sommigen vinden het zelfs verwerpelijk. Jammer, want je gooit daarmee het kind met het badwater weg.

Show Hypnose

Helaas is het zo dat mensen vaak maar één vorm van hypnose kennen en dat is vaak show hypnose. Daarmee wordt een beeld gecreëerd dat niet klopt. Niet iedereen is namelijk geschikt om met een show hypnose mee te doen. De hypnotiseur kiest die mensen zorgvuldig uit door suggestibiliteit testen uit te voeren. Dat zijn testen om te zien of deze mensen vatbaar zijn voor suggesties.

In hypnotherapie werkt dat heel anders omdat daar mensen komen met een probleem en je moet maar afwachten of hij of zij makkelijk in hypnose kan gaan. Bij een show hypnose selecteer je alleen de mensen die makkelijk in hypnose gaan en die zie jij ook op tv. Ongeveer 1 op de 5 mensen is geschikt om mee te doen met show hypnose.

De principes van de Show Hypnose

Er zijn een aantal principes die belangrijk zijn om een show hypnose te doen. Allereerst is het belangrijk dat je veiligheid creëert. Jij bent verantwoordelijk voor alle mensen die op het podium zijn. Dat betekent dat je dus voor jezelf een protocol moet gaan maken wanneer je een show gaat doen.

Met logisch nadenken kom je al een heel eind uiteraard, maar er zijn een aantal andere dingen die je in acht moet nemen tijdens een show. Iemand kan bijvoorbeeld in een regressie gaan en dan moet je wel weten wat je moet doen. Het is dus belangrijk dat je een hypnotherapeutische achtergrond hebt als je show hypnose doet. Show hypnose safety is belangrijk.

Zelf ben ik gecertificeerd in show hypnose safety en het is belangrijk dat je voor jezelf ook weet wat je aan het doen bent en anders eerst een gedegen hypnotherapie opleiding gaat volgen. Het liefst een waarin ook de show hypnose wordt geleerd zodat je van alle markten bent. Onze opleidingen zitten allemaal zo in elkaar, omdat wij vinden dat je allround hypnotist moet zijn.

Wanneer je de mensen hebt geselecteerd door suggestibiliteit testen en ze in hypnose hebt gebracht dan is het tijd voor routines. Iedere show hypnotiseur heeft zijn eigen routines. Een aantal routines zijn bijvoorbeeld:

  • Chinees vertaler
  • Warm en Koud laten worden
  • Lachfilm kijken
  • In een orkest spelen
  • In een auto rijden
  • Bekende artiesten laten spelen

Uiteraard zijn er nog veel meer routines en iedere show hypnotiseur heeft zijn eigen stijl.

Als jij een talent hebt om in hypnose te gaan dan is het vaak vrij eenvoudig om ook een probleem op te lossen. Als jij tijdens een show hypnose Madonna kan zijn, dan kan je ook een niet-roker zijn toch?

Daar kwam mijn fascinatie vandaan omdat ik dacht, ‘als die mensen dat kunnen, dan kunnen ze toch ook in een vingerknip bevrijd raken van angsten of verslavingen?’

Je kan dus heel anders werken wanneer iemand makkelijk in hypnose gaat en het is ook goed om die stijl van de show hypnose dan te beheersen. Je hoeft geen shows te gaan geven want misschien ben jij niet echt een entertainer of vind je dat helemaal niks. De stijl van de showhypnotiseur kan je wel aannemen en het is ook goed om te doen. Je kan mensen dan sneller overtuigen van jouw kunnen en het is een hele goede manier om klanten te krijgen voor jouw hypnotherapie praktijk. Je zal merken dat de klanten dan sneller en in een grotere hoeveelheden komen.

Comment Section

1 reactie op “Show hypnose


Door Henk Beekmans op 29 april 2020

Hallo ik heb een vraag. Ik wil graag. Ik heb al een paar keer een hypnose gehad. Een paar keer hypnotherapie in Eindhoven en enkele keren in Den Bosch. Heb ook eens stage hypnose gehad in Deurne.
Ik wil graag beter in mijn vel komen en meer zelfvertrouwen krijgen. Vroeger was ik meer komisch. Ik ben nu toren kraanmachinist en instructeur in auto vrachtwagen en motor.
Mvg Henk

Plaats een reactie


*