Het Geklooi bij de Intertoy’s
Het Geklooi bij de Intertoy’s
25 februari 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Het Geklooi bij de Intertoy’s

Afgelopen weekend was ik ook een van die Nederlanders die nog een Intertoys cadeaubon had. Dus wij naar de Intertoys winkel toe.

Ik was niet de enige die op dat geweldige idee was gekomen hoorde ik later. Wij hebben hem na enige moeite kunnen inwisselen. Er was namelijk een storing vertelde het meisje aan de kassa. ‘Duurt soms wel tien minuten per kaart’, legde ze uit.

Gelukkig lukte het en wij gingen met een spelletje de winkel uit.

Lees ik later op het nieuws dat er op sommige plekken kleine relletjes waren uitgebroken in de Intertoys winkels. Je zag ook lange rijen voor de kassa staan, want ook zij hadden te maken met diezelfde storing, alleen bij die mensen pakten de bon niet…

En als je dan als volwassene al gefrustreerd bent omdat je favoriete speelgoedwinkel failliet is, dan moet je toch aan je kinderen laten zien hoe je met die frustraties omgaat natuurlijk.

Dus spugen en schelden wordt het dan. Het liefst ook slaan, maar ja om nu dat zestienjarige pubermeisje achter de kassa het licht uit haar ogen te slaan? Dan weet je zeker dat die bon van tien euro niet meer ingewisseld wordt.

Dat wil je dan ook weer niet.

Zo ging dat in Amstelveen. Maar goed, als je daar ook woont dan snap ik dat ook wel. Beetje de slaapstad van Noord-Holland, er wonen gemiddeld meer bejaarden dan welke andere stad en de boel wordt langzaam overgenomen door Japanners die zich daar vestigen. Er zitten namelijk veel Japanse bedrijven.

Dus ja, als dan dat schattige olifantje uit het straatbeeld verdwijnt en je bent al je Blokker kwijt en ook je V&D, dan wordt het gewoon teveel. Je kan al die verandering dan gewoon niet meer aan en dan knapt er wat op die leeftijd.

Opeens ben je dan geen buren meer, bekenden meer of zelfs vrienden meer. Nee, dan is het ieder voor zich. Het gaat niet om die bon, want die was je eigenlijk al wel vergeten. Die vond je nog ergens in een keukenlaatje en wat staat er eigenlijk op?

Geen idee.

Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Het gaat om je rechten en die verdedig je. Je laat ook je kinderen zien dat ze op moeten komen voor hun rechten.

Dat jij als Amstelvener niet over je heen laat lopen. Die zaak kan dan wel failliet zijn en die mensen kan het dan wel eens hun laatste werkdag zijn, daar gaat het allemaal niet om.

Het gaat om het principe!

Die je daarvoor denk ik niet eens had…

Maar goed, het is maandag. Intertoys is weg. Jij hebt de kinderen laten zien dat jij niet zomaar over je heen laat lopen. Je draait je nog even heerlijk om en wacht op de volgende gelegenheid om je gebit te laten zien. Want echte tanden zal je waarschijnlijk niet hebben.

Mooie week 😊

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen