Kan een hersentumor krimpen met hypnose ?!?
Kan een hersentumor krimpen met hypnose ?!?
22 juni 2019 
1 min. leestijd

Kan een hersentumor krimpen met hypnose ?!?

Jaren geleden kwam er een meneer bij mij en die vroeg of ik hem kon helpen. Een gevalletje van leven of dood.

Nu hoor ik dat wel vaker en echt leven of dood valt vaak wel mee (al is het ernstig), maar in dit geval was het letterlijk. De man had een hersentumor.

Hersentumor krimpen door hypnose?

Hij zei: ‘Ed, het is helemaal verkleefd en ze kunnen het niet opereren. Als ze dat niet doen dan ga ik dood en als ze het wel doen heb ik een kans van zo een twee procent…’

Ok…

Hij zegt: ‘Ik wil hypnose proberen, kijken of het kan krimpen. Ik geloof wel dat het zou moeten kunnen. Baat het niet, dan ga ik waarschijnlijk dood…’

Ok…

Wij aan de slag.

In diepe hypnose, ook wel de hypnotische coma genoemd, maakte ik contact met zijn onderbewuste. Dus niet met zijn onbewuste, maar zijn onderbewuste.

Wat het verschil is? Het onbewuste is alles waar je je niet bewust van bent, zoals je gewoontes, gedragingen, overtuigingen en je filters. Het onderbewuste regelt je longen, lever, bloedsomloop, suikerspiegel en meer van dat soort dingen.

In de hypnotische coma, oftewel Esdaile state zijn casussen bekend waar je op dat niveau kan beïnvloeden, dus wij aan de slag daarmee.

Ik vroeg aan zijn onderbewuste of die de tumor kon laten krimpen zodat het operabel zou zijn. Het onderbewuste gaf een ja signaal, wilde het doen en deed het ook. Aldus de signalen.

Een week later moest hij weer naar het ziekenhuis en werden er foto’s gemaakt. De tumor was inderdaad operabel, hij verkleefde nergens meer en de chirurg was helemaal in de war. Hij snapte er niks van.

Maakt niet uit, de man leeft.

Je lichaam is in staat tot wonderlijke dingen. Laat het wonder je niet ontnemen door slechte suggesties van anderen.

Mooi weekend!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen