Page content

Vliegangst

VliegangstVliegangst komt heel vaak voor. Volgens een onderzoek van Lufthansa onze zijn passagiers zijn 1 op de 3 mensen bang om te vliegen. En dat is een onderzoek onder de passagiers. Dan rekenen ze niet de mensen mee die al niet eens gaan vliegen.

Vliegangst

Al jaren help ik mensen met vliegangst en je kan die mensen onderscheiden in 4 categorieën. Niet iedereen die binnenkomt om vliegangst te behandelen heeft namelijk echt vliegangst. Daarom werken dure cursussen zoals bij stichting Valk niet voor iedereen. De meeste mensen hebben totaal geen last van het idee dat het vliegtuig neerstort, maar zijn bang voor andere dingen. De 4 categorieën zijn dan ook:

 • Vliegangst
 • Bang om controle te verliezen
 • Hoogtevrees
 • Bang om opgesloten te zitten

Je ziet dat hierboven 3 categorieën zijn van mensen met vliegangst en maar één die vliegangst zelf is. De rest is ook bang in het vliegtuig maar heeft een andere manier van behandelen nodig. De meeste cursussen behandelen alleen de vliegangst, maar niet de andere angsten die ook kunnen meespelen of zelfs alleen maar spelen.

Een goede behandeling neemt alles mee. Zo had ik laatst een mevrouw die ook bang was om te vliegen. Na een aantal specifieke vragen kwam ik erachter dat deze mevrouw geen vliegangst had, maar bang was om misselijk te worden in het vliegtuig. Dat is niet hetzelfde en dan moet je echt anders gaan werken. Gelukkig werkt de methode ook voor die angst, alleen je moet het wel weten en zei wist het zelf eerst niet eens. Als je dan maar gewoon begint dan zal het resultaat niet bevredigend zijn.

Helaas maken veel hypnotherapeuten die fout en vragen ze niet door, maar omdat ik ook NLP trainer ben, ben ik daarin gespecialiseerd en zijn de resultaten bij vliegangst zeer goed. Maak daarom direct een afspraak met ons instituut.

  Comment Section

  0 reacties op “Vliegangst

  Plaats een reactie


  *