Drankje? Liever niet want alcohol kan kanker veroorzaken
Gezondheid
Edwin Selij
Gezondheid
09/19/2013
2 min
1

Drankje? Liever niet want alcohol kan kanker veroorzaken

09/19/2013
2 min
1

Een lekker drankje, een gezellig feestje, gewoon heerlijk in de tuin een biertje bij het warme weer van de afgelopen tijd. Veel mensen drinken alcohol, en zolang het met mate gaat is het ook geen probleem. Echter kan alcohol ook veel dingen veroorzaken die helemaal niet zo fijn zijn.

Alcohol kan heel vervelend zijn

Alcohol drinken is voor veel mensen een gezellige gewoonte. Als het zo blijft is er niets aan de hand, maar wij zien vaak de andere kant van de medaille. Verslavingen, geweld, stelen, liegen, in de war zijn en je kan zelfs in coma raken. Het zogenaamde “coma” zuipen.

Veel ongelukken gebeuren omdat iemand toch “teveel” opheeft en daardoor niet meer goed dingen kan beoordelen. Of de persoon in kwestie denkt prima dingen te kunnen doen en vervolgens gebeuren er (dodelijke) ongelukken.

Dat weten de meeste mensen wel. Alcohol maakt meer slachtoffers dan welke drugs dan ook en het is nog vrij te verkrijgen ook. Waar de meeste mensen echter nog niet bewust van zijn is dat alcohol ook kanker kan veroorzaken.

Alcohol en kanker?

Ja dat is wel heftig als je dat zo leest. Dan is er weinig gezelligs meer aan, aan een lekker glaasje. In 10% van de gevallen van kanker bij mannen en bij 3% van de gevallen van kanker bij vrouwen droeg alcohol daar bij aan. Het gaat om de volgende soorten kankers: kanker in de keelholte, slokdarm en lever, maar ook om darm- en borstkanker.

Gezondheidsdeskundigen pleiten er nu voor dat op elk etiket van alcoholistische dranken er op moet worden gezet dat het kankerverwekkend kan zijn. Dat is best heftig.

Volgens de deskundigen is het niet bekend bij het grote publiek dat alcohol kanker kan veroorzaken. Volgens Peter Rice van de Schotse gezondheidsorganisatie gaat het vooral bij “oudere mensen” waarvan de schade meer is.

Echter nu wordt alle aandacht en focus op de jongeren geplaatst omdat die te veel en te zwaar drinken, waardoor ook allerlei complicaties kunnen ontstaan. En wat als die ouder worden?

Dat alcohol kanker kan veroorzaken moet sowieso in het licht worden geplaatst volgens Rice. Er moet onmiddellijk actie worden genomen. Dat komt omdat in Europa het meest wordt gedronken. In sommige landen van Europa wordt 2.5 keer zoveel gedronken als het gemiddelde wereldwijd.

Het is aan de overheid en de drank industrie om de mensen hiervoor te waarschuwen. Net als voedsel waar op staat wat erin zit, willen we weten en hebben we dat recht ook om te weten wat er in de alcoholistische dranken zit.

Alcohol en hypnose

Wij helpen in het instituut veel mensen met alcoholverslaving en met succes. Het is een unieke manier van hypnotherapie die erop gericht is om het onbewuste automatische programma van de verslaving op te sporen en te transformeren.

Wanneer dat niet gebeurt blijft het vaak sluimerend actief. Daarom is het zo belangrijk dat de oorzaak wordt achterhaald en getransformeerd. Wanneer dat gebeurt dan is de verslaving ook niet meer actief omdat er een nieuw onbewust programma is geïnstalleerd.

Wist jij dat? Dat alcohol kanker kan veroorzaken?

Ik hoor graag van je wat je er van vindt dus laat een reactie achter als je wilt.

 

Reacties
Categorieën