De Allergieweek het hele jaar
De Allergieweek het hele jaar
28 maart 2012 
2 min. leestijd

De Allergieweek het hele jaar

Helende verhalen bij allergieHet is deze week allergieweek bij ons in de Zaanstreek. Dat betekent dat het ziekenhuis wat meer aandacht geeft aan allergieën. Een allergie is namelijk een groot probleem en wordt steeds groter. Steeds meer mensen (vooral kinderen) krijgen er last van en daarom zijn dat soort weken er, om mensen beter voor te lichten over wat het precies is.

Allergieweek

Het is dus een week voor iedereen die allergisch is of geïnteresseerd in allergieën. Je kan een huidtest laten afnemen, er is een speciale kindermiddag en meneer Graspoll komt ook nog even langs. Presentaties door allergoloog en KNO-arts waarin vooral aandacht zal zijn voor allergische en niet-allergische klachten van de luchtwegen en wat hieraan kan worden gedaan.

Je ziet, het is dus een volle week waarin aandacht wordt gegeven aan de allergie. Een allergie komt ook steeds vaker voor bij mensen en het is jammer dat er geen aandacht wordt gegeven aan eenvoudige oplossingen. Die zijn er namelijk wel.

De oplossing voor een allergie

Dat ik een opleiding deed in NLP ontdekte ik een techniek die ervoor zorgt dat je mensen van een allergie af kan helpen. Zelf geloofde ik dat helemaal niet. Hoe kan je nu van een allergie afkomen, dat is lichamelijks, toch? Het verbaasde mij dan ook dat het zo eenvoudig ging en na tientallen mensen geholpen te hebben, weet ik dat het ook op de lange termijn werkt.

Het mooie is, dat wanneer het onverhoopt niet werkt, dat je met hypnose nog dieper kan gaan om het dan wel op te lossen. Vaak hoeft dat niet eens, maar ook een regressie kan zeer goed helpen bij een allergie. Dit soort methodes worden absoluut niet onder de loep genomen en dat vind ik een kwalijke zaak. Kan je je voorstellen hoeveel mensen er geholpen mee zouden kunnen zijn?

Een allergie hoeft echt niet blijvend te zijn. Je had het vaak eerst niet en opeens heb je het. Opeens reageer je op iets waar je daarvoor niet op reageerde. De vraag is: ‘Waarom?’

Nu weet je dat waarschijnlijk niet eens, maar ergens in jouw onderbewustzijn ligt dat antwoord. Wanneer je dat weet, dan kan je het vrij eenvoudig oplossen.

Allergie bij kinderen

Wanneer jouw kind een allergie hebt, dan kan ik je het boekje ‘Helende Verhalen’ van Paul Liekens aanraden. Een superboek en een must voor iedere ouder. Kinderen hebben namelijk nog de gave om zich helemaal aan een verhaal over te geven. Ze zijn dan als het ware de hoofdpersoon. Iedereen met kleine kinderen weet dit, want hoe vaak heb je jouw zontje of dochtertje niet zien huilen bij een zielig verhaal?

Omdat ze dat nog zo goed kunnen, werken deze verhalen wonderbaarlijk goed. Zelf heb ik ze ook gebruikt bij mijn kinderen en het werkt fantastisch. Je kan hem makkelijk bij Bol bestellen via de link hiernaast!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen