Kanker genezen door hypnose
Kanker genezen door hypnose
20 maart 2012 
in Hypnose
3 min. leestijd

Kanker genezen door hypnose

Kanker genezen met hypnoseKanker is een zeer ernstige ziekte en alleen het woord heeft al verschrikkelijke associaties. Kan je kanker genezen door hypnose? Het is een vraag die ik vaak gesteld krijg en ik zal daar in dit artikel mijn mening over geven.

Kanker genezen met Hypnose

Omdat ik geen arts ben is dit mijn eigen mening na uitgebreid zelfonderzoek. Ik heb een aantal mensen mogen behandelen met kanker en ze kunnen ondersteunen met hypnose. En dat is precies wat je ermee kan, ondersteunen.

De mens geneest zichzelf. Het maakt niet uit welk medicijn je erin stopt, als je niet gelooft dat het werkt, dan werkt het niet. Daar zijn veel onderzoeken naar geweest en dat noemen we het placebo effect. Als jij gelooft dat hypnose werkt, dan kan het inderdaad wonderlijk werken.

Een persoon die ik heb ondersteund met hypnose had prostaatkanker. Het was aan het uitzaaien, maar nog niet heel ernstig. Hij werd geopereerd en hem werd verteld dat dan natuurlijk niet alles weg zou wezen, omdat het al aan het uitzaaien was.

Na de operatie was er controle en alles bleek weg te zijn. Mijn cliënt raakte een beetje in verwarring want de arts had het toch aangegeven. Na een half jaar bleek er toch nog iets te zitten en hij zei: ‘Zie je wel, de dokter had toch wel gelijk..’

Voor mij was dat een belangrijk teken dat je met jouw overtuiging de behandeling kan maken of breken. Met kanker is dat lastig. Je kan en mag niet zeggen dat dit gaat werken, je wilt geen valse hoop wekken en je bent geen arts. Je moet mensen altijd het advies geven om naar hun arts te gaan en te doen wat hij zegt. Dat is zeer belangrijk!

Je weet ook dat ‘het erin geloven’ de manier is om te genezen. Wanneer de persoon het namelijk 100% gelooft wordt de kans enorm vergroot. Je zit dus in een lastig parket.

De behandeling

Wat een aantal goede manieren zijn, zijn de volgende.

Bedenk altijd dat iedereen al kanker heeft vanaf de geboorte. Het immuunsysteem is al vanaf je geboorte bezig om de kanker uit jouw systeem te werken. De vraag is dus eigenlijk: ‘Hoe komt het dat jouw immuunsysteem gestopt is met het weghalen?’

Vaak komt dat door een traumatische ervaring. Er is iets gebeurd waardoor het immuunsysteem ermee stopt. Deze benadering heet German New Medicine en de man die dat ontdekt heeft was een Duitse oncoloog Dr. Ryke Geerd Hamer. Nu is de man zeer omstreden dus wat ik hieronder stel is zijn bevinding..Xray Machine

Hij ontdekte dat wanneer je iets traumatisch meemaakt er in je brein een beschadiging ontstaat die je kan zien op een hersenscan als een scherpe ring. Dat deel van het brein wat die beschadiging oploopt stuurt een signaal naar het corresponderende lichaamsdeel. Daar gaat dan een tumor groeien of er ontstaat een andere vorm van kanker.

Hij stelde ook dat wanneer je dat trauma heelt, je lichaam zelf de tumor eruit gaat werken en je geen medicijn nodig hebt. Je begrijpt dat dit niet werd (en wordt) erkend. Dr. Hamer wilde dit al publiceren in 1981 maar de Universiteit weigerde zijn thesis te testen.

Daarna is hij 3 keer opgepakt en in de gevangenis gezet. Ze vonden bij hem thuis zorgvuldig gedocumenteerde casussen van 6500 (voornamelijke terminale) patiënten van wie er nog 6000 leefden. Hij heeft meerdere keren moeten verhuizen en tot op de dag van vandaag weigeren ze zijn methode wetenschappelijk te testen. Tja…

Met hypnose kan je dus terug naar dat trauma en dat oplossen. Het lichaam begint dan zelf de heling. Wat ik nogmaals goed wil stellen is dat reguliere therapie voorop staat, dit is ondersteuning!

Als iemand aan de chemo is dan kan je heel goed de suggestie geven dat juist die chemo helpt om het trauma op te lossen en te helen. Gebruik dan de chemo in je verhaal. Andere goede suggesties zijn dat de chemo het levenswater is dat jou heelt en schoonmaakt.

Een andere manier..

Wat je ook kan doen is jouw cliënt laten visualiseren dat hij de kanker eruit werkt. Door voor te stellen dat de witte bloedlichaampjes schaapjes zijn en het onkruid de kanker is. De schaapjes houden het gras kort en halen het onkruid eruit. Deze visualisatie werkt zeer goed en is ook beschreven door dr. Simonton.

Wanneer je hypnose kan, kan je heel veel steun bieden aan mensen met deze ziekte. Je kan zelfs het verschil maken op dood of leven. Je mag nooit adviseren qua medicijnen, maar je kan heel goed het proces ondersteunen.

Doe er je voordeel mee!

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Ria van Lammeren
Door

Ria van Lammeren

op 20 Mar 2012

Hoi Edwin nu ik denk ook dat het mogelijk is,door visualisatie je lichaam opdracht te geven om een tumot te bestrijden .Jammer dat de reguliere geneeskunde zich verre houdt van alles wat riekt naar alternatief. Ik zou zeggen baadt het niet schaadt het niet Zelf ben ik Reikibehandelaar en daar zie ik ook mooie resultaten.Door zelfhealing van het lichaam. Dat soms operatie uitgesteld of afgeblazen worden.De mensen knappen zo wie zo op Alleen al door de gedachten dat het werkt .Warme groet Ria

Ronald
Door

Ronald

op 20 Mar 2012

http://www.hantayo.nl/kanker2.htm Het is inderdaad een gewaagde uitspraak. Ik geef binnen trainingen ook wel eens het zelfgenezende vermogen van ons lichaam aan en krijg dan ook reacties als 'dus het is je eigen schuld als je ziek bent'

Anna
Door

Anna

op 20 Mar 2012

Goeden middag Edwin, Graag gelezen,wat goed,dat je het ter sprake brengt. Over 2 dagen zie ik mijn vader op skype,die met prostaat kanker te maken heeft.Het bestralen met X stralen en gelukkig zonder bijwerkingen liet zijn prostaat aardig klein worden,de waarden zijn ook gezaakt...ik ga jouw gedachten vertalen,omdat:hoe meer mijn vader met zijn gezondheid bezig is,des te meer aandoeningen komen op hem af.Hij ziet overaal ziekte en bedreiging.Wat je denkt en hoe is zo belangrijk. Afgelopen jaar,mijn moeder en ik,we bleven hem positief benaderen,hij had heel goede conditie in begin van therapie en het was zo doeltreffend . Hypnose als ondersteuning:lijkt mij fantastisch idee!!! Zo kan je de onderbewuste van mens de juiste richting aangeven.Hier denk ik meteen aan Vingerreflexologie. Ik geloof in de positieve energie van het denken!

Yos
Door

Yos

op 20 Mar 2012

Leuk artikel Edwin, Bedankt hiervoor. Zoals wij al weten zijn mind en Body hetzelfde (tenminste voor mij). Je kunt prachtige resultaten halen op allerlei gebieden ook op het medische gebied. Ik ben van mening dat je onderbewuste (mind) je lichaam (body) opdracht kan geven om bepaalde zaken anders te regelen, o.a. je ziekte te bestrijden. Maar om deze te bereiken moet je bij het onderbewuste zijn. Je kunt dit bereiken door hypnose.

Johnny Demuysere
Door

Johnny Demuysere

op 20 Mar 2012

Hallo Edwin, Het is heel positief wat je schrijft, heel wat mensen zijn zich ervan bewust dat ondersteuning met hypnose soms wonderen doet. Een van de vertaalde boeken van Milton Ericson geeft aan dat hij iemand heeft behandeld waardoor de persoon heel wat langer heeft geleefd( menswaardig )en vooral zonder pijn. Johnny

Rob Wanders
Door

Rob Wanders

op 14 Aug 2012

Hoi Edwin Ik ben zelf in 2004/2005 opgenomen geweest met acute myolide leukemie In die tijd had ik nog geen contact met enige vorm van hypnose, maar ik was er wel van overtuigd dat een positieve instelling genezend kan werken. Ik ben er ind ertijd altijd voor de volle 100% van overtuigd geweest dat ik er goed doorheen zou komen, et voila,... hier ben ik. Wat ik wil zeggen,... blijf vooral doorgaan. Je doet goed werk. Groeten,

ronny
Door

ronny

op 22 Apr 2015

Vroeger ook een dame met hypnose behandeld en haar kwaadaardig gezwel (2,5 cm) op één van haar eileiders verdween volledig na ongeveer 4 maanden . De dame kreeg ook suggestie om innerlijk te kunnen zien, en heeft dus het volledige genezingsproces kunnen volgen! Dit gebeurde als volgt ;er groeit eerst een vlies rond het gezwel, dit vlies boort zich dan doorheen het gezwel, waardoor het uit 2 delen bestaat, nadien herhaalde zich het zelfde bij één van helften van het gezwel, tot het héle gezwel verdween, ook werd eerst met behulp van hypnose de oorzaak achterhaald en werd deze met de nodige suggestie "uitgeveegd". Nu ongeveer 20 jaar later, deze dame terug ontmoet, en ze is nog steeds kankervrij! Uiteraard moest ook de voeding aangepast worden. (dit was een vriendendienst) Ik raad iedereen aan zich bezig te houden met meditatie of zelfhypnose, dit kan je leven gunstig beinvloeden en je spiritueel op het "juiste spoor " brengen!!!

Reactie plaatsen