Page content

George Estabrooks

George EstabrooksEen van de 3 meest bekende hypnotiseurs was George Estabrooks. Estabrooks werkte een tijd lang voor de CIA en heeft een aantal zeer interessante uitspraken gedaan over hypnose. Vergeleken met Dave Elman en Milton Erickson had Estabrooks het niet over een onderbewustzijn en een bewustzijn.

George Estabrooks

George Estabrooks stond bekend om zijn werk in het Amerikaans leger. Hij hypnotiseerde daar soldaten en maakte van hun geheime boodschappers. Enkele quotes van Estabrooks zijn:

  • I can hypnotize a man — without his knowledge or consent — into committing treason against the United States.’
  • ‘The key to creating an effective spy or assassin rests in splitting a man’s personality, or creating multipersonality, with the aid of hypnotism…. This is not science fiction. …I have done it.’

Vooral met bovenstaande uitspraken bracht hij de wereld nogal in rep en roer, want is dat zo. Kan je van onschuldige mensen spionnen maken? Of zelfs huurmoordenaars? Derren Brown heeft het experiment ook gedaan wat al beschreven stond in het boek ‘Hypnotism’ van Estabrooks in 1946! Hieronder zie je de aflevering van Derren Brown en let wel dat Estabrooks dit dus al bijna 70 jaar eerder deed!

 

Comment Section

0 reacties op “George Estabrooks

Plaats een reactie


*