Waking Hypnosis en de kracht van suggestie
04 april 2012 
1 min. leestijd

Waking Hypnosis en de kracht van suggestie

suggestieSuggestie is de basis van ‘waking hypnosis’. Het draait allemaal om een idee in te planten bij iemand. Wanneer die persoon dat gelooft ontstaat er wat je ‘waking hypnosis’ noemt. Het is een zeer krachtig mechanisme wat je niet moet onderschatten.

Suggestie en de Waking Hypnosis

Waking hypnosis zou je kunnen beschrijven als hypnose met open ogen. De persoon heeft de ogen niet dicht, maar kan is er gewoon bij als het ware. Wat je wilt gaan doen is een idee aan iemand geven dat hij dan aanneemt en accepteert. Het gaat erom dat de persoon dat idee gelooft en compleet omarmt. Dan werkt het super.

De kracht van suggestie is niet te onderschatten en je kan er zeer goed mee werken. Bij kinderen werkt dit fenomeen zeer goed en ik heb een aantal voorbeelden waarmee ik je hoop te inspireren om dit ook te gaan toepassen.

Je kan bijvoorbeeld als een kind bang is voor het donker of enge dromen heeft, hem een medicijn geven. Je kan dit zo in scene zetten dat het kind het gaat geloven. Het medicijn is een drankje wat in een flesje zit waar ook echt een drankje in zou kunnen zitten, dus niet een spaflesje of zo.

Je geeft het kind twee lepels van het drankje (dat gewoon water is) en zegt erbij dat het bitter smaakt maar zeer goed werkt tegen nare dromen en dat je er heel goed van slaapt. Wanneer het kind je gelooft dan werkt het ook zo en kan je vrij eenvoudig een angst oplossen.

Je kan het overigens met van alles doen. Een verhaal van een dokter die een keer een patiënt met water verdoofd heeft is geen uitzondering. Wanneer jij gelooft dat het een verdovingsmiddel is en de dokter vertrouwt en van hem de suggestie aanneemt, dan is het zo. Het werkt ongelooflijk goed.

Met mijn kinderen heb ik dit ook regelmatig gedaan en omdat ik weet hoe krachtig het werkt, ben ik ook zeer voorzichtig met ‘zomaar iets zeggen’. Je moet goed beseffen dat op jonge leeftijd, kinderen zeer vatbaar zijn voor suggesties en al regelmatig in de hypnotische staat zijn. Nu heb ik het over kinderen, maar bij volwassenen werkt het ook goed. Het gaat erom dat ze het idee aannemen en geloven. De rest doen ze zelf.

Het is een schitterend mooi vak en ook ongelooflijk waardevol om hiervan kennis te hebben en ook te gebruiken. Ik hoop jou ook te inspireren om hiermee aan de slag te gaan. Gebruik de kracht van suggestie en je creëert wonderbaarlijke dingen.

Deel dit artikel gerust door op onderstaande buttons te drukken.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Yos
Door

Yos

op 04 Apr 2012

Waking Hyposis is een krachtige methode om te laten zien hoe iemand zijn eigen werkelijkheid creëert. Informatie X Focus = Persoonlijk realiteit.Tijdens een waking hypnosis ga je focussen op de suggesties en deze worden je realiteit. Zo heb ik handen van mensen op de tafel geplakt omdat ze in hun realiteit lijm onder hun handen hadden.

Ferdy Koot
Door

Ferdy Koot

op 10 Apr 2012

Ik geniet elke keer weer van Edwin´s nieuwsbrieven: juist om te constateren dat wat hij schrijft niet voor autistische en asperger-syndroom personen werkt. Ik verkeer vrij regelmatig en moet bijna met zelfspot constateren dat zij mopjes en raadsels gelijk door hebben, omdat ze niet als wij dóór denken. Tegelijkertijd niet vatbaar voor suggestie zijn en dús de deur denkbeeldig dicht gooien voor eventuele behandeling.

Reactie plaatsen