Heb jij al een mastermind?
Heb jij al een mastermind?
24 mei 2019 
1 min. leestijd

Heb jij al een mastermind?

Ieder jaar zit ik in een soort van mastermind. Met mensen die anders denken, groter denken en ambitieus zijn. We delen pijn en succes, maar vooral ook ervaringen en ideeën. Het mooie is dat als je tien creatieve en succesvolle mensen in één ruimte zet, dan gebeuren er magische dingen.

En dit ‘weekend’ is dat niet anders. Deze dagen zit ik in Zwolle met een groep ondernemers te werken aan mijn bedrijf in plaats van erin. Dat heb je nodig als ondernemer, om te hangen met mensen die je snappen, want de meeste mensen snappen je gewoon niet.

Mastermind

Heb jij dat ook? Een groep mensen die slimmer zijn dan jij of sterker zijn dan jij of ‘succesvoller’ zijn dan jij op een bepaald gebied? Waarbij jij als het ware het domste meisje of jongetje van de klas bent?

Het is vaak heel confronterend om erachter te komen wat je allemaal nog niet weet, maar het is veel erger om dat juist niet te weten. En dat niet alleen, je groeit ernaar toe. Als je met mensen omgaat die niet veel beter zijn dan jij dan is de groeikans heel klein.

Wanneer je traint met mensen die beter zijn dan jij, dan win je  bijna nooit. Heel frustrerend, maar de groei is enorm. Als je met ondernemers zit die grotere bedrijven hebben dan jij, meer winsten draaien dan jij, dan groei je daar naartoe.

Misschien heb je helemaal geen bedrijf of sport je niet eens fanatiek. Daar gaat het niet om. Het gaat erom wat jij graag wilt en wie heeft dat dan al. Kan je je daarbij aansluiten bij zo een groep. De groei is dan echt enorm.

Wil je gaan hardlopen? Sluit je aan bij een groep. Wil je gitaar leren spelen, ga bij een gitaargroep. Het zal je progressie enorm versnellen.

Ik sluit ook zo direct weer aan voor dag 2. Heb een mooie dag!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen