Page content

Hoe werkt hypnotherapie bij bindingsangst

Bindingsangst en verlatingsangst zijn vaak twee kanten van dezelfde munt. Aan de ene kant wil je je niet binden, maar als je je dan wel gaat verbinden, dan ben je bang dat je verlaten wordt.

Wanneer je bindingsangst hebt laat je dat niet zover komen, want je duwt je eventuele partner van je af. Je probeert hem of haar zoveel pijn te doen dat je partner vanzelf wel weggaat. ‘Zie je wel’, denk je dan. Hij houdt niet echt van mij.

(Waar hij staat, kan uiteraard ook zij staan, maar voor het schrijven
maak ik het mij makkelijk door hij te gebruiken vanaf nu)

Misschien ben je gekwetst, het zou kunnen dat je in je jeugd dingen hebt meegemaakt waardoor je nu bindingsangst hebt of je hebt niet echt een idee waar het vandaan komt. Wat het ook is? Je kan van je bindingsangst af.

Hypnotherapie bij bindingsangst

Wanneer je hypnotherapie gaat doen voor je bindingsangst dan heeft dat niet alleen effect op de bindingsangst. Want stel je voor je durft je weer te binden? Wat zal dat je opleveren? Je krijgt letterlijk een heel ander leven daardoor. Dus niet alleen de angst is weg, maar je relaties zullen veel meer verdiepen en niet alleen met je partner, met iedereen.

Want bindingsangst ervaar je waarschijnlijk ook bij hele goede vrienden en vriendinnen als die te dicht bij komen. Zeg eens eerlijk: ‘Is er überhaupt wel iemand in je leven die dichtbij mag komen bij je?’ Misschien wel, maar heel vaak durf je dat ook niet door die bindingsangst.

Dat is echt heel vervelend, en dan druk het nog zachtjes uit. Het is verschrikkelijk, want stel je voor het zo blijft? Dat je je hele leven je niet durft te binden? Dat hoeft dus niet want met hypnotherapie gaan we onderzoeken waar het vandaan komt en kan je je voorgoed bevrijden van bindingsangst.

Positieve intentie

De vraag die je je nu al mag stellen is: ‘Wat levert die bindingsangst mij eigenlijk op?’ oftewel ‘Waarom heb ik die bindingsangst nog steeds?’

Laat ik een voorbeeld nemen. Stel je voor je hebt je één keer in je leven helemaal gegeven aan een persoon en die heeft je pijn gedaan. Je vertrouwen misbruikt en je keihard gedumpt voor een ander. Dan snapt iedereen wel dat je de volgende keer toch even anders een relatie ingaat. Je bent bang dat het weer gebeurt, dus om jezelf veilig te houden, trek je bijvoorbeeld een muur op waar iemand niet zomaar doorheen komt. Hij moet zich eerst bewijzen aan je.

Dus wat levert die bindingsangst je dan op?

Veiligheid en bescherming. Want door die angst, bouw je een muur, en die muur beschermt je en houd je veilig.

Ver gezocht? Zo werkt ons onbewuste brein, dus stel je voor we halen die angst weg dan is er een kans dat je je opeens overal onveilig gaat voelen. En dan wordt de oplossing, de bindingsangst weghalen, opeens je grootste probleem.

Het mooie met hypnotherapie is, is dat we naar de oorsprong gaan van dit probleem en het daar aanpakken. Voordat je de beslissing nam om een muur op te gaan bouwen. Voordat het je iets zou gaan opleveren. We gaan daar allemaal aan voorbij en pakken de oorzaak aan.

Dan zal je merken dat die angst prima weg kan en dat je je veilig blijft voelen. Je hebt dan die bescherming niet meer nodig van die angst, maar je voelt je zo sterk dat je jezelf prima kan beschermen.

Hoe werkt hypnotherapie bij bindingsangst

Zoals ik al zei, we gaan naar de oorzaak kijken van het probleem. Dus we gaan terug naar het moment waarop het begon. Dat kan die hele vervelende relatie zijn, maar het zou ook kunnen dat het in je vroege jeugd al is ontstaan. Dat weet je misschien helemaal niet bewust, maar je onbewuste onthoudt alles en weet dat wel.

Het mooie met hypnotherapie is dat je het bewust ook niet hoeft te weten, want we werken met je onbewuste. Die weet waar het vandaan komt, dus wanneer je in hypnose gaat dan krijg je toegang tot je onbewuste en weet je weer waar het vandaan komt.

Het interessante is dan ook dat je dingen kan veranderen. Want met de kennis van nu kijk je heel anders naar de situatie van toen en kan je iets veranderen. Stel je voor er waren problemen met je vader, je kan ze dan oplossen. Dan is het net of het nooit is gebeurd.

Natuurlijk is het wel gebeurd, dat weet je ook wel, maar gevoelsmatig lijkt het of het nooit is gebeurd. Daar gaat het om. Het gevoel is weg en dat zorgt ervoor dat die bindingsangst dus geen wortel kan schieten.

Uit de hypnose komen die je bindingsangst noemt

Je kan uit hypnose komen. Uit hypnose? Ja, alles wat je gelooft en denkt zou je jouw hypnose kunnen noemen. Jouw bindingsangst zou je ook jouw hypnose kunnen noemen en stel je voor je komt uit die hypnose? Dan heb je ook hetzelfde resultaat. Je hebt geen bindingsangst meer.

Wil je daar een filmpje van zien? Hieronder zie je een sessie die ik deed met Diana live op Instagram. Vandaar ook de aparte kwaliteit en dat is ook de reden dat het filmpje rechtop staat.

Desalniettemin denk ik dat het een interessante kijk geeft in wat mogelijk is waarmee je hier aan de slag gaat met je bindingsangst. Je hoeft er echt geen last van te hebben.

Comment Section

0 reacties op “Hoe werkt hypnotherapie bij bindingsangst

Plaats een reactie


*