Page content

Wat is hypnose

Wat is hypnose eigenlijk? Is het een staat waar je inkomt door een hypnotiseur of is het een alledaagse natuurlijk staat? Er zijn verschillende meningen over wat het nu is en de wetenschap is er ook niet helemaal uit nog.

Wat is hypnose

Voor mij is hypnose een staat waarin we wel duizenden keren per dag inkomen. Het heeft te maken met een verlaging van breinactiviteit zodat we vatbaarder worden voor suggestie. Daarnaast is het een heel natuurlijk fenomeen want:

  • Heb je wel eens in de auto gereden toen je opeens besefte dat je er al bijna was? Een heel stuk van de weg was je ‘kwijt’. Wat deed je toen op dat moment? Je was op dat moment in de staat die we ook wel hypnose noemen
  • Ben je wel eens opgegaan in een boek? Dat je alles om je heen vergat? Ook toen was je in de staat die we hypnose noemen
  • Of dat je in een lift stond en dacht dat het jouw verdieping was toen je uitstapte en dat bleek niet zo te zijn?
  • Dat je helemaal de emoties voelt van een film

Al die momenten zijn momenten dat je in hypnose bent. Het is dus geen raar verschijnsel en er hangen allemaal mythes omheen die niet kloppen helaas.

Wat is hypnose dan wel? Hypnose is een staat van ontspanning en focus. Wanneer je lichaam zich meer ontspant gaat je breinactiviteit omlaag. Er zijn verschillende soorten hersengolven en je kan zeggen dat bij Alfa je in een lichte hypnose bent, in Theta een diepere hypnose en in de Deltastaat ben je in een zeer diepe hypnose.

In Hypnose Instituut Nederland werken we met de diepe hypnose want daar kan je makkelijk de emoties wissen en vergeten. Dat heeft niets met onderdrukken te maken, omdat we de emotionele binding gewoonweg verwijderen zodat het je niets meer doet. Het is de meest humane en prettigste manier om te veranderen zeggen onze cliënten, omdat ze niets hoeven te doorleven of op te halen.

Comment Section

1 reactie op “Wat is hypnose

Plaats een reactie


*