Pijn is van het brein
Jaren geleden was ik bij de vierdaagse in Nijmegen om te demonstreren hoe goed hypnose werkt tegen pijn. Op de blarenpost hypnotiseerde ik mensen en die konden dan pijnvrij hun blaren laten behandelen.
Was een leuk item dat je nog kan terugvinden op YouTube mocht je dat leuk vinden.
Pijnbestrijding met hypnose
Op een gegeven moment kwam er een meisje binnen dat op zoek was naar een pijnstiller want haar knie deed pijn. Daar had ze al een hele tijd last van.
‘Wil je daar vanaf?’, zei ik.
‘Jazeker, daarom zoek ik een pijnstiller. Zo kan ik in ieder geval de vierdaagse uitlopen.’
Het kan ook anders vertelde ik haar en binnen een paar minuten had ze geen last meer van haar knie. Het leuke was ook dat de filmploeg haar later op die dag nog tegenkwam en zij, nog steeds zonder last, lekker aan het lopen was.
Iedereen die erbij was, was verbaasd, maar zo verbazingwekkend is het niet als je begrijpt hoe het werkt.
Pijn is een prikkel vanuit het brein. Je kent het misschien wel dat je je stoot en nergens last van hebt. Dan zie je opeens dat je bloedt en hoppa, daar is de pijnprikkel. Daarvoor niet.
Er zijn mensen die krijgen nooit die pijnprikkel. Dat is een defect in het brein bij die mensen en die moeten ook echt uitkijken. Die kunnen zich helemaal openhalen en half doodbloeden voordat ze erachter komen dat ze een gapende wond hebben.
Apart idee toch?
Maar daarom werkt pijnbestrijding met hypnose ook zo goed. Je onderschept als het ware de prikkel die dan ook niet komt. Zo kan je mensen verdoven voor een tandartsbezoek of juist de pijn die ze nu voelen oplossen.
Heel tof en interessant om te doen. Een tandarts kan bijvoorbeeld niet één enkele kies verdoven zodat je de rest van de kiezen nog voelt. Met hypnose kan dat wel. Sterker nog, je kan hem drie weken laten zitten als je dat wilt.
Zonder problemen of bijeffecten.
Dat ga ik aan groepje mensen allemaal tot in de details uitleggen vandaag. Zou jij hypnose willen leren? Kijk dan eens hier.