Alles is liefde
Alles is liefde
03 maart 2019 
1 min. leestijd

Alles is liefde

Wanneer ik werk met cliënten, wat ik tegenwoordig niet meer zoveel doe, dan zoek ik altijd naar de liefde. Het probleem wat ze namelijk ervaren kan je altijd herleiden naar liefde.

Dat is namelijk wat je wilt. Je wilt liefde.

En als je daar problemen voor moet gaan creëren dan doe je dat.

Alles is Liefde

Kijk maar naar vrouwen die vallen op foute mannen. Allemaal vanuit liefde.

Of mensen die niet zichzelf durven laten zien. Allemaal vanuit liefde.

Vanuit liefde? Dat doe je toch niet vanuit liefde? Nou, denk maar eens even door.

Stel je voor je voelt je niet goed genoeg en daardoor zoek je steeds een man die je dat gevoel geeft. Dus dat klopt steeds precies, al wil je dat niet.

Maar hoe komt het dat je je niet goed genoeg voelt? Biologisch gezien klopt dat niet want als je echt niet goed genoeg was geweest, dan hoorde je bij al je potentiële broertjes en zusjes die geëindigd zijn in een doucheputje…

Het is je aangepraat, je hebt het aangenomen en doet het nu vanuit liefde.

Liefde? Ja, want waarschijnlijk doe je nu dingen die ervoor zorgen dat je aandacht krijgt, je wilt bewijzen dat je wel goed genoeg bent en af en toe kan je daardoor een gevoel van liefde ervaren.

Maar dat is toch niet handig? Nou, toen je klein was, was dat de beste manier. Je wilt eten, drinken en liefde. Daar heb je oplossingen voor gevonden om dat te krijgen. Dat je daarbij je eigen kleur hebt verloren was de prijs die je betaalde om te overleven en voor dat beetje liefde.

Nu werkt het uiteraard niet meer zo goed, maar ga het dan maar eens veranderen. Het werkte, het levert je nog steeds iets op, dus ga je ermee door. Vanuit liefde voor jezelf…

Wanneer je dat kan voelen, dan kan je ook meteen zacht en mild worden naar jezelf toe. Je hebt namelijk het beste met jezelf voor. Waarom zou je dat niet hebben?

Je bent alleen gekomen, je hebt alleen jezelf, dus is het logisch dat je geprogrammeerd bent om het beste met je voor te hebben. Dat het lijkt of je iets anders doet en jezelf misschien zelfs pijn doet, dat kan.

Maar waarom je het doet, is vanuit liefde. Je houdt van jezelf en ik ook van jou ❤️

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen