Hoe maak je iemand blij?
Hoe maak je iemand blij?
19 juni 2019 
in Hypnose
1 min. leestijd

Hoe maak je iemand blij?

Wat is het meest handige om te doen als je iemand blij wilt maken? Geld geven? Zou kunnen. Complimentje geven? Kan ook werken.

Een hele goede manier is echter om zelf eerst blij te zijn. Zo ‘besmet’ je als het ware de ander. Hoe laat je iemand naar je lachen? Door zelf eerst te lachen naar diegene. Werkt prima.

Hoe maak je iemand blij?

Go First.

Een van de basisregels in de hypnose. Jij begint. Als je iemand wilt laten ontspannen dan helpt het niet om als een jekko te gaan schreeuwen dat hij MOET ONTSPANNEN! Dat weet je zelf ook wel, is ook geen hogere wiskunde. Als jij heel rustig tegen die persoon zegt dat hij even zijn ogen mag sluiten en lekker gaat o n t s p a n n e n ….

Heeeeeeerlijkkk

Wil je iemand chagrijnig maken? Zelf eerst beginnen. Werkt ook prima. Boos? Zelf beginnen. Depressief? Zelf beginnen. Alles is staat.

Wanneer ik in hypnose ga en wij hebben een connectie dan ga jij gewoon mee. Waarom? We hebben allemaal van die leuke spiegelneuronen. Als ik een glas water pak en opdrink dan krijg jij de neiging om hetzelfde te doen.

Sterker nog, als ik er al aan denk dan licht er bij jou in je brein hetzelfde patroon op.

Is dat niet interessant?

Dus wil je meer vrolijke mensen om je heen? Zelf vrolijk zijn, alleen wel even afstemmen.

Afstemmen? Ja, ken je dat? Jij voelt je shit en Harry het blije ei komt binnen. Mister positivo begint Tjakka tegen je te roepen. Voel je je waarschijnlijk alleen maar shitter van. Dus wel een beetje op de ander zijn niveau beginnen en dan meenemen.

Snap je wat ik bedoel? Een glimlach werkt vaak prima.

Dus als je vandaag boodschappen gaat doen, ga dit experiment dan eens aan. Eerst kijk je iemand heel chagrijnig aan en doe je ook heel chagrijnig en dan een keer bij iemand doe je blij en lach je.

En besef daarna hoeveel invloed je kan uitoefenen bij de mensen om je heen.

Mooie dag!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen