Dé manieren om jouw doelen te halen
Dé manieren om jouw doelen te halen
30 december 2010 
1 min. leestijd

Dé manieren om jouw doelen te halen

[private]

Er zijn manieren om een doel te halen. Natuurlijk vergt ieder doel dat je wilt halen een bepaalde mate van doorzetting. toch kan het makkelijker en zonder frustratie. Hoe?

Manier 1

Denk aan dingen die je bent begonnen en volhield. Let op de details. Wat maakte het nu dat je dit wel volhield? Was het iets dat je zag, hoorde, voelde of rook? Gebruik dan dat detail nu voor het doel wat je wilt halen.

Als het bijvoorbeeld een beeld is van het einddoel dan moet je dat dus ook gebruiken nu. Stel je voor je houdt het vol om te sporten maar je wilt stoppen met roken en dat lukt nog niet. Misschien ga je sporten voor het gevoel dat je krijgt na het sporten. Je voelt je zo lekker op het eind. Dat wil je dan ook gebruiken met roken. Je wilt dan dezelfde strategie gebruiken zodat je het volhoudt.

Manier 2

Maak de weg naar het doel leuker. Wanneer namelijk iets leuk is om te doen dan is het makkelijker. Het doel halen is natuurlijk prachtig, maar de weg ernaar toe is minstens net zo belangrijk. Als die weg een drama is om af te gaan dan haal je het doel nooit.

Niemand wil een martelgang. Daarom werken diëten ook niet. Na die martelgang ga je juist meer ‘zondigen’. Je wilt het dus direct leuk hebben en niet alleen wanneer je het doel gaat halen.

Uiteraard is een combinatie van deze manieren de beste weg.

Onbewust patroon

De snelste manier om die patronen te veranderen is met hypnose. Deelnemers aan de opleidingen weten dat ook. Net kreeg ik nog een reactie van een deelnemer uit de vorige Advanced Hypnose Practitioner.

Beste Edwin,


Ik wilde je even melden dat het erg goed gaat. Vanaf de zondag dat ik bij je weg ging heb ik geen rusteloze benen meer gehad en ben ik nu een soort van hyper. Ik viel tijdens de opleiding veel in slaap en dacht dat ik niets had opgenomen maar het is ongelooflijk. Ik pas het onbewust allemaal toe en dit is echt de beste opleiding geweest die ik heb gevolgd (tot nu toe) en ik had er al veel gevolgd.

Ik heb ook direct een paar nieuwe sites gelanceerd na jouw tips en het werpt al z’n vruchten af. Je hebt er een concurrent bij! :-)

Dank je voor je tips met de marketing en de opleiding. Ongelooflijk de kracht van hypnose en dat ik eindelijk na 20 jaar verlost ben van die rusteloze benen.

Nogmaals dank en de groeten aan je familie en de beste wensen.

Tot volgend jaar bij de Master!

Groeten,

Charles

Wil je daar ook bij zijn? Er zijn nog enkele plaatsen voor januari!!

[/private]

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
Danny
Door

Danny

op 30 Dec 2010

Als je iets echt wilt, moet je dat niet in een voornemen zeggen. Maar het jezelf beloven te gaan doen. Pas wanneer je zelf echt iets wilt, gaat het ook lukken. Maak je een voornemen, sta er dan zelf ook eerst 100% achter, anders moet je er NOG niet aan beginnen.Vorig jaar had ik geen goede voornemens, en dit jaar ook weer niet. Als ik iets wil, dan moet ik ervoor willen gaan. Een goed voornemen voor mij zou kunnen zijn dat ik wil gaan studeren, maar daar sta ik nog niet 100% achter. Ik ga er wel aan werken dat ik daar 100% achter kom te staan, en volgend school jaar ... dus rond de zomer, met een studie te beginnen.Dit lijkt misschien te passief, maar als ik zorg dat ik vaker aan mijn doelen denk en er goed over na denk, en ik dan eenmaal begin valt het allemaal zeer mee, en gaat het bijna vanzelf.Mijn voornemen van 2 jaar geleden had ik gehaalt, en al op 9 januari :D terwijl ik toch dacht langer dan 1.5 week nodig te hebben. Het is te prive om te vertellen waar dat over ging :PDus in het kort, denk na over je "probleem/doel", denk er vaak aan, zoek hulp bij vrienden/familie als je het niet alleen denkt te doen, en vertel hun wat je wilt gaan bereiken. En onderneem pas serieuze actie, als je er voor de volle 100% wilt gaan.JIJ bent de belangrijkste persoon in JOUW leven. JIJ beslist dus wat JIJ ermee wilt doen.Grtz Danny

Matisha
Door

Matisha

op 30 Dec 2010

Ter aanvulling heb ik hier een zeer toepasselijke quote van een zeer toepasselijk persoon. Het was Milton H. Erickson die ooit zei: "A goal without a date is just a dream".Wanneer je een doel voor ogen hebt doe je er goed aan een (realistische!) deadline voor jezelf in te stellen. Als je bewust naar een datum toewerkt is je doel ineens veel meer vastomlijnd, en daarbij geeft het ook nog eens een stok achter de deur.Diëten bijvoorbeeld (het bekendste Goede Voornemen) lijkt een onmogelijke opgaaf als je jezelf als doel stelt 20 kilo af te moeten vallen. Maar als je jezelf belooft op een bepaalde datum 5 kilo kwijt te zijn, is dat al veel beter te behappen. Daarna (na een weekje adempauze) geef je jezelf gewoon weer een nieuwe deadline voor de volgende 5 kilo.Zelf doe ik dit ook; Na een ongeval afgelopen zomer heb ik een flinke achterstand opgelopen in mijn (thuis-)studie. Ik heb mezelf nu twee maanden de tijd gegeven dit in te halen. Je kunt er een sport van maken om je doelen binnen de met jezelf afgesproken tijd te behalen, dit veroorzaakt een trots gevoel dat meer voldoening en meer motivatie voor het volgende doel geeft. Ik loop met mijn studie nu voor op schema en dat voelt goed!

Hans Oelen
Door

Hans Oelen

op 30 Dec 2010

Het bereiken van doelen vraagt een voorbereiding. Als voorbeeld, je wilt 10 kg afvallen.Om jezelf mentaal goed voor te bereiden, adviseer ik je om eerst een maand lang te werken aan je mindset. Je kunt dit doen door het gebruik van affirmaties in combinatie met visualisatie.Spreek per dag zovaak als mogelijk een affirmatie uit met de formulering: Ik ben blij en dankbaar dat ik nu zonder moeite op mijn ideale en gewenste gewicht zit van ...kg. Spreek deze affirmatie zo krachtig uit, dat je het fantastische en opgetogen gevoel ervaart wat bij die prestatie hoort. Weet, dat een affirmatie zonder dat gevoel, niet werkt! Spreek deze affirmatie minimaal 100x per dag uit. Meer mag, minder absoluut niet.Zie jezelf net voor het slapen gaan en direct na het wakker worden, zoals je bent, zoals je wilt worden. Breng je gevoel hierbij in, zoals jij je denkt te voelen, wanneer je doel bereikt is. Sluit af met het dankbare gevoel dat je doel bereikt is.Wanneer je voorbereidingstijd van een maand achter de rug is, begin dan met de werkelijke acties die dit vraagt en beloon jezelf elke dag weer met de vorderingen die je maakt. Blijf visualiseren, want daarmee blijf je gefocust op je doen en vertel jezelf zovaak mogelijk hoe eenvoudig je het valt.Succes verzekerd!Veel plezier met je voornemensHans Oelen

Reactie plaatsen