Songfestival 2019 is historisch en deze les kan je eruit halen
Songfestival 2019 is historisch en deze les kan je eruit halen
19 mei 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Songfestival 2019 is historisch en deze les kan je eruit halen

Gisteravond gebeurde er iets historisch. Ik heb het hele songfestival voor het eerst helemaal zitten kijken.

En nu kan ik uiteraard een heel zuur stukje gaan schrijven over wat een geldverslindende poppenkast het Eurovisie Songfestival is met heel veel nietszeggende artiesten en liedjes, over hoe de punten worden gegeven door landen, over de laatste paar winnaars (een dikke kip en een vrouw met een baard) of over Madonna…

Eurovision Songfestival 2019

Tja, weet je, heel veel grote helden gaan vroegtijdig dood. Andre Hazes, Michael Jackson, George Michael en noem ze allemaal maar op. Ze besparen zichzelf daarmee een eventuele trieste ondergang.

Nu gun ik Madonna dat ze nog lekker blijft leven, maar het zou goed zijn als ze zou stoppen met zingen…

Maar goed, voordat het toch zo een stukje wordt. Wat was die Duncan geweldig! Nog steeds natuurlijk, maar hij deed het gisteren fantastisch. Kippenvel had ik. Hij zat er helemaal in met zijn energie en ging er vol voor.

Tot begin van het jaar kende vrijwel niemand die jongen en nu schrijft hij geschiedenis voor Nederland door het songfestival te winnen. Sinds 1975 (mijn geboortejaar) niet meer gewonnen en ik had dat dus nooit bewust meegemaakt. Gisteren wel en vooral voor die jongen vind ik het te gek.

Weet je, wat je er ook van vindt, het is altijd lekker als Nederland wint toch? Als ze zouden winnen met curling (met die geinige vegertjes) ben ik ook zo gek om te juichen. Zit ik er ook helemaal in. Het zijn namelijk allemaal prestaties waar je veel voor moet doen.

En als je dan wint, dan is dat te gek en deze prestatie is zeer uniek.

Maar goed, leuk voor hem, maar wat kan je hier allemaal mee en welke lessen zou je eruit kunnen halen. Hij (Duncan) zegt zelf: ‘Pak die pen op, pak die gitaar, of dat keyboard. Want je ziet: het kan!

Daarmee kan hij mensen nu inspireren om meer met muziek te gaan doen. Dat is wat er vaak gebeurd bij mensen die iets unieks presteren. Er zijn nu mensen in Nederland die iets gaan doen. En wat ze gaan doen zien we misschien ook wel over een paar jaar.

Dat maakt dit soort shows (zoals het songfestival) en ook sportevenementen de moeite waard om te organiseren. Het geeft hoop en inspiratie aan een generatie. En je weet nooit wat daar weer voor mooie dingen uitkomen.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen