Kanker genezen door hypnose
Hypnose
Edwin Selij
Hypnose
03/20/2012
3 min
7

Kanker genezen door hypnose

03/20/2012
3 min
7

Kanker genezen met hypnoseKanker is een zeer ernstige ziekte en alleen het woord heeft al verschrikkelijke associaties. Kan je kanker genezen door hypnose? Het is een vraag die ik vaak gesteld krijg en ik zal daar in dit artikel mijn mening over geven.

Kanker genezen met Hypnose

Omdat ik geen arts ben is dit mijn eigen mening na uitgebreid zelfonderzoek. Ik heb een aantal mensen mogen behandelen met kanker en ze kunnen ondersteunen met hypnose. En dat is precies wat je ermee kan, ondersteunen.

De mens geneest zichzelf. Het maakt niet uit welk medicijn je erin stopt, als je niet gelooft dat het werkt, dan werkt het niet. Daar zijn veel onderzoeken naar geweest en dat noemen we het placebo effect. Als jij gelooft dat hypnose werkt, dan kan het inderdaad wonderlijk werken.

Een persoon die ik heb ondersteund met hypnose had prostaatkanker. Het was aan het uitzaaien, maar nog niet heel ernstig. Hij werd geopereerd en hem werd verteld dat dan natuurlijk niet alles weg zou wezen, omdat het al aan het uitzaaien was.

Na de operatie was er controle en alles bleek weg te zijn. Mijn cliënt raakte een beetje in verwarring want de arts had het toch aangegeven. Na een half jaar bleek er toch nog iets te zitten en hij zei: ‘Zie je wel, de dokter had toch wel gelijk..’

Voor mij was dat een belangrijk teken dat je met jouw overtuiging de behandeling kan maken of breken. Met kanker is dat lastig. Je kan en mag niet zeggen dat dit gaat werken, je wilt geen valse hoop wekken en je bent geen arts. Je moet mensen altijd het advies geven om naar hun arts te gaan en te doen wat hij zegt. Dat is zeer belangrijk!

Je weet ook dat ‘het erin geloven’ de manier is om te genezen. Wanneer de persoon het namelijk 100% gelooft wordt de kans enorm vergroot. Je zit dus in een lastig parket.

De behandeling

Wat een aantal goede manieren zijn, zijn de volgende.

Bedenk altijd dat iedereen al kanker heeft vanaf de geboorte. Het immuunsysteem is al vanaf je geboorte bezig om de kanker uit jouw systeem te werken. De vraag is dus eigenlijk: ‘Hoe komt het dat jouw immuunsysteem gestopt is met het weghalen?’

Vaak komt dat door een traumatische ervaring. Er is iets gebeurd waardoor het immuunsysteem ermee stopt. Deze benadering heet German New Medicine en de man die dat ontdekt heeft was een Duitse oncoloog Dr. Ryke Geerd Hamer. Nu is de man zeer omstreden dus wat ik hieronder stel is zijn bevinding..Xray Machine

Hij ontdekte dat wanneer je iets traumatisch meemaakt er in je brein een beschadiging ontstaat die je kan zien op een hersenscan als een scherpe ring. Dat deel van het brein wat die beschadiging oploopt stuurt een signaal naar het corresponderende lichaamsdeel. Daar gaat dan een tumor groeien of er ontstaat een andere vorm van kanker.

Hij stelde ook dat wanneer je dat trauma heelt, je lichaam zelf de tumor eruit gaat werken en je geen medicijn nodig hebt. Je begrijpt dat dit niet werd (en wordt) erkend. Dr. Hamer wilde dit al publiceren in 1981 maar de Universiteit weigerde zijn thesis te testen.

Daarna is hij 3 keer opgepakt en in de gevangenis gezet. Ze vonden bij hem thuis zorgvuldig gedocumenteerde casussen van 6500 (voornamelijke terminale) patiënten van wie er nog 6000 leefden. Hij heeft meerdere keren moeten verhuizen en tot op de dag van vandaag weigeren ze zijn methode wetenschappelijk te testen. Tja…

Met hypnose kan je dus terug naar dat trauma en dat oplossen. Het lichaam begint dan zelf de heling. Wat ik nogmaals goed wil stellen is dat reguliere therapie voorop staat, dit is ondersteuning!

Als iemand aan de chemo is dan kan je heel goed de suggestie geven dat juist die chemo helpt om het trauma op te lossen en te helen. Gebruik dan de chemo in je verhaal. Andere goede suggesties zijn dat de chemo het levenswater is dat jou heelt en schoonmaakt.

Een andere manier..

Wat je ook kan doen is jouw cliënt laten visualiseren dat hij de kanker eruit werkt. Door voor te stellen dat de witte bloedlichaampjes schaapjes zijn en het onkruid de kanker is. De schaapjes houden het gras kort en halen het onkruid eruit. Deze visualisatie werkt zeer goed en is ook beschreven door dr. Simonton.

Wanneer je hypnose kan, kan je heel veel steun bieden aan mensen met deze ziekte. Je kan zelfs het verschil maken op dood of leven. Je mag nooit adviseren qua medicijnen, maar je kan heel goed het proces ondersteunen.

Doe er je voordeel mee!

Reacties
Categorieën