Ondervoeding is niet meer het probleem, teveel eten is dat wel
Ondervoeding is niet meer het probleem, teveel eten is dat wel
12 mei 2019 
1 min. leestijd

Ondervoeding is niet meer het probleem, teveel eten is dat wel

Er sterven meer mensen door te veel dan door te weinig door de keel

Gisteren hoorde ik Lebbis (Hans Sibbel) zeggen dat er meer mensen dood gaan door teveel dan door te weinig eten. En ik vond dat een interessante uitspraak dus ik zocht het op.

En de kop die hierboven staat haalde ik uit het NRC. Daar gingen ze ‘factchecken’ of dat zo was. Gaan er echt tegenwoordig meer mensen dood door teveel eten dan door te weinig eten.

Ondervoeding of teveel voeding

Het antwoord is ja. Niet in alle landen, dat is waar, maar over de hele wereldbevolking genomen gaan er tegenwoordig meer mensen dood aan eten dan aan geen eten.

Shocking vond ik dat.

En maar die spotjes van die huilende Afrikaanse ondervoede kindjes laten zien steeds. Je kan beter tegenwoordig huilende dikke mensen laten zien die zich overmatig aan het volvreten zijn. Dat is de doelgroep die veel meer risico loopt dan die Afrikaanse kinderen.

Dat blijkt tenminste.

Heftig idee vond ik dat. Nu wist ik wel dat meer dan 50% van de mensen te zwaar is, maar dat het zoveel risico liep dat we nu banger moeten zijn voor eten dan geen eten, dat vond ik apart.

Maar als je er wat meer over nadenkt ook wel logisch.

40.000 jaar geleden was je ongeveer vier uur per dag bezig om je eten te verzamelen. Nu doe je er misschien 15 minuten over. Je loopt door de supermarkt, je kan al het eten verzamelen wat over de hele wereld gemaakt wordt en je gaat naar huis.

Weinig moeite en sommige laten het gewoon bezorgen. En dan droppen ze het in de keuken voor je. Nog heel even en ze maken het klaar ook voor je. Dan hoef je alleen maar op de bank te blijven zitten en je mond open te doen…

En die trend is dus dodelijk. Dodelijker dan ondervoeding nu. We zitten massaal in de hypnose van ‘veel eten’ en ‘te weinig bewegen’. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert nu al om kinderen onder de vier jaar weinig op een tablet te laten en kinderen onder de één jaar al helemaal niet. Omdat ze veel te weinig spelen en bewegen daardoor.

En als ze dat te weinig doen en veel op die tablet zitten? Dan gaan ze gewoon vroegtijdig dood…

Niet door die tablets of door het niet spelen perse, maar door die slechte gewoontes op de lange termijn.

Geniet van je zondag 🙂

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen