Een overzicht van de verschillen in regressietherapie ervaringen
30 september 2013 
2 min. leestijd

Een overzicht van de verschillen in regressietherapie ervaringen

Er zijn veel verschillen in de ervaringen van mensen die regressietherapie ondergaan. Ook de manieren waarop je regressie kan doen zijn zeer verschillend. De ene regressie is de andere namelijk niet. Er zijn heel veel verschillende regressietherapie ervaringen namelijk.

Wat is regressie eigenlijk

Regressietherapie is een therapievorm die ervan uitgaat dat elk (psychisch, lichamelijk of emotioneel) probleem een oorzaak heeft. Deze oorzaak is te vinden in onverwerkte ervaringen in het verleden van de cliënt.

Onder zorgvuldige begeleiding worden deze – veelal traumatische – ervaringen opgespoord, opnieuw beleefd en alsnog verwerkt. Tijdens regressietherapie herbeleeft de cliënt in trance ervaringen uit het verleden. Regressietherapeuten zien het verleden ruim: dat kan zijn in het huidige leven, of in vorige levens.

Het onderbewustzijn van de cliënt selecteert zelf in welk ervaringsgebied moet worden gewerkt. Elk probleem kan met regressietherapie worden aangepakt, ongeacht of dit lichamelijk, emotioneel of psychisch van aard is. Ook wanneer je meer inzicht wilt in jezelf, je functioneren en/of je leven is deze therapie heel geschikt.

Wij werken hier met SVR (systemic voice regression). Dat is een manier van regressie doen die verschilt van ‘normale’ regressies. De ervaringen vanuit die regressietherapie zijn vaak heel anders, omdat het niet alleen om het herbeleven gaat maar ook om het daadwerkelijk transformeren.

Verschillen in regressietherapie ervaringen

Ervaring 1:

Wat een bijzondere ervaring heb ik beleefd: mijn allereerste regressie sessie. Mijn hoofd loopt er nog van over van de emoties en gevoelens van herkenning en verbinding. Een hoop dingen vallen als puzzelstukjes op zijn plaats.

In dit leven vind ik soms moeilijk om te gaan staan voor ik wie ik ben omdat ik diep van binnen een angst voel voor de gevolgen die dat zouden kunnen hebben. Waar het gevoel vandaan komt, is me na de sessie duidelijk geworden en heb het ook een plek kunnen geven. Sinds kort treed ik naar buiten wie ik ben en waar ik voor sta !

Ervaring met regressietherapie  2 :

Omdat ik een eetverslaving had wilde ik weten waar het vandaan kwam. Dat vond ik belangrijk en ging daarvoor in regressie. Ik kwam erachter dat het te maken had met het gevoel dat ik er nooit echt bij hoorde. Ik wilde steun, maar kreeg dat niet.

In de regressietherapie (SVR) kwam ik op school terecht en de herinnering hebben we getransformeerd naar een ander idee. Ik krijg wel steun en ik hoor er wel bij. Dat kwam sterk naar boven. Ik heb het eten niet meer nodig nu want ik voel mij gesteund.

Ervaring met regressietherapie 3 :

Al vanaf jongs af aan ben ik bang voor honden. Heel erg bang. In regressie kwam ik erachter dat het met twee situaties te maken had. Die situaties hebben we omgedraaid zodat ik nu helemaal niet meer bang ben. Sterker nog ik denk erover om een hond te gaan nemen als huisdier… heel bijzonder…

Regressie ervaringen

Dit zijn verschillende reacties van personen. De ene persoon beleeft het als emotioneel en bevrijdend, de ander persoon als een een ommekeer en een ander draaide het helemaal om.

Dat zijn 3 hele verschillende reacties die met regressietherapie te maken hebben gehad. Wat ze allemaal bereikte is dat ze zelfredzaam zijn geworden. Het onbewuste programma dat ze tegenhield konden ze transformeren naar een onbewust programma dat ze juist verder helpt.

Met regressietherapie en zeker met de SVR-methode kan ook jij jouw onbewust programma’s aanpassen en transformeren. Zo word je een veroorzaker in plaats van een slachtoffer van een onbewust programma dat niet werkt.

Weet dat jij je herinneringen altijd kan vervormen naar een herinnering die wel voor je werkt. Dat kan je zelf ook doen. Het is niet perse makkelijk maar het is zeker te doen. Denk eerst aan wat je graag zou willen voelen in je leven en denk dan aan de herinnering die dat tegenhoudt.

Wat je dan doet is je laad als het ware dat goede gevoel in die herinnering. Laat de herinnering dan met rust en herhaal dat proces weer na een uur. Doe dit meerdere keren en de herinnering is veranderd. Probeer het maar eens.

Ik hoor graag wat je van dit artikel vindt

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen