FOMO of is het meer LOMO?
FOMO of is het meer LOMO?
18 september 2019 
1 min. leestijd

FOMO of is het meer LOMO?

FOMO en LOMO

FOMO ken je denk ik wel. Dat is de Fear Of Missing Out, oftewel de angst dat je iets gaat missen. Vroeger had ik dat op zaterdagavond. Als ik dan niet ging stappen dan had ik een gevoel van FOMO al bestond die afkorting toen nog niet.

Nu is die FOMO trouwens veranderd naar LOMO…

LOMO of FOMO

LOMO? Ja, de Luck Of Missing Out. Het geluk dat ik juist daar niet bij ben. Wat is een angst was om er niet bij te zijn is nu in mijn leven veranderd door geluk. Het geluk dat ik er nu juist niet bij ben.

Ik hoef niet meer tussen die mensen te zitten die zuipen, roken, versieren en slap zitten te lullen. Niet dat dat verkeerd is, helemaal niet, maar voor mij hoeft het niet.

Zelf zit ik dan liever bij mijn gezin of bij mensen waar ik geïnspireerd weg ga. En het grappige is dat er nu veel meer dingen LOMO zijn dan FOMO. Natuurlijk ervaar ik ook nog wel eens een FOMO-tje, maar veel minder dan vroeger.

Nu zijn het meer LOMO-tjes. Heerlijk dat ik niet naar een festival hoef of naar een verjaardag waar ik niet heen wil. Lekker dat ik geen verplichte sociale avondjes heb. Ook fantastisch dat ik geen werk heb waar ik niet heen wil op maandag.

Zoveel mensen die hun werk niet leuk vinden en opbranden. Zoveel mensen die aan allerlei verwachtingen willen voldoen. Zoveel mensen die vergelijken en bang zijn wat anderen van hun vinden.

Hoe meer ik daar aan denk, hoe meer LOMO ik heb dan FOMO.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen