Een goede visualisatie vanuit hypnose bij buikpijn
Een goede visualisatie vanuit hypnose bij buikpijn
05 april 2013 
3 min. leestijd

Een goede visualisatie vanuit hypnose bij buikpijn

Hypnose bij buikpijn werkt zeer effectief. Vooral wanneer het gaat om chronische buikklachten. In veel ziekenhuizen wordt er al mee gewerkt en is het de nummer 1 therapie wanneer kinderen chronische buikklachten ervaren. Ook ik had laatst een jongeman die daar last van had en dit is wat ik deed..

Hypnose bij buikpijn

Wanneer je buikpijn ervaart dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Als het aanhoudt dan is de eerste stap natuurlijk om naar de dokter te gaan. Misschien vindt hij al iets en kan je daarna weer vrolijk verder.

Wanneer de dokter niets vindt dan word je doorverwezen naar het ziekenhuis en worden er foto’s gemaakt. Wanneer ze op een gegeven moment dan helemaal niets kunnen vinden, dan komt hypnotherapie om de hoek kijken.

Hypnotherapie bij buikpijn

Hypnotherapie is de nummer 1 behandelmethode bij kinderen met chronische buikpijn. De ‘normale’ gang van zaken in de hypnotherapie bij dit soort klachten bestaat uit een traject van ongeveer 6 sessies of 1 sessie en dan verder met CD’s. Bij meer dan 80% van de kinderen werkt dit perfect.

Zelf denk ik altijd dat het sneller kan en zo had ik laatst een jongen in mijn praktijk die al maandenlang buikpijn had. Een hele slimme jongen, zat op het gymnasium, was 12 jaar en het ging heel goed op school. Inderdaad, het ging heel goed, want hij was al weken niet naar school geweest. Hij had veel te veel last van zijn buik.

Na een inleidend gesprek gingen we aan de slag met hypnose. Hij ging heel goed in hypnose en in een diepe staat van hypnose gebruikte ik de EV-techniek. Deze techniek stelt je in staat om emoties los te laten zonder ze te voelen.

Ik was ervan overtuigd dat dit goed zou werken voor hem en dat klopte. Na 1 behandeling was de pijn weg.

Het vervolg

We hielden contact en het bleek dat de pijn gedeeltelijk terugkwam en verplaatste naar zijn hoofd. Ook had ik hem geleerd hoe hij het zelf kon doen en onbewust deed hij dat ook, want toen we een vervolg wilde inplannen kreeg ik een mail dat het niet meer hoefde en plaatste zijn moeder in een van de facebookgroepen dit bericht:

Jongens, even om Edwin Selij een veer te geven! Hij heeft fantastisch resultaat bereikt met mijn zoon Frank. Frank is net 12 geworden en zit in de eerste klas. Heeft maandenlang enorme buikpijn gehad, waardoor hij bijna de helft van het schooljaar heeft gemist. Eerst ’s een paar uur, later hele dagen en vanaf half januari 8 weken niet naar school.

Alles afgedokterd. Regulier, huisarts, ziekenhuis, kinderarts, proefjes, alternatief, paragnost, etc. etc. Totdat de kinderarts tegen ons zei: Heel vaak is buikpijn bij kinderen psychisch. 4 van de 5 keer vinden we geen fysieke belemmeringen/oorzaken. U zou dan eventueel hypnotherapie kunnen overwegen, dat doen alle ziekenhuizen…

Op dat moment vertelde ik de kinderarts maar niet dat ik wel eens van hypnotherapie had gehoord. Zo bizar dat je dagelijks klanten helpt, maar er bij je eigen kind dan eigenlijk gewoon niet aan denkt…

Nou ja, nu we dan toch hypnose al in gedachten hadden, leek het ons goed om niet te wachten op alle onderzoeksresultaten en Frank nog weken te laten verzuimen, maar snel een telefoontje naar Wormerveer te plegen. Eigen kind hypnotiseren bij echte klachten, dat kan ik gewoon niet. Komt te dichtbij.

Nou – 1 sessie. Edwin, ik was er niet bij, maar uit Franks verhaal maakte ik op dat het o.a. de EV-techniek was. We kregen nog geen 1,5 uur later een ander kind terug. De pijn is een aantal weken zo’n 60% minder geweest, maar belangrijker nog, Frank kreeg bovendien steeds meer vertrouwen in zijn eigen kracht om zichzelf verder te helpen. Zo werd de pijn minder en minder. En nu, inmiddels 3 weken verder, hebben we eigenlijk besloten dat een 2e sessie niet nodig is. Hij heeft al een paar dagen nergens last meer van!

IS DAT NIET FANTASTISCH? We waren al sinds september redelijk radeloos.
Thanks Edwin!

Hypnose bij chronische buikpijn

Hypnose werkt zeer krachtig en vaak al in 1 sessie. Het is toch geweldig wanneer je op die manier mensen kan helpen. Wat ik hem verder geleerd heb is het volgende.

In hypnose zei ik tegen hem: ‘Stel je de buikpijn voor als een kolkende rivier en iedere keer als die rivier wild wordt dan maak je er een rustig beekje van. Lukt dat?’ Hij knikte ja.

Dat is wat ik zijn onbewuste leerde en dat heeft samen met de EV-techniek wonderen gedaan.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Astrid Davidzon
Door

Astrid Davidzon

op 05 Apr 2013

Ha Edwin, wat leuk dat je het verhaal van onze Frank plaatst. Ik kreeg meteen al een vraag via Facebook. Vanaf welke leeftijd werkt dit bij kinderen? Wat is jouw ervaring? Ik heb eigenlijk alleen ervaring met grote kinderen en volwassenen... Zonnige groet, Astrid

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 05 Apr 2013

Het werkt vanaf een jaar of 5 prima. Wanneer kinderen kunnen begrijpen wat je zegt dan werkt het. In hypnose gaan kunnen ze ook prima vanaf die leeftijd.

gerrit
Door

gerrit

op 05 Apr 2013

"In hypnose zei ik tegen hem: 'Stel je de buikpijn voor als een kolkende rivier en iedere keer als die rivier wild wordt dan maak je er een rustig beekje van. Lukt dat?' Hij knikte ja." Maar haal je hiermee de oorzaak ook weg en zo ja wat was de oorzaak? Gerrit

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 05 Apr 2013

@Gerrit de oorzaak had ik al weggehaald met de EV-techniek. De rest was meer voor het bewuste deel om zo controle te krijgen over de buikpijn.

Astrid Davidzon
Door

Astrid Davidzon

op 05 Apr 2013

Over de oorzaak nog het volgende: Wij als ouders menen wel een idee te hebben over wat de oorzaak/oorzaken zijn. Of wat in ieder geval een rol speelde. Maar, Edwin heeft Frank gevraagd of hij dat ook wilde weten. En Frank wilde maar 1 ding: van de pijn af! Logisch, het is een kind. Oorzaak maakt hem niet veel uit. Aan de ene kant vonden we dat wel jammer. Aan de andere kant denken we wel te menen waar het mee te maken had. In ieder geval is het overduidelijk nu uit zijn systeem, daarmee opgelost en voor ons niet meer zo relevant.

Reactie plaatsen