Genderneutraal speelgoed, de Barbie ombouwset van Ken naar Kendra...
Genderneutraal speelgoed, de Barbie ombouwset van Ken naar Kendra...
27 september 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Genderneutraal speelgoed, de Barbie ombouwset van Ken naar Kendra...

De minister wil het speelgoed genderneutraal maken. Succes. Opeens zag ik een nieuwe Barbie set voor mij. De plastische chirurgie set waarbij je Ken kan opereren en kan laten ombouwen tot Kendra met allerlei afneembare lichaamsdelen.
 
Leuk voor de kleintjes.

 Genderneutraal speelgoed en genderneutraal opvoeden

Maar goed, even zonder gekheid, want de waarheid is al apart genoeg. ‘Genderneutraal opvoeden is belangrijk’, aldus een moeder. Nou ja moeder, dat mag je niet zeggen natuurlijk, want dat is stereotype. Een menselijk wezen bedoel ik.
 
Het is wel interessant, genderneutraal opvoeden, want hoe ga je dat doen? Ga je vermijden om tegen meisjes te zeggen dat ze er prachtig uitzien? Want anders geef je ze mee dat meisjes mooi moeten zijn.
 
Ga je vermijden om tegen jongetjes te zeggen dat ze stoer zijn en spierballen hebben? Moet wel, want anders geef je ze mee dat mannen sterk moeten zijn.
 
Hoe gaat het met gym? Mijn zoon die vond het wel lachen. Een genderneutrale omkleedruimte. ‘Leuk met pubers…’, vond hij.
 
Daarnaast doen die kinderen hun ouders. Niet eens na, ze doen ze, dus wat moet je dan als moeder? Genderneutraal zijn. En als vader ook. Maar ja wat is dat dan? Hoe moet je je dan gedragen?
Succes dacht ik…
 
We hebben te weinig problemen. Een goed teken, maar je brein gaat dan van alles verzinnen. Ik kan mij niet voorstellen dat ze in de sloppenwijk in India zich druk maken over genderneutraal speelgoed. Of dat wel goed is voor de ontwikkeling van hun kinderen.
 
Ze zijn blij als ze te vreten hebben.
 
Mijn zoon die wilde vroeger een roze badjas. Prima, krijgt hij een roze badjas. Is dat nou zo moeilijk? Mijn andere zoon speelde veel met poppen.
 
Oeh…
 
En de ander? Die demonteerde diezelfde poppen en maakte er hele aparte dingen van…
 
Tja.
 
We zullen wel evolueren naar een androgyn wezen denk ik. Prima, maar ik ga eerst dan nog even oerkreten slaken in de crossfitbox met mijn shirt uit 😎
Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen