Page content

Paniekaanval

PaniekaanvalEen paniekaanval is verschrikkelijk . Het is net het gevoel alsof je dood gaat. Toch komt het veel vaker voor dan je misschien zou denken. Heel veel mensen hebben er namelijk last van en het is ook heel gezond om te hebben.

Gezond? Een paniekaanval?

Dat klinkt inderdaad wat vreemd, maar weet je waarom je een paniekaanval krijgt? Je krijgt een paniekaanval omdat er teveel stresshormonen in je lichaam zitten. Doordat de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) zo hoog wordt moet die uit je lichaam, want anders gaat het schade aanrichten. Je krijgt dan een paniekaanval. Je hartslag gaat omhoog, je bloeddruk stijgt, je gaat sneller ademhalen en je lichaam maakt zich klaar om te vechten of te vluchten.

Dat is een hele natuurlijke reactie en heel veel mensen hebben dit. Wist je dat 70% van de mensen per jaar een paniekaanval krijgt? Dat is een ongelooflijke hoeveelheid mensen, maar de meeste die worden daar niet bang van. Ze voelen zich even paniekerig, de stress ontlaad zich en ze gaan gewoon weer verder en vergeten het voorval.

Wanneer je echter een paar keer achterelkaar een paniekaanval krijgt en je gaat er allerlei rare dingen bij denken, dan kan er een angst ontstaan. Als je in jouw eigen denkval trapt dan creëer je opeens een angst. Je kan bijvoorbeeld heel goed denken dat je gaat flauwvallen en daar bang van worden. Het feit is dat dat bijna onmogelijk is, omdat je voor het flauwvallen een lage bloeddruk moet hebben en bij een paniekaanval gaat die juist omhoog.

Jij creëert dus de angst zelf door jouw gedachten en het beeld wat je dan ziet tijdens zo een paniekaanval wordt de trigger voor de volgende. Als het dan vaker gebeurt spreken psychologen en psychiaters van een paniekstoornis.

Je kan dan natuurlijk kiezen voor de reguliere weg van praten, praten en nog eens praten totdat je misschien er ooit vanaf komt. Je kan ook de hele emotie gaan vergeten en wissen. Dat doet de fobiedokter-methode namelijk. Die wist de complete emotie uit jouw brein met hypnose. Na een paar sessies ben je het vergeten en kan ej weer verder met je leven. Een leven zonder paniekaanvallen.

Comment Section

1 reactie op “Paniekaanval


Door Tio op 12 juni 2021

Ze doen ook wel eens aan ademhalingsoefeningen en exposure en er is dus ook hypnose en mindtuning. het boek van beren op de weg spinsels in je hoofd en hoe maak ik van een olifant weer een mug en angst is niet constructief. Dan zeggen ze dat je je niet kunt concentreren alleen al door die angst. Verlamd van angst is ook een boekje van van vluchten vechten en bevriezen dat dat de eerste reactie is en je wordt meer alert op dingen die anderen als gewoon zien en waar anderen niet zo bang voor zouden zijn geweest. het staat het functioneren in de weg en dat is lastig.

Plaats een reactie


*