Page content

Stress

Stress is een van de meest voorkomende klachten in het Westen. Het betekent letterlijk spanning. We hebben het allemaal zo druk en we moeten zoveel, dat je eigenlijk nergens echt aan toe komt. Dat veroorzaakt stress en je zou kunnen zeggen dat stress indirect allerlei andere klachten veroorzaakt.

Stress

Stress is indirect verantwoordelijk voor allerlei hartproblemen. Teveel stress zorgt namelijk voor een aanmaak van adrenaline en noradrenaline. Dat zijn allebei neurotransmitters die vrijkomen bij stress en een gevoel van spanning opwekken. Het kan zelfs doorslaan naar paniek (bij noradrenaline).

Adrenaline geeft de welbekende vecht-vlucht reactie en is zeer schadelijk voor je lichaam als het veel vrijkomt. Daarna komt er ook cortisol vrij, ook wel het stress-hormoon genoemd en ook dat is op de lange termijn schadelijk voor je lichaam en zeker voor jouw organen. Het zorgt er namelijk voor dat jouw immuunsysteem minder actief wordt. Het gebruikt die energie namelijk om het gevaar het hoofd te bieden. Je kan je voorstellen wat dat dan kan doen met jouw lichaam.

Als je bedenkt waar wij tegenwoordig stress van hebben, dan is het niet zozeer meer van de tijger die ons dorp komt opzoeken. Nee, nu is het financiële zorgen, teveel druk op het werk, file of je maakt jezelf zo druk in je hoofd dat je continu een stressgevoel hebt. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling want jouw immuunsysteem is dan ook minder actief om allerlei cellen te weren uit jouw lichaam. Denk aan kankercellen of virussen.

Stress kan ook een zeer grote rol spelen bij het herstel na ziekte. Wanneer jij meer gestrest bent dan herstel je langzamer. Het zou dus goed zijn als je dan aan zelfhypnose zou gaan doen. Voor veel mensen zou dat een uitkomst zijn.

Als jij overloopt van de stress weet dan dat je met hypnotherapie zo diep kan ontspannen dat het jouw lichaam een enorme boost geeft. 15 minuten diepe hypnose staat gelijk aan 5 uur natuurlijke slaap. Ook kan je de stressfactoren aanpakken in jouw leven door er anders naar te gaan kijken zodat ze jouw geen stress meer geven. Gun jezelf die vrijheid want als jouw hart en leven jouw dierbaar is, weer dan de stress uit jouw leven. Maak een afspraak.

    Comment Section

    0 reacties op “Stress

    Plaats een reactie


    *