De hypnotische coma
De hypnotische coma
14 maart 2019 
in Hypnose
1 min. leestijd

De hypnotische coma

 

James Esdaile was een Britse chirurg die werkte in India. Hij opereerde daar mensen, zonder verdoving. Dit was rond 1845…

Die mensen voelden echter niks. Ze waren wel verdoofd, maar heel natuurlijk. Ze waren zo diep in hypnose dat ze niets voelden.

Toen was trouwens de term hypnose net bedacht, James werkte met technieken van Mesmer. Heel veel dokters werkten met die technieken. Meer dan 300 operaties had hij uitgevoerd zonder verdoving en met succes.

Hij bracht ze zo diep in hypnose dat er natuurlijke anesthesie werd gecreëerd.

James kon het echter in Engeland niet reproduceren, dus werd zijn titel afgenomen en keerde hij weer terug naar India. Daar werkte het wel.

Lang werd gedacht dat je die staat niet kon creëren bij mensen. Ja, het is wel zo dat bij 1 op de 15.000 mensen die in hypnose worden gebracht die staat bereikt wordt. Alleen per ongeluk…

Hoe je dat dan weet als hypnotiseur? Ze komen er niet meer uit als je ze optelt uit hypnose. Ze noemden het dan ook de hypnotische coma, omdat het uren kon duren voordat iemand eruit was.

Daarom zijn nog heel veel mensen bang dat ze er niet meer uitkomen, maar de vraag is eigenlijk: ‘Waarom blijven ze er dan in? ‘

Omdat het de meest heerlijke staat is om in te zijn. Het zou meer ‘de hypnotische hemel’ moeten heten. Daarom willen mensen er niet uit. Daarom komen ze er ook niet meer uit als je ze optelt.

En ze zijn zo ontspannen, dat ze totaal geen pijn meer voelen. Je kan ze opereren, laten bevallen en ze voelen helemaal niets, want ze zijn in de hemel…

Daarom noemen wij het ook de Esdaile State en die kan je creëren. Gisteren nog een hele dag training over gegeven. En ja, ze gingen allemaal de spreekwoordelijke hemel in en voelde niets.

Maar ja, even nadat Esdaile deze ontdekking deed, werd de chemische anesthesie uitgevonden en tegenwoordig is het bijna vergeten kennis en zeker vergeten kunde.

Jammer, want pijnloos bevallen kan op deze manier. Zonder ruggenprik zodat de baby heel natuurlijk ter wereld komt zonder dope in zijn lichaampje…

Maar ja, liever hypnose lekker in de alternatieve wereld drukken, belachelijk maken en pilletjes verkopen, dan mensen echt leren wat ze allemaal kunnen met hun lichaam en geest.

Vandaag gaan we mensen leren hoe ze pijn moeten bestrijden. Snel, in een gesprek en heel effectief. Geen pilletjes, maar gewoon met hypnose.

Mooie dag!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen