Page content

Trauma

Een trauma kan van alles zijn en mensen interpreteren het allemaal anders. Voor de een is zijn gewelddadige vader een trauma waar hij dagelijks mee wordt geconfronteerd en voor de ander is hetzelfde probleem iets wat hij achter zich heeft gelaten en er ook geen last van heeft. Als je een trauma ervaart dan weet je brein het even niet meer en slaat op tilt als het ware.

Trauma

Trauma betekent verwonding en dat kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Een lichamelijke verwonding kan met hypnotherapie ondersteund worden om het genezingsproces te versnellen en te bevorderen. Uiteraard ga je met een verwonding naar een arts of specialist om het te laten behandelen.

Een trauma kan echter ook psychisch zijn. Na een ongeval kan je er opeens last van krijgen. Als jouw normale verdedigingssysteem het niet meer kan behappen, dan veroorzaak je het trauma. Daarom is het ook zo dat de een er geen last van krijgt en de ander wel.

Je kan ook in jouw jeugd allerlei verschillende dingen hebben meegemaakt wat je niet kan verwerken. Ook dan wordt het een trauma en hoopt het zich op tot het punt dat je niet eens meer kan functioneren. De meeste mensen gaan dan naar een psycholoog om erover te praten. Praten helpt inderdaad, maar teveel praten over iets maakt het juist erger. Recent breinonderzoek laat dit ook duidelijk zien.

In hypnotherapie werkt je naar oplossingen toe. Je kan met de technieken die zij gebruiken het trauma wissen als het ware. Je wist dan de hele emotie. In wezen had je dat zelf ergens in jouw leven moeten doen, maar je kon het niet. De tijd heelde de wond niet, maar maakte het juist erger. We gaan ervoor zorgen dat nu de tijd wel de wond heelt en het trauma oplost. Met hypnose en hypnotherapie kan dat veel sneller dan sessies bij een psycholoog.

Onze technieken zijn zo goed die wij gebruiken dat je al na een aantal sessies (2-3) al een enorme verbetering merkt en bij sommigen is het dan al helemaal weg. Gun jezelf ook de bevrijding van trauma en maak een afspraak.

Comment Section

3 reacties op “Trauma


Door Jolie op 19 december 2017

Er staat dat recent breinonderzoek duidelijk laat zien dat te veel praten over een trauma het erger maakt. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit onderzoek. Heb je misschien een link of iets dergelijks voor mij? Alvast ontzettend bedankt!


Door jack van osch op 12 juni 2019

ik ben een man van 52 jaar mijn vrouw is overleden 17 januarie jl knipper veel met mijn ogen ze vallen binnen enkele secondes dicht voor een aantal secondes dicht heb mijn vrouw zien sterven en ze is bij mijn 7 dagen lang opgebaard geweest wat kan ik er aan doen kan slecht concentreren slaap wel goed door de medicatiewie kan mijn helpen


Plaats een reactie


*