30 redenen om hypnose te gaan leren
30 redenen om hypnose te gaan leren
17 mei 2015 
18 min. leestijd

30 redenen om hypnose te gaan leren

Iedereen heeft al wel eens over hypnose gehoord, maar weinig mensen weten exact wat het betekent. Doordat hypnose zo’n onbekend onderwerp is, is het vaak ook onbemind, of nog erger: mensen vinden het vaak eng. Hypnose klinkt als iets mystiek of magisch in hun oren.

Hypnose

Het concept is daarentegen al zo oud als de mensheid zelf (de Grieken en Egyptenaren gebruiken het al sinds de oudheid in hun slaaptempels) en is volkomen natuurlijk. Zo valt bijvoorbeeld de trance toestand, die hypnose soms kenmerkt, te vergelijken met de toestand waar je in belandt als je dagdroomt, naar televisie kijkt of een videospel speelt.

Je bent je even niet meer bewust van je kritische mind (Kan alles wat ik zie wel?) en je focus wordt versterkt op één bepaald ding (televisie, videospel, een idee, …).

Het is wetenschappelijk aangetoond dat onze hersenen een andere hersenactiviteit vertonen tijdens het normale leven en eenmaal in hypnose.

Je bloeddruk, bloedsomloop, hartslag en stofwisseling worden genormaliseerd, waardoor je in een speciale waaktoestand terecht komt.

Het beïnvloedt dus psychische én lichamelijke processen.

Ook zijn veel mensen bang dat ideeën aan hen opgedrongen kunnen worden of dat ze de controle verliezen wanneer ze eenmaal in hypnose zijn.

Dit is echter onmogelijk: je hebt altijd zelf de macht en controle over wat er met je gebeurt in je hypnose. Als je niet meer wilt doe je gewoon terug je ogen open en stopt de hypnose.

Als hypnotiseur en hypnotherapeut sta je bij in het proces en is het je taak de juiste suggesties aan de gehypnotiseerde te geven. Een belangrijke taak die zeker niet onderschat mag worden, maar altijd in samenwerking gaat met de gehypnotiseerde.

Wist je dat hypnotherapie een van de meest effectieve therapieën is?

Kijk hieronder naar de graphic en zie waarom :-)hypnose infographic

In het dagelijks leven zijn we vooral bezig met ons bewustzijn, maar eigenlijk is dat slechts het topje van de ijsberg.

Stel je voor dat je de deur kunt openzetten voor alles wat hier nog onder ligt…

Door hypnose kan dit, zo kan je aan de slag met al je emoties, gewoontes, verslavingen, vaste overtuigingen, creativiteit, fantasie, persoonlijke ontwikkeling en herinneringen.

Als hypnotiseur en hypnotherapeut ben jij de gids tussen al deze nieuwe mogelijkheden en help jij de gehypnotiseerde tot het juiste eindpunt te komen. Dit alles kan betere resultaten leveren bij sport, educatie, dermatologie, rehabilitatie, kunst, zelfinzicht, en nog veel meer. Misschien denk je dat het onmogelijk is hypnose te leren, maar honderden mensen gingen je al succesvol voor!

Nog niet overtuigd? Lees hieronder dan de 30 redenen om hypnose te leren!

Ja en er zitten goede redenen bij :-)

  1. Leuk voor op een feestje

   Zoek je een manier om een saai feestje nieuw leven in te blazen? Wil jij wel eens het middelpunt van de avond zijn? Of lijkt het jou wel fijn als iedereen met jou een praatje komt maken?

   Als je hypnose kan is dit geen probleem meer: iedereen zal bij jou komen om te zien hoe hypnose werkt. Zeker als je je verdiept in het entertainment-gedeelte van hypnose zal je mensen op allerlei interessante manieren kunnen vermaken.Dit is de soort hypnose die je in hypnoseshows ziet.

   Er zullen echter ook veel mensen onder de indruk zijn van de andere vormen van hypnose. Zorg jij ervoor dat iemand zijn hoofdpijn ophoudt? Of help jij iemand een leuke herinnering terug op te roepen?

   Deze opties en vele anderen zullen ervoor zorgen dat de tijd voorbij vliegt en iedereen zich vermaakt.

   Nooit meer een saai feestje en misschien wel veel interessante vrienden erbij!

   Hieronder zie je een filmpje wat je zou kunnen doen ;-)

Klik hier om meer te leren over hypnose 2.0

  1. Een skill erbij

   Heb je ooit al eens een hypnoseshow bekeken? Viel je mond toen ook open van verbazing? Nu kan je dit zelf laten gebeuren bij anderen mensen! Niet veel mensen kunnen zeggen dat zij andere mensen kunnen hypnotiseren. Het staat dus sowieso mooi op je “Levens CV”.

   Bovendien opent het de deur naar allerlei andere mogelijkheden, zo kan je met de nieuwe creativiteit en rust die je bij jezelf en anderen creëert weer verder aan de slag.

  2. Om mensen te helpen

   Als hypnochronische pijntiseur en hypotherapeut kan je je kracht uiteraard ook gebruiken om de mensen om je heen helpen met problemen waar ze zelf niet vanaf kunnen komen. In hypnose kan je namelijk slechte gewoontes af leren, goede gewoontes bijbrengen en negatieve emoties, stress en angsten verminderen.

   Ook kan je hen helpen met fysieke kwaaltjes zoals slaapstoornissen, acne, hoofdpijn en astma. Door hen de aandacht te laten richten op hun innerlijke processen, ervaringen en beelden verhoogt hun creativiteit en probleemoplossend vermogen.Zo help je hen eigenlijk henzelf te helpen, maar zonder jou zou het voor vele onmogelijk blijven.

  3. Om een praktijk te beginnen

   Zoals hierboven gezegd is hypnose een skill die niet veel mensen beoefenen en waar je veel mensen mee kunt helpen, waarom er dus geen praktijk van maken?

   Zo bereik je nog meer mensen met je skills en verdien je er ook nog iets aan.Hypnose kan worden ingezet voor medische en psychotherapeutische doeleinden, maar eveneens voor vermaak en zelfontwikkeling. Ook voor thema’s als sport, educatie en revalidatie kan je met je hypnose-praktijk een grote hulp voor de samenleving zijn.Wie weet vind jij zo wel het gat in de markt!

  4. Om familie te helpen

   Heb je een familielid die met een angst worstelt die maar niet minder wilt worden? Kampt je moeder met een sluimerend probleem waar ze de afkomst maar niet van vindt?

   Heb je een zus of broer die veel last heeft van acne of hoofdpijn? Met hypnose kan je deze mensen die je zo nauw aan het hart liggen eindelijk helpen.Door hen mee te nemen in het leerproces van hypnose kan je samen de oorsprong van conflicten en symptomen bloot leggen. Stapje voor stapje wordt het probleem zichtbaarder en de oplossing duidelijker.

  5. Om vrienden te helpen

   Het is vaak moeilijk als je vrienden om je heen het moeilijk hebben. Je hebt het gevoel dat je niets kunt doen om hen te helpen en dit is frustrerend.

   Door hypnose kan je hen echter helpen bij de zoektocht naar hun pure, ongeremde zelf. Je kan met hen de weg vinden naar de oorsprong van sluimerende problemen en samen een oplossing zoeken.Je hoeft niet langer aan de zijlijn toe te kijken hoe anderen angst of verdriet hebben, want je kan hen helpen deze te overwinnen.

   Of het nu voor een angst, fysieke pijn of negatieve emoties is, jij staat paraat voor hen. Want daar zijn vrienden voor.

  6. Om mensen te verbazen

   Veel mensen zullen eerst misschien wat sceptisch of twijfelend tegenover hypnose staan. Ze geloven niet in de werking, vinden het eng of hebben er maar heel weinig kennis van. Het is dan ook heel bijzonder deze mensen te verbazen met je hypnose-skills.

   Zie hun twijfels als sneeuw voor de zon smelten en wie weet leidt het tot een grappige anekdote of een goed gesprek. Als je ooit iemand wilt imponeren heb je alvast deze geweldige skill op zak!

   Kijk hieronder naar Derren Bown die een simpele doch effectieve inductie doet bij iemand :-)

  7. Omdat je gewoon nooit uitgeleerd bent

   We leren iedere dag bij. Dit gaat echter vooral over dingen die we meemaken in ons bewuste. Stel je voor wat we allemaal nog zouden kunnen leren als we de deur van ons onderbewuste openzetten?Er valt nog zoveel te leren buiten de vakken van school of vormingen van het werk.

   Hypnose laat je sterker in het leven staan. Zelf kunnen hypnotiseren is misschien een eigenschap die eerder niet in je opkwam om te leren, maar het gaat wel degelijk: je bent namelijk nooit uitgeleerd!

  8. Het is weer eens wat anders

   Hoe vaak hoor je mensen zeggen dat ze met hypnose bezig zijn? Waarschijnlijk niet vaak. Terwijl alle andere mensen cursussen als breien, pottenbakken of schilderkunst beoefenen kan jij je bekwaam maken in hypnose, een skill waar je heel je leven wat aan zult hebben.

   Het is maar een kleine investering als je daarna ziet hoeveel anders je de wereld zal ervaren.Je zal met dingen kunnen helpen die je anders onmogelijk hadden geleken. Je zal elementen van jezelf ontdekken die je hiervoor nooit had opgemerkt. Waarom zou je niet zoiets zinvols willen leren? Het is inderdaad niet de meest evidente keuze, maar wie weet wel juist wat jij nodig hebt!

Klik hier om meer te leren over hypnose 2.0

  1. Je wilt jezelf helpen

   Wil je stoppen met roken? Ben je al jaren aan het proberen gewicht te verliezen? Heb je last van migraine of depressie en helpt niets deze te verminderen? Hypnose kan hier dé oplossing voor zijn. stoppen met roken

   Ook bij jezelf kan je tot het diepste onderbewuste gaan door zelfhypnose. Je traint je er zo in je eigen diepliggende problemen op te lossen. Je aandacht wordt volledig gefocust op innerlijke processen, beelden en herinneringen. Hypnotherapie is zo de sleutel tot het begrijpen van dat ene conflict, angst of symptoom dat je blijft achtervolgen.

   Eveneens kan je door een oude betekenis nieuwe betekenis te geven een beter slaappatroon ontwikkelen of bij jezelf een verlangen voor sport ontwikkelen. Door de juiste suggesties kan je jezelf laten geloven dat je spruitjes lekker vindt en ongezonde snoepjes niet. Zo creëer je een gezonder en beter leven, allemaal volgens je eigen wensen en behoeften!

  2. Je wilt dieper kunnen ontspannen

   Bij hypnose ga je tot het diepste van je onderbewuste. Je slaapt niet, maar je bevindt je wel in een pure ontspanningssituatie. Als je dus last hebt van stress of gewoon een drukke dag, is hypnose de perfecte oplossing om de harmonie in jezelf te hervinden.

   Zowel lichamelijk, (door verminderen van spierspanning) als mentaal (door het weggaan van angst en stress) zal je je meer ontspannen voelen.

  3. Je wilt erachter komen waar die blokkades vandaan komen

   In hypnose-toestand gaat je volledige focus naar je innerlijke processen. Je krijgt zo volledige toegang tot allerlei innerlijke hulpbronnen waar je je anders niet bewust van bent. Het anders zo alerte en kritische deel van jezelf verdwijnt nu even op de achtergrond en maakt plaats voor de ongeremde, creatieve en pure kant van jezelf. Je kan zo naar de oorzaken van symptomen of conflicten zoeken en deze stap voor stap in het leerproces van hypnose beter begrijpen.

  4. Je wilt onontdekte capaciteiten verkennen

   Tijdens hypnose blijven je hersenen actief, wat je creativiteit en probleemoplossend vermogen verhoogt. Je wordt veel puurder, ongeremder en zelfs slimmer. Veel capaciteiten die anders verdrongen worden kunnen nu naar boven komen.Hoe meer capaciteiten je ontwikkelt, hoe sterker je in het leven staan. Zo kan je vervolgens beter bouwen aan een succesvol en gelukkig leven.

  5. Je bent nieuwsgierig naar het fenomeen

   Misschien heb je zelf nog maar pas gehoord van hypnose of weet je nog niet helemaal wat het inhoudt. Er zijn veel misvattingen over hypnose. Vele mensen denken dat het iets mystiek en eng is waarbij alle controle over jezelf wordt afgenomen.

   Als je zelf een cursus hypnose probeert zal je echter meteen zien hoe fout deze ideeën zijn.Hypnose is, zoals hier boven al gezegd werd, een toestand van innerlijke rust waarbij je toegang krijgt tot je onbewuste. Dit zorgt ervoor dat je veel creatiever en inventiever wordt.

   De hypnotiseur neemt niet de controle over, maar leidt je door suggesties naar bepaalde thema’s. Er worden zo herinneringen, beelden of ideeën opgeroepen waaruit je veel kunt leren.

   Stel dat je nog steeds niet overtuigd bent, stel jezelf dan even de vraag: wat heb ik te verliezen? Waarom zou ik het niet proberen?

   Er is niets zo erg als kansen laten liggen uit angst of ongeloof!

  6. Je wilt de volgende Rasti Rostelli worden

   Rasti Rostelli is een Nederlandse hypnotiseur die zonder moeite volledige zalen uitverkoopt wanneer hij optreedt. Hij zet zich volledig in om mensen te vermaken met zijn hypnose-skills.

   Het is belangrijk bij dit soort shows ook even stil te staan bij hun doel en hoe ze juist werken. Het voornaamste doel is het publiek een leuke avond te bezorgen.Om het wauw-effect te versterken wordt er ook met licht en geluid gespeeld en worden er zo nu en dan ook goocheltrucs gebruikt.

   De personen in kwestie zijn meestal al lang bezig, ze hebben lang aan hun show gewerkt en weten waar ze juist op moeten letten. Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat het voor jou onmogelijk is dit niveau te bereiken.

   Hypnose zelf is niet heel moeilijk aan te leren en mits veel oefening en de juiste begeleiding is een zaalshow misschien ook wel iets voor jou. Word jij dé Rasti Rostelli van de nieuwe generatie? Laat jij de zalen vollopen?

  7. Je wilt snellere resultaten

   Therapie duurt vaak lang en het is dan nog maar de vraag of de echt diepliggende problemen zijn opgelost. Niet alleen is hypnotherapie effectiever dan gedragstherapie en psychoanalyse (93% tegenover 72% en 38%), het is ook goedkoper (€1197 tegenover €2500 en €10000) en heeft minder sessies nodig voordat een resultaat geboekt wordt (6 tegenover 22 en 600 sessies).

   Dit betekent uiteraard niet dat hypnose een onmiddellijk wondermiddel is, maar het versnelt wel aanzienlijk bepaalde therapieprocessen.

  8. Je wilt naar vorige levens

   reincarnatie therapieGeloof je dat je al vorige levens hebt gehad? Dan is hypnose een manier voor jou om deze te ontdekken. Hypnose zet namelijk de deur open van je onderbewuste. Je kan zo ook raken aan zaken uit het vorige leven, ergens zit dit namelijk nog onbewust in je verborgen.

   Zodra je weet wie of wat je was in je vorige levens kan dit je dagelijkse leven zeer hard beïnvloeden.Je kan hieruit veel leren over de reden dat je bent wie je bent en waarom je doet wat je doet.Voor mensen die helemaal niet openstaan voor de idee van vorige levens, zal hypnose niet helpen om deze bloot te leggen.

   Dit komt omdat je bij hypnose altijd zelf mee de richting bepaalt. Deze mensen zullen zich in hypnose niet openstellen voor het ontdekken van vorige levens.

  9. Je wilt je missie weten op aarde

   We zijn er niet altijd even bewust mee bezig en het lijkt vaak een abstract en ver concept, maar wat is de reden van ons individueel bestaan? Als deze vraag echter te lang geen antwoord krijgt kan dit ertoe leiden dat iemand zich zinloos en overbodig gaat voelen.

   Het is dus belangrijk onszelf bewust de vraag te stellen “Wat is mijn missie op deze wereld?”

   En wat moet er veranderen om in deze missie te slagen?

   Dit vergt een grote openheid, waarbij je je eigen gewoontes en doelen in je vraag stelt. Je moet zowel naar je problemen en slechtere eigenschappen als naar je kwaliteiten en groeipotentieel kijken.

   Door hypnose kan je ontdekken welke capaciteiten je nog allemaal in je hebt. Deze kunnen je missie duidelijker maken en wanneer je een goed contact hebt met je onbewuste kan je erachter komen wat je werkelijke missie is.

  10. Je wilt contact met je hogere zelf of hoger bewuste

   Hoe meer open je staat voor “je hogere zelf” hoe beter je hiermee in contact kunt treden. Mensen die hier niet in kunnen geloven zullen ook geen contact kunnen creëren maar mensen die daar wel in geloven wel en dat heeft absoluut voordelen.

   Als je er namelijk wel in gelooft, in het hebben van een bewuste, onbewuste én hogerbewuste, dan kan je via hypnose met deze laatste twee in contact treden.

   Dit werkt als volgt: eerst wordt er in contact getreden met het onbewuste waarvan we allerlei signalen ontvangen. Eenmaal we deze opvangen kunnen we de volgende stap zetten door te vragen aan het onbewuste om ons te verbinden met ons hoger bewuste.

   Bijna altijd zal deze naar voor geschoven worden, zodat je met je hogere zelf in contact kan treden. Je kan deze nu allerlei vragen stellen, bijvoorbeeld “wat is mijn missie in het leven?” Een zeer leerrijke en verreikende ervaring!

  11. Je wilt meer uit je sport halen

   Hypnose kan je sportprestaties aanzienlijk verbeteren. Daarbovenop heeft het nog steeds de therapeutische functie. Deze hangen zeer nauw samen, want het is bewezen dat de mentale staat bij atleten zeer hard hun prestatie bij training en wedstrijden beïnvloedt.

   Hypnose kan zo naast de gewone fysieke training als de nodige mentale training gezien worden.Hypnose zorgt ervoor dat de atleet zichzelf beter leert ontspannen en leert te focussen op zijn doel, terwijl hij alle afleidingen leert negeren. Dit kan eveneens helpen angst, nervositeit of stress te verminderen die komt kijken bij de hoge prestatiedruk van de atleten.

   Door hypnose word je meer gemotiveerd om te sporten en wordt je meer bewust van je eigen lichaam.
   Aikido zwarte band

   Deze technieken worden veel gebruikt door coaches en psychologen. Bij atleten is het gebruik al bekend sinds de Olympische Spelen van Rusland in 1920.

   Er zijn ook al vele studies naar gedaan. Deze wezen uit dat bij basketbal, golf, lange afstand renners, boogschieten en badminton telkens het prestatieniveau verhoogde bij het gebruik van hypnose.

   Het is dus toepasbaar op een verzameling zeer diverse sporten.

   Zelf heb ik hiermee mijn zwarte band Aikido binnen 3 jaar gehaald en dat is voor aikido begrippen vrij snel.

  12. Klik hier om meer te leren over hypnose 2.0

   Je wilt je angsten oplossen

   De kritische mind van ons bewustzijn wordt als het ware afgeblokt in hypnose-toestand. Dit zorgt er voor dat we in het dagelijkse leven bij het zien van onze angsten, bijvoorbeeld een muis of een donkere diepte, meteen de link liggen met gevaar.

   We kunnen terug gaan naar de eerste keer dat deze negatieve associatie plaats vond. regressie therapie

   Dit noemen we regressie. Door terug te gaan naar dit moment kan je de angst loskoppelen van het voorwerp. We koppelen “gevaar” dus los van “de muis of de donkere diepte”.

   Het kritisch denken staat ons ook niet langer in de weg. Als eenmaal het kritische bewustzijn terug geactiveerd wordt kan je ook meteen leren uit deze loskoppeling. Zo is hypnose een perfecte manier om met oude, diepgewortelde angsten af te rekenen.

  13. Je wilt je toffe ervaringen weer herbeleven

   Er zijn zo van die momenten dat alles perfect samenvalt, dat iedereen gelukkig samen is en dat je alleen maar kunt denken aan hoe mooi de wereld is. Jammer genoeg zijn die momenten net zoals alle andere zo weer voorbij.

   Situaties veranderen, mensen gaan weg of worden ziek, maar wat als je deze mooie ervaringen terug zou kunnen oproepen? Op momenten dat het even wat minder gaat kan dit een enorme steun zijn.

   Een andere vraag die je jezelf zou kunnen stellen: waarom zou je het niet doen?

   Je kan bijvoorbeeld je Party Ervaringen weer herbeleven zoals ik deed bij BNN jaren geleden ;-)

  14. Je wilt je herinneringen herbeleven

   De hersenen bewaren al je herinneringen, zo kan je door dieper te graven in je hersenen via hypnose bepaalde herinneringen opnieuw beleven in je hoofd. Dit kunnen leuke herinneringen zijn, maar ook gebeurtenissen die je nog niet verwerkt hebt.

   Je kan volledig zelf kiezen welke herinneringen je toelaat en welke niet.Het is vaak heel leerrijk om bepaalde herinneringen terug op te roepen.

   Je kan er namelijk veel uit leren over waarom jij of de dingen rondom jou zijn zoals ze zijn. Eenmaal je deze informatie hebt kan je kiezen wat je hier aan wilt veranderen indien nodig.

  15. Je wilt nieuwe overtuigingen sneller installeren

   Overtuigingen kunnen vaak zeer beperkend zijn. Zo doen we veel overtuigingen op in onze kindertijd die we, eenmaal we volwassen zijn, niet meer goed kunnen duiden, maar ook niet kunnen loslaten.

   Een voorbeeld hiervan is dat je als kind een nare ervaring hebt met een spin en heel je leven hierdoor angst hebt van spinnen.Door hypnose kan je echter de kern van oude overtuigen terugvinden en deze ombuigen.

   Door de nare ervaring te herbekijken en te zien dat de spin los staat van de angst, kan je fobie verdwijnen. Zo kan je tevens geheel nieuwe overtuigingen installeren. In het dagelijkse leven zou onze kritische mind deze nieuwe overtuiging moeilijker toelaten, maar gelukkig tijdens hypnose is deze niet of nauwelijks aanwezig.

   Al wat je moet doen is je onderbewuste hiervoor openstellen en je kan ongelofelijk snel geheel nieuwe overtuigingen toevoegen die je leven kunnen verrijken.

  16. Je wilt je meer focussen

   Wil je studeren zonder heel de tijd afgeleid te zijn? Wil je innerlijke rust vinden? Met hypnose kan het! Hypnose verscherpt namelijk je focus op de elementen waar je deze zelf op wilt leggen.

   De afleidingen en kritische mind die onze focus anders altijd verstoren wordt afgezet tijdens de hypnose. Je bent als het ware in een staat van pure focus.Hierdoor kan je veel meer uit een beeld, idee of herinnering halen.

   Als je dit meerdere keren doet zal deze focus zich ook uitbreiden naar je bewustzijn. Je zal zo dus door hypnose ook rustig en meer gefocust worden in het dagelijkse leven.

Klik hier om meer te leren over hypnose 2.0

 1. Je wilt het gebruiken om beter te leren

  We ondervinden allemaal wel eens belemmeringen als we proberen te leren. Voorbeelden hiervan zijn weinig zelfvertrouwen, weinig motivatie, verminderende geheugencapaciteit en/of faalangst. Hypnose kan deze kwaaltjes echter wegnemen.

  Tijdens de hypnose verkeer je namelijk in volledige innerlijke rust.Je kan je beter focussen, je interne motivatie groeit en je visualisatievermogen wordt sterker. Stapje voor stapje kan je zelf je geheugen verbeteren. Hypnose helpt op deze manier bij het leren zelf, maar ook voor het behouden en opnieuw oproepen van nieuwe informatie.

  Zelfs oude leerervaringen kunnen worden opgeroepen door hypnose.Dit werkt zowel bij sensorisch-, motorisch- als conceptgeheugen. Het Sensorisch geheugen gebruik je voor je zicht, geluiden en smaken te onderscheiden. Het motorisch geheugen houdt zich bezig met coördinatie en bewegingen. Het conceptgeheugen is het deel van je geheugen dat werkt rond alles van woorden en ideeën.

  Je kritische mind die ervoor zorgt dat je twijfelt aan je eigen capaciteiten verdwijnt op de achtergrond, waardoor je terug je volledige capaciteiten kunt inzetten. Niet alleen leer je zo beter, maar je zelfvertrouwen groeit zelfs terug.

  Wanneer je beter informatie wilt opnemen en ook een examen met gemak maken? Kijk dan hieronder naar de hypnose video :-)

 2. Je wilt je patiënten ontspannen of verdoven

  Veel mensen die naar de dokter of tandarts gaan hebben hier angst voor. Dit bemoeilijkt de behandeling voor de dokter en is onaangenaam voor de patiënt. Het is echter bewezen dat hypnose de angst voor de dokter of tandarts kan verminderen.

  hypnose tandartsHypnose wordt eveneens succesvol gebruikt door artsen en psychologen om depressies, angsten, eetstoornissen, slaapstoornissen, podiumangst, compulsief game-gedrag en posttraumatische stress te behandelen. Ook kan hypnose ingezet worden bij het stoppen met roken of het verliezen van gewicht.

  Dr Gerard Sunnen van the New York University School of Medicine verklaart alvast dat hypnose de meest krachtige niet-farmacologische manier is in de wetenschap om mensen te doen ontspannen. Hij raadt zonder uitzondering eerst hypnose aan voor hij kalmeringsmiddelen zal voorschrijven.

 3. Je wilt je patiënten helpen om pijnvrij te worden

  Het is al meermaals bewezen dat hypnose bijdraagt bij het verzachten van pijn en het verhelpen van ziektes. Vele wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat hypnose kan bijdragen tot het verminderen van pijn veroorzaakt door brandwonden, beenmerg aspiratie en bevallingen.

  The Internaltional Journal of Clinical and Experimnetal Hypnosis bewees in éém van zijn studies dat hypnose de pijn verzachte bij 75% van de participanten, uitgevoerd in 27 verschillende experimenten.Ook bij pijnbestrijding bij kanker en chronische ziektes is hypnose een goed hulpmiddel.

  Er wordt door sommige mensen zelfs beweerd dat het immuun systeem van deze mensen erdoor kan verbeteren.

  Eveneens kan hypnose de pijn verlichten bij hoofdpijn, fibromyalgie, tand-operaties en gerelateerde kwalen.

  Hypnose mag niet verwisseld worden met placebo. Hypnose heeft een bewezen groter effect op pijnverzachting dan placebo bij mensen die openstaan voor suggestie.

 4. Je wilt nog sterker worden (fysiek)

  Hypnose kan ook lichamelijke veranderingen te weeg brengen. Zo was er een onderzoek in 2015 met 29 proefpersonen die een maand lang met hun pols in het gips moesten doorbrengen.

  De helft van deze proefpersonen moest regelmatig mentale krachtoefeningen doen, met andere woorden ze moesten zich visualiseren dat ze kracht op de spieren zetten.Mentale Fitness

  De andere helft moest deze oefeningen niet doen. Na 4 weken mocht het gips er af. Uiteraard hadden alle deelnemers minder sterke polsspieren als voor het experiment. Wat echter wel zeer opmerkelijk was: het krachtverlies was 50 kleiner bij de groep die nog mentale krachtoefeningen had gedaan dan bij de andere groep.

  Door deze mentale visualisaties worden er waarschijnlijk bepaalde gebieden in de hersenschors geactiveerd, die de verzwakking inperken.

  Dit werkt echter voor alle soorten van fysieke training: als je in je hoofd fitnest, zal je brein denken dat je echt meer met sport bezig bent. Zo kan je jezelf fitter en sterker maken!

 5. Je wilt alles eruit halen wat er in zit!

  Heb je ooit super gekke en geweldige dromen of dagdromen gehad? Dit is ons onderbewuste dat zichzelf even aan de bovenkant toont. Stel je voor dat je dit zelf kan controleren en veel bewuster kunt meemaken. Dag in dag uit zijn we enkel bezig met ons bewuste, terwijl er nog zoveel meer in ons zit.

  Om onszelf volledig te begrijpen moeten we dus ook in onze diepste kern durven kijken. Met hypnose en een hypnose training kan je deze openen.

  Je kan aan de slag met al je emoties, gewoontes, verslavingen, vaste overtuigingen, creativiteit, fantasie, persoonlijke ontwikkeling en herinneringen. Allemaal kansen die in jezelf zitten en die alleen jij er uit kan halen!

Hebben deze dertig tips je overtuigd?

Wacht niet langer en ga snel op zoek naar meer informatie over hypnotherapie! Wij zijn er zeker van dat het je leven zal verrijken!

En wil je het zelf leren?

Dat kan. Klik hieronder op de button en je ontdekt alles over hypnose 2.0

Klik hier om meer te leren over hypnose 2.0

En je mag dit bericht een like of een tweet geven ;-)

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen