Page content

Verslaving

Er zijn veel soorten verslavingen. Zo heb je drugsverslavingen, alcoholverslavingen, eetverslavingen of vele andere soorten verslavingen. Ik weet precies hoe het voelt want ik heb ook altijd verslavingen gehad.

Verslaving

Verslaving kan je zien als het afhankelijk zijn van iets. Heel vaak heb je een verslaving omdat het je iets oplevert. Ook hebben mensen verslavingen om hun emoties te onderdrukken. Ze dempen dan de emotie met eten, drugs of alcohol bijvoorbeeld. Zo hoeven ze de emotie niet te voelen. Ook rokers doen dit soms.

Zelf ben ik verslaafd geweest aan roken, drank, maar vooral drugs en allerlei soorten drugs, vooral cocaïne. Ik weet precies hoe het voelt wanneer je weer de drang ervaart om gewoon te moeten gebruiken. Je kan het niet helpen en alleen is het lastig om eraf te raken.

Ook zie ik dit patroon regelmatig bij mensen die overmatig eten. Ze hebben een drang om veel te eten en het is hetzelfde patroon als een drugsverslaving of welke andere verslaving dan ook. Mensen met obesitas hebben ook vaak een eetverslaving en dan kom je echt niet alleen met minder eten en meer bewegen.

Wanneer je verslaafd bent aan drugs of drank, dan is het goed om te weten dat je er vanaf kunt komen met de therapie die wij gebruiken. Je kan dan in een paar sessie bevrijd zijn van dat nare gevoel en van die drang. Zelf was ik er binnen een paar minuten van bevrijd.

Afkomen van verslaving

Hoe kom je er dan vanaf? Zelf gebeurde het mij ‘per ongeluk’. Achteraf zat er wel een structuur achter die ik nu gebruik om mensen succesvol te helpen met hun probleem. Het gaat om het ezelprincipe.

Het ezelprincipe werkt op 2 manieren. Een ezel gaat lopen door met een stok op zijn achterste te slaan (pijn) en een wortel voor zijn neus te houden (plezier). Die 2 principes moet je dus gaan gebruiken om effect te sorteren in de behandeling. Doe je dit goed dan ben je in een paar sessies bevrijd van jouw probleem!

Comment Section

0 reacties op “Verslaving

Plaats een reactie


*