Snelle verandering door hypnose
04 december 2012 
2 min. leestijd

Snelle verandering door hypnose

Mensen vragen mij vaak wanneer ze van hun problemen af zijn als ze met hypnose aan de slag gaan. Laatst had ik iemand die al jaren last had van woede aanvallen. Daarbij was hij ook erg groot en sterk dus ik zat al schrap voor uitbarstingen. Mede door dat soort cliënten besef ik hoe lekker het is dat ik al jaren aan verdedigingssporten doe 😉

Hypnose en Snelle verandering

Niet dat het nodig is om je schrap te zetten, helemaal niet zelfs. Hij was zelf ook tot de conclusie gekomen dat kwaad worden niets hielp en alleen maar in de weg zat. Nu is kwaad worden niet slecht, maar oncontroleerbare woede natuurlijk wel. Met zo een lichaam als wat hij had kan je aardig wat schade aanrichten.

De eerste sessie die we deden ging erg goed en hij ging goed in hypnose. Ik deed de EV-techniek, een methode die je in staat stelt om met de emotie te werken zonder dat de persoon die emotie hoeft te voelen. Je transformeert het gevoel wel, maar op onbewust niveau. Bewust voel je dus helemaal niets.

Deze techniek kan je alleen maar doen in een diepe hypnose, nog dieper dan somnambulisme. Na de eerste sessie was hij het gevoel kwijt, maar na verloop van tijd sluimerde het weer terug. Het patroon wat jarenlang al in het brein zit, zit er namelijk nog steeds. Je maakt met hypnose alleen een ‘alternatieve route’ aan die beter werkt.

De tweede sessie liet ik hem simpelweg vergeten dat hij het ooit had gehad. Dat had ik hem ook gevraagd of hij dat zou willen, want dat is wel belangrijk. Vergeten doen we allemaal namelijk. Jij bent ook vergeten wat er gebeurde op 2 juni op de kleuterschool toen je kleuter was. Misschien had je wel ruzie of was je blij. Je hebt geen idee en dat is prima.

Nu liet ik hem vergeten dat hij kwaad zou worden. Sterker nog, dat hij het nooit had gehad. Na de sessie kon hij zich niet voorstellen dat je zomaar heel kwaad zou worden op iemand. Natuurlijk kan je boos worden, maar kwaad? Nee, daar begreep hij niets van.

Het is nu al maanden geleden en nog steeds voelt hij zich prima en zijn de woedeaanvallen weg. Zo snel kan het gaan en soms nog wel sneller. Soms ook langzamer omdat iedereen zijn eigen tempo hanteert om een alternatieve route aan te maken.

Als je beseft dat in de psychologie een kortdurend traject ongeveer 15 sessies van 45 minuten beslaan, dan besef je misschien nu wel de kracht van hypnotherapie op deze manier. In 2 sessies iemand bevrijden van een probleem, dat kan een psycholoog niet. Een goede hypnotherapeut kan dat wel.

Wanneer je dus met een probleem zit ga dan eens bij jezelf na wat je wilt. Wil je echt weten waar het vandaan komt? Dan kan je met hypnose daarachter komen. Wil je een oplossing voor jouw probleem? Dan kan je met hypnose dat bereiken. Een psycholoog zal je oefeningen meegeven die jou anders gaan laten denken. Dat kan zeker werken maar vergt veel training.

Hypnotherapie is altijd de kortste weg is mijn ervaring en gelukkig delen vele cliënten met mij hetzelfde idee.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Gloria
Door

Gloria

op 04 Dec 2012

Dus het zou ook voor mij kunnen werken. Nu dat ik gehoord heb dat mij therapie van 10 jaar bij GGNet zou stoppen.

Ferdy Koot
Door

Ferdy Koot

op 04 Dec 2012

Interessant artikel. Mijn echtgenote van 66 jaar heeft ook haar le ven lang al last van epileptisch-achtige woede-aanvallen. Bijna steevast als haar alles weer 'normaal' lijkt: "Wat heb ik weer een heisa geschopt, hé?". De huisarts gaf haar goedwillend Fluvoxamine, t o t d a t bleek dat dat medicijn haar leverfunctiewaarden aantast..... Tel uit je winst. Er is een serotonine-stroom die fout verwerkt wordt, volgens de huidige geneeskunde. Waarschijnlijk is zij ook hooggevoelig waardoor zij bijna kan v o e l e n dat ik weer aan hypnose voor haar loop te denken. Controlefreak als ze is: "Komt niets van in!". De instant-greep van in de nek grijpen terwijl ze zich op Edwin's handpalm moet concentreren zou in een 'koffie-drinken-gesprek' ideaal zijn. En tóch houd ik van haar.... Ferdy

Reactie plaatsen