Energie en Hypnose
Energie en Hypnose
11 juli 2011 
in Hypnose
2 min. leestijd

Energie en Hypnose

Energie en HypnoseHet gebruik van energie tijdens hypnose is een geweldige manier om nog beter te werken met cliënten. Wanneer je dit namelijk kan doen dan kom je sneller tot de kern.

Energetische Hypnose

We hebben allemaal energie en kunnen ermee werken. Dat doen we onbewust al. De meeste energie komt uit onze handen en daarom leg je ook je hand op je knie als je je knie stoot. Het handopleggen doen we dus allemaal.

En net als pianospelen is de een daar beter in als de ander. Je hebt natuurtalenten die al vanaf hun 3e jaar de toetsen kunnen vinden. Anderen moeten daar veel meer moeite voor doen. Toch kan iedereen het leren.

Net als de man die vroeg aan iemand hoe hij bij het Concertgebouw kon komen.. Oefenen, oefenen, oefenen… was het antwoord.

Zo werkt het ook bij het werken met energie. Wanneer je oefent ermee kan je al heel snel er goed in worden. Hoe meer je het doet, hoe beter je er in wordt. En daar zijn goede oefeningen voor.

Het beste wat je eerst kan doen om ermee te oefenen is het visualiseren van gevoelens. Het beste hoe je de volgende oefening kan doen is met een partner.

Geef gevoel een kleur en je kan het veel makkelijker sturen..

Stel je maar eens voor dat je blij bent en denk aan een moment dat je heel blij was. Wanneer je dat nu voelt, geef het dan een kleur en laat die kleur draaien in je lichaam. Steeds sneller, zodat je blijer wordt.

Laat dan de draaicirkel groter worden tot uit je lichaam en stel je voor dat die cirkel om je partner heen gaat. Hij of zij is nu in jouw cirkel van blijheid. Laat die kleur in jouw partner gaan en zie hem of haar in die kleur.

Draai dan de rollen om en vraag hoe het was aan elkaar.

Hoe meer je dit doet, hoe meer de ander het gaat voelen en ben je aan het werk met energetische hypnose.

Deze vorm van Hypnose is heel anders dan de ‘normale’ Hypnose zoals je kan zien. Wanneer je dit goed wilt leren, dan is de 4-daagse training wellicht iets voor jou. In een hoog tempo ga je ervaren dat het mogelijk is om energie te sturen en zo zelfs problemen op te lossen. En dat terwijl je alleen iemand aankijkt.

Lijk wonderlijk? Het is in wezen heel logisch. We bestaan allemaal uit energie en die energie sturen we al. Je gaat het nu alleen bewust leren doen. Met simpele oefeningen leer jij de kracht te gebruiken.

Weet jij mensen in je netwerk die dat wellicht interessant vinden laat ze dan dit artikel lezen. Meld het aan jouw netwerk op Facebook, Linkedin of Twitter. En druk dan even op de facebookbutton 😉

Succes met de oefening! En laat gerust een reactie achter..

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
vendor
Door

vendor

op 12 Jul 2011

eey ik snap hem niet echt hoe kan je dat gevoel zo sterk krijgen om het naar buiten te krijgen ik probeer het nu all een uur maar ik words aleen druk waat gaat er mis

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 15 Jul 2011

@Vendor Je hoeft geen moeite te doen. Je hoeft het je alleen voor te stellen. Dat is het begin. Daarna gaat het steeds makkelijker. Het hoeft niet sterker te worden. Alleen groter.

Johnny Demuysere
Door

Johnny Demuysere

op 14 Jul 2011

Edwin, visualiseren is één van de voorwaarden op hypnose te laten werken.

karol-jan,sobora.
Door

karol-jan,sobora.

op 02 Sep 2011

find ik ouitsteken hep al kontakt gehapt ower de grensenhin bevorbilt met polen

Reactie plaatsen